Блиц питања и одговори

hehe. imam ja. zamaranje u vezi sa ciscenjem je u pocetku...posle se naviknes na poneku fleku (narocito ako imas bebca/klinje gajbi :))
http://forum.krstarica.com/showthre...na-od-poda-do-plafona?p=12420006#post12420006
http://forum.krstarica.com/showthre...erijali-dezeni-dizajn?p=21557906#post21557906

vrlo se lako odrzava u stvari...imas sredstva za brisanje. u pocetku se zagledas u svaku tacku i deluje ti kao slon ali posle nekog vremena postanes normalan/na.

PS: nema potrebe za staklom...bacanje kesa...

ok, hvala..trebalo mi je da cujem upravo ovo ;)

na crnom se SVE vidi. ako imas dovoljno vremena da non stop brises onda okej, ali da je lepo lepo je

ma kakvo brisanje non stop...kao sto rekoh, u pocetku kada je novo pa se 'primis' da sve bude sterilno, cisto bez jedne jedine tackice...
kada se vratis u normalu (kao i sa svim novim stvarima) i pocnes da koristis kuhinju a ne samo da je 'gledas' - videces da se fleke i ne vide toliko...
mislim...necete se gadjati ajvarom o kujni pa da ima toliko fleka :)

sjajni frontnovi su NISTA i savrseno su cisti naspram ugradne ploce na kojoj se ZAISTA SVE VIDI narocito kada su upaljena svetla na aspiratoru...narocito kada se prze krompirici, pravi crispy slaninica itd itd...

ma nama je problem sto nam je kuhinja povezana sa dnevnim boravkom, ogromna prostorija.. a ne može je pregraditi...

tako da mi treba "na oko" lijepa i jednostavna kuhinja da mi se stopi sa dnevnim boravkom.. tako da sam iz ovog razloga primorama da tu sjajnu..

a sjajna u nekoj drugoj boji? smeđa?mislite da bi bilo manje "uočljive" packe?

i bordo mi se ok...

ma kakvo brisanje non stop...kao sto rekoh, u pocetku kada je novo pa se 'primis' da sve bude sterilno, cisto bez jedne jedine tackice...
kada se vratis u normalu (kao i sa svim novim stvarima) i pocnes da koristis kuhinju a ne samo da je 'gledas' - videces da se fleke i ne vide toliko...
mislim...necete se gadjati ajvarom o kujni pa da ima toliko fleka :)

sjajni frontnovi su NISTA i savrseno su cisti naspram ugradne ploce na kojoj se ZAISTA SVE VIDI narocito kada su upaljena svetla na aspiratoru...narocito kada se prze krompirici, pravi crispy slaninica itd itd...

e što me sad utješi:lol:

ma nama je problem sto nam je kuhinja povezana sa dnevnim boravkom, ogromna prostorija.. a ne može je pregraditi...

tako da mi treba "na oko" lijepa i jednostavna kuhinja da mi se stopi sa dnevnim boravkom.. tako da sam iz ovog razloga primorama da tu sjajnu..

i bordo mi se ok...

koju god tamnu boju da uzmes videce se

...Stevca, mozete li da odvojite nekim sankom taj kuhinski deo? ili bar trpezarijskim stolom i stolicama, pa onda bar vizuelno izgleda odvojeno...

biće odvojeno sankom u kojem se nalazi veliki akvarij... na ovu foru
preuzmi.jpg

ali mi je to samo "sakrilo donji dio"..gornji dio kuhinje mi je vidljiv..

ovo jedina moguća pregrade... zato mi je kuhinja bitna

i bordo mi se ok...

hajde jos jednom i necu vise...ne vide se fleke u meri u kojoj ti mislis. na visecim elementima nema sta da se prlja...donji ce ti biti sakriveni tim pultom/sankom i super - fleke neces ni videti ili ces morati da se sagnes i da ih trazis (osim ako ti hobi nije ono ranije pomenuto gadjanje ajvarom).
i meni je kuhinja spojena sa dnevnim boravkom. kupili smo relativno jak (i na oko bar meni lep) aspirator ali...oseti se miris spremljene hrane i u dnevnom boravku.

na kraju krajeva - ako ti sjajni frontovi dojade - uvek mozes samo njih da zamenis na postojecem korpusu i to je to. znas sve dimenzije i nema mnogo posla.
to je bar bila moja logika pri odlucivanju. ne da mi nisu dosadili vec sam se oslobodio manijakalne potrebe da trazim sitne mrlje, prskam ajaksom i brisem a isto vazi i za moju dragu.

e što me sad utješi:lol:

bio sam iskren. ploca me iritira. sve se vidi. svetlo od aspiratora je cesto upaljeno i ako te frontovi brinu onda bolje iskuliraj sa plocom, kupi obicni sporet, obrises krpom ili spustis poklopac i mirna si :mrgreen:
sad..moze da ti bude cudno zasto muskarac toliko razmislja o ploci i zasto ga iritira. zato sto zbog malog u stanu palimo pljuge samo ispod aspiratora na kom je svetlo uglavnom upaljeno. moja ploca je, kao sto si videla na slici, sa plinom tako da unosi dodatno zavitlavanje sa brisanjem izmedju onih dugmica i gorionika...lakse se brisu ploce koje nemaju plin ali...plin je plin ;)

moj iskren savet je da ako zelis sjajne frontove - uzmi ih u boji koja ti se svidja...kao sto rekoh, uvek mozes da ih zamenis...
pretpostavljam da si unaprd odredila raspored, daznas gde koji element ide, dovoljan broj uticnica itd itd itd...

Poslednja izmena:
Imam problem pa ako može savet šta da radim. z:cry:
Pukla je cev od kanalizacije (najverovatnije) u kući gde živim (kuća ima tri stanara i ovaj deo cevi je u ulazu koji je zajednički). Vidi se kako voda izlazi kroz neku rupicu u ćošku zida a moja pretpostavka je da je u pitanju kanalizacija jer vode nema stalno već krene pa stane. Naravno, drugih dvoje komšija ne reaguju, preskaču preko toga i čekaju da neko drugi to sredi. Šta da radim? Koga da zovem da to otkopa i vidi o čemu se radi? Koliko može okvirno da košta menjanje tog dela cevi?

Imam problem pa ako može savet šta da radim. z:cry:
Pukla je cev od kanalizacije (najverovatnije) u kući gde živim (kuća ima tri stanara i ovaj deo cevi je u ulazu koji je zajednički). Vidi se kako voda izlazi kroz neku rupicu u ćošku zida a moja pretpostavka je da je u pitanju kanalizacija jer vode nema stalno već krene pa stane. Naravno, drugih dvoje komšija ne reaguju, preskaču preko toga i čekaju da neko drugi to sredi. Šta da radim? Koga da zovem da to otkopa i vidi o čemu se radi? Koliko može okvirno da košta menjanje tog dela cevi?

Ako u zgradi imate ugovor sa Infostanom i redovno placate, onda mogu i oni to da srede ( tako je moja komsinica zavrsila stvar).
Ako iz nekog razloga ne moze ( neko istrosio kredite Infostana itd), pozoves vodoinstalatera, objasnis mu slucaj sto detaljnije ( tehnicke detalje a ne licne dozivljaje) i pitas za okvirnu cenu. On ce reci "Ne znam dok ne vidim" ( u prevodu - ne znam koliko da te oderem dok ti ne uzmem meru) ali ti ne odustaj nego trazi okvirnu cenu "od-do".

Najbolje da razgovor prepustis nekom muskarcu da obavi umesto tebe jer vecini majstora nista kao zenski glas ne izaziva poriv za shishanjem ovcica.

Na koji način da zvučno izolujem vrata između dve sobe ? Probala sam sa stiroporom i stirodurom, nije valjalo, onda mi je neko rekao da uzmem azmafon (tekstilnu izolaciju debljine 1 cm) ali ni to nije pomoglo, ima li još neko neku ideju ? Valjalo bi da je neko isprobao, da ne bacam pare uzalud kao do sad.

Na koji način da zvučno izolujem vrata između dve sobe ? Probala sam sa stiroporom i stirodurom, nije valjalo, onda mi je neko rekao da uzmem azmafon (tekstilnu izolaciju debljine 1 cm) ali ni to nije pomoglo, ima li još neko neku ideju ? Valjalo bi da je neko isprobao, da ne bacam pare uzalud kao do sad.

Verovatno ne treba da se izoluju samo vrata, ako pogledamo npr stanove u blokovima na NBG shvatićemo da koliko god izolovali vrata zidovi propuštaju sve zvukove....

Treba da se izoluju samo vrata, jer smo u kući, debljina zida je cigla, vrata smo mi ugrađivali pa ni tu nema lufta. Jedino što su vrata bila ona najjeftinije pošto smo mislili da se ta soba neće koristiti, te stoga nisu nikakav zvučni izolator. A sad je sin odlučio da mu je ta soba najbolja jer je najdalje od nas, jedino su nevolja ta vrata koja izlaze na jedan hodnik iz kojeg se ide u svekrvin deo, a njoj smeta svaki zvuk.

Bacas pare.

Sta si mogla sa izolacijom vrata, vec si postigla sa azmafonom koji je odlican i profi materijal.
Nije ti pomoglo jer izolacija samo sobnih vrata nije dovoljna. Izolacija se postavlja na svim pravcima prostiranja zvuka, a to znaci svuda. I plafon i zid i vrata i pod.
Bez toga, to je mission impossible i bacanje para.

S druge strane, ako vec ne mozes da izolujes prostor - mozes usi :)
Uzmi silikonske cepice za usi pa se "zadihtuj" kad pozelis

Poslednja izmena:
Ne smetaju meni zvuci iz njegove sobe, ni ne čuju se u našem delu kuće, nego mi smeta svekrva koja dolazi da se žali ;)
U stvari kuća je napravljena jako čudno. Svaki zvuk sa sprata, pa i samo hodanje se u donjem delu kuće čuje mnogo jako , dok se zvuci sa prizemlja uopšte ne čuju na spratu. Nije mi baš najjasnija ta činjenica i ne znam kako je kuća građena, uselili smo se u nju pre desetak godina a građena je sedamdesetih.

Ne smetaju meni zvuci iz njegove sobe, ni ne čuju se u našem delu kuće, nego mi smeta svekrva koja dolazi da se žali ;)
U stvari kuća je napravljena jako čudno. Svaki zvuk sa sprata, pa i samo hodanje se u donjem delu kuće čuje mnogo jako , dok se zvuci sa prizemlja uopšte ne čuju na spratu. Nije mi baš najjasnija ta činjenica i ne znam kako je kuća građena, uselili smo se u nju pre desetak godina a građena je sedamdesetih.

Kad nista drugo ne pomaze, najbolji izolator je BukvoSmir .
To je palica od cvrste bukove gradje pa onda Herbert von Karajan potezima nastimujes bukadzije po ledjima. Garantovano popravlja vibrato, pegla gornje lage i stimulise razgovor u mirnim notama.

Za nezniji pol postoje i suptilnija varijanta. Skuvas kafu, pozoves bukadzije i svakom po bensic u soljicu i idila. Kafa+bensedin= Kafedin ;)

Back