Black and White

flattire.jpg

uf djole, ovo je bilo toliko na brzaka, a pogled sa ugla je bio vise nego primamljiv, tako da
nisam mogla da odolim....
svidela mi se i ta stara kuca i to zbunce, a i fontana sa leve strane,( mada se ne vidi zbog obrade ) pa sam sljoknula. Mada prioritet je bilo u ovaj slucaj precrno zbunce i fontana koja se ne vidi
a nebo na originalu je bilo izgorelo tako da...... preterala sam sa obradom to znam
ali sta je tu je, obraticu paznju u buduce :P
a da i hvala za kritici..

nisu preterano zadovoljavajuce ostrine, koja kad se smanje na 640xn izgleda jos gore :(
Kada se oshtra fotografija resize-uje, ona izgubi na oshtrini. Ali kada se fotka smanjuje, onda se smanjuju i nezeljeni detalji, kao npr. neoshtrina. Tako da mislim da ti se to samo chini.

U svakom sluchaju, uvek nakon shto umanjish fotku odradi i jedan unsharp mask.

Resize - umanjenje ili uvecanje. I u jednom i u drugom sluchaju se gubi oshtrina (ako je slika oshtra).
Ali u sluchaju umanjenja, umanjuju se i neke mane fotografije (kao neoshtrina na mutnijim fotkama, ili shum...).
Unsharp mask se koristi za izoshtravanje, u Photoshopu (koji svi, jel'te, imamo :mrgreen: ). Mozhesh i obichan sharpen ili sharpen more filter da iskoristish, ali unsharp mask ti daje vecu mogucnost kontrole.

(i mene je dugo zbunjivala rech unsharp, pa sam zaobilazio taj filter :) )

a meni se cini da kada idem sa sarpen, gore izgleda ponekad...videcu unsharp mask da isprobam... iskoce neki pikselici previse:)

Resize - umanjenje ili uvecanje. I u jednom i u drugom sluchaju se gubi oshtrina (ako je slika oshtra).
Ali u sluchaju umanjenja, umanjuju se i neke mane fotografije (kao neoshtrina na mutnijim fotkama, ili shum...).

ok na isto smo mislili, samo sto se meni cini da i sa umanjivanjem nekako malo losije izostrena fotka izgleda jos gore, ne znam, mozda previse buljim u ekran:mrgreen:

a meni se cini da kada idem sa sarpen, gore izgleda ponekad...videcu unsharp mask da isprobam... iskoce neki pikselici previse:)
Pa znash kako, je l' se secash "Sluchajnih partnera" (iliti "Moonshine") sa B. Willisom i Cybill Shepherd? Pa kako je, tada vec sredovechna Sibil, u svakom kadru bila malo zamucena? Dakle, neke stvari bolje izgledaju sa manje detalja i oshtrine. :wink:

U sluchaju ovog tvog opalog lishtja bitno je da fotka bude oshtrija, da bi se videli svi ti detalji na tlu.
Ali nikad ne treba preterivati, pa da slika ispadne neprirodna, shto ljudi chesto urade.

Back