Блиц питања и одговори

To za rdju me i zanimalo, imam terasu ali zatvorenu i nisam htela da ljuljasku stavljam unutra. Stavila sam je napolje u hladovinu izmedju velikog oraha i velike lipe kojima se grane spajaju i preplicu ,tako da ljuljaska ima sunca mestimicno ujutru do oko devet sati i popodne posle sest. Nesto sam razmisljala da kupim ceradu ( ili bar onaj deblji najlon ) pa da je uvece pokrivam za slucaj da padne kisa nocu. Sta mislite o tome? Da li bi je to duze sacuvalo od rdje? Zimi cu je naravno uneti unutra na terasu

Stavila sam je napolje u hladovinu izmedju velikog oraha i velike lipe kojima se grane spajaju i preplicu ,tako da ljuljaska ima sunca mestimicno ujutru do oko devet sati i popodne posle sest. Nesto sam razmisljala da kupim ceradu ( ili bar onaj deblji najlon ) pa da je uvece pokrivam za slucaj da padne kisa nocu. Sta mislite o tome?

Hladovina će pomoći da ne izbledi prebrzo ( i platno može da se zameni) a pokrivanje najlonom svake noći... ako ti nije preveliki cim pomoglo bi donekle.

Ja bih pre pustio da ide svojim tokom ( uživaš ko čovek ) pa onda ako treba farbanje na 2-3-4 godine - nije problem.

Ako si je postavila na zemlju, stavi ispod nogica neke cigle, plastiku ili gumu da ne vuče vlagu iz zemlje.

Ništa nije večno ;)

Hladovina će pomoći da ne izbledi prebrzo ( i platno može da se zameni) a pokrivanje najlonom svake noći... ako ti nije preveliki cim pomoglo bi donekle.

Ja bih pre pustio da ide svojim tokom ( uživaš ko čovek ) pa onda ako treba farbanje na 2-3-4 godine - nije problem.

Ako si je postavila na zemlju, stavi ispod nogica neke cigle, plastiku ili gumu da ne vuče vlagu iz zemlje.

Ništa nije večno ;)[/QUOTE

Kupila ceradu i dva puta pokrila - sinoc kad su najavili kisu a nije je bilo i malo pre jer je krenula sitna - sve mi se cini da je to zadnji put, gnjavaza velika, ne toliko pokriti koliko posle otpakovati i sloziti ceradu koja je dimenzija 4x5 metara da bi cela ljuljaska stala ispod. Dzabe dala pare za ceradu
Inace stoji na betonu, deo gde se nalazi je izbetoniran

Poslednja izmena:
Поздрав, у неким просторијама у кући имам на зидовима плесан, чим да офарбам зидове да плесан уништим. Раније сам имао неку грчку текућину против плесни али слабо помаже. Узалуд бацио новце.

Ćao.
Molim da mi neko da sevet za čišćenje,pranje novoizgrađenog unutrašnjeg zida od cigle.
renovirajući trpezariju , jedan zid sam ozidao korišćenom ciglom (kombinacija crvene i žute).
Cigle sam pre zidanja potapao u vodu da dobro upiju , tako da se zid veoma sporo suši.
Višak maltera sam očistio , prvo džakom (dok je bio svežiji) a posle žicom za pranja sudova.
međutim , kako sam i očekivao pojavljuje za belilo na ciglama (kreč ili šalitra?).
To sa probao da operem sonom kiselinom (1 : 3) i to 2 puta , ali opet ima belih fleka.
Majstor mi je rekao da mogu da probam sa jestivim uljem da premežem , jer to skida kreč.
Ima li neko kakva iskustva u vezi ovoga?

Ćao.
Molim da mi neko da sevet za čišćenje,pranje novoizgrađenog unutrašnjeg zida od cigle.
renovirajući trpezariju , jedan zid sam ozidao korišćenom ciglom (kombinacija crvene i žute).
Cigle sam pre zidanja potapao u vodu da dobro upiju , tako da se zid veoma sporo suši.
Višak maltera sam očistio , prvo džakom (dok je bio svežiji) a posle žicom za pranja sudova.
međutim , kako sam i očekivao pojavljuje za belilo na ciglama (kreč ili šalitra?).
To sa probao da operem sonom kiselinom (1 : 3) i to 2 puta , ali opet ima belih fleka.
Majstor mi je rekao da mogu da probam sa jestivim uljem da premežem , jer to skida kreč.
Ima li neko kakva iskustva u vezi ovoga?

Ne znam o kom belilu se radi jer spominješ kreč, ali pošto si krečni malter već čistio verujem da se ne radi o tome.

Kažeš da si natopio cigle a vlaga iz cigle izvlači so na površinu, tako da verujem da je to u pitanju.
Ja bih ga pustio da se osuši a potom obrisao tim džakovima što spominješ ( kad god se navlaži, na površini zida će se opet pojaviti so).

Nije zgoreg pitati za "second opinion" jer ove info vadim iz malog mozga, prisećajući se gradiva iz srednje građevinske.

Poslednja izmena:
Treba mi odgovor na jedno, verujem, vama potpuno prosto a meni potpuno nepoznato pitanje :):
- sta SVE treba da uradim da bi prefarbala sto?
sto je lakiran (koliko ja znam to je kada se sjaji :D) i u boji drveta je (sto valjda znaci da nije farban).
i jos jedno - koji lepak da koristim ukoliko zelim da zalepim neki ukras na drvo?
Jos jednom naglasavam da imam 0 iskustva sa ovim pa molim za razumevanje :D
Hvala!

Ne znam o kom belilu se radi jer spominješ kreč, ali pošto si krečni malter već čistio verujem da se ne radi o tome.

Kažeš da si natopio cigle a vlaga iz cigle izvlači so na površinu, tako da verujem da je to u pitanju.
Ja bih ga pustio da se osuši a potom obrisao tim džakovima što spominješ ( kad god se navlaži, na površini zida će se opet pojaviti so).

Nije zgoreg pitati za "second opinion" jer ove info vadim iz malog mozga, prisećajući se gradiva iz srednje građevinske.

Hvala na odgovoru.
Hm ...so mi nije pala na pamet.
Mada ... CaCO3 + 2 HCl --> CaCl2 + CO2 + H2O ... kalcijumova so....
Jedino možda mokrim džakom jer na suvo ništa neće.
Probao sam prvo sa velokom četkom za krečenje da izribam , koristeći HCl + 3 litre vode. Samo sam razmazao fugu po ciglama.
Posle sam istim tim, ali sunđerom , ribao svaku ciglu posebno.
Posle sam nekoliko puta prao vodom
Danas ću probati jedan deo(sakriveni) brisati zejtinom , pa šta bude.
Staviću slike.Pre i posle.

Hahahaha! Ruke su mi u odličnom stanju s obzirom na to koliko dnevno radim! (dokumentujem sa slikom) Ozbiljno jel znaš farbaru koja daje na čekove?

WP_001941.jpg

Hahahaha! Ruke su mi u odličnom stanju s obzirom na to koliko dnevno radim! (dokumentujem sa slikom)

Pogledajte prilog 301201

Svaka čast, izgleda da imaš dobre rukavice :D
Nego, je l ti ova plava boja ostala od nekog farbanja šerpi ... ? :p

Ozbiljno jel znaš farbaru koja daje na čekove?

Nemam pojma, u životu nisam napisao ček ( nisam iskoristio ni prvu turu čekova koju sam dobio od banke pre 7 - 8 god) ali to je valjda uobičajen način plaćanja pa ne bi trebalo da je problem?
Ako može na kasi lokalnog STR-a ( 100 puta video žene da popunjavaju i prave zastoj ) , što ne bi moglo u farbari? Izaberi lokal, pozovi telefonom i pitaj ih.

Premazi Jubocidom, ili necim slicnim, sacekaj 24h, odstrani mehanicki sve sto mozes, kupi najjeftiniji izbeljivac, onaj sto ima najvise hlora, sipaj u prskalicu za pranje prozora i preprskaj. Posle imas farbe namenjene za takve povrsine. Garantovano 2-3 god ne bi trebalo da bude problema.
Купио сам спреј "САВО" (SAVO) и стварно је убитачно делотворан. Након једног спрејања сва буђ и плесан је отишла. Зидови и плафони изгледају као да су јуче офарбани. Цена је око 510 динара.. а морао сам купити 2 паковања.. Остало још пола флашице да поправим мало по туш кабини фуге плочица... Препорука.

Molim vas za pomoc, koji je bolji TV po vama i ako moze malo objasnjenje zasto, hvala unapred, pozdrav..

U pitanju su:
1. PHILIPS 32PFL3517H/12

2. PHILIPS 32PFL3208H/12

Prvi ti je full HD. To je osnovno ako već uzimaš LCD TV.
Za sada razlika nije toliko izražena ali kad startuje digitalna biće primetno.

Nijedan nema DVB-T2 tjuner što će ti biti potrebno ( da ne bi dodavao poseban risiver uz glanc nov tv) . Pitanje je da li toga ima uopšte u radnjama

Prvi ti je full HD. To je osnovno ako već uzimaš LCD TV.
Za sada razlika nije toliko izražena ali kad startuje digitalna biće primetno.

Nijedan nema DVB-T2 tjuner što će ti biti potrebno ( da ne bi dodavao poseban risiver uz glanc nov tv) . Pitanje je da li toga ima uopšte u radnjama

Hvala Vam puno.. E sad, posto vidim da se razumete sigurno bolje od mene, imam jos par pitanja :)
Ja sad imam IPTV, pa me zanima da li je to digitalna televizija ili ne? I sto se tice HD Ready i Full HD televizora cuo sam da i nema neke razlike u kvalitetu slike posto na svetu (tako sam cuo ponavljam) ima samo par programa koji pustaju Full HD snimak, a kod nas ce to biti za odprilike 100 god. :) Sta Vi mislite o tome? I za sta sluzi taj DVB-T2 tjuner?

Prosle godine sam kupila dvostrano lepljivu traku i zalepila tepih za laminat, da se ne kliza. To je odlicna stvar, mislila sam ... tada... Ovih dana krecim kucu i na mestu gde je bio tepih traka je ostala zalepljena za pod. Strugala sam bukvalno milimetar po milimetar spaklom ali jedva da sam malo uspela da je skinem.

Ima li neko ideju kako da to uradim, postoji li mozda nesto cime bih premazala ili ?

Back