Black and White

bilo mi je teshko da se odluchim za koje fotke cu da glasam i kako..
imala sam dva kriterijuma...crno-belo,u stilu koji su to radili piaf,anaboj,xia,miki...i onaj drugi....klasichne fotke,u crno-beloj varijanti...
na kraju sam glasala izmeshano...
dulletova fotka me je fascinirala..oblacima,odrazom u vodi i celom kompozicijom...
piafova ideja mi je bila originalna......xiina ideja je takodje jako zanimljiva i jako lepo realizovana.....jako mi se svidja taj pogled na crno beli svet....
i mislim da je bolje da je ceo ovaj konkurs bio u tom pravcu...ali shta je tu je...a dushanu sam dala 3 poena,iako njegova nije bila iz crno-belog sveta...zato shto smatram da je fotka odlichna..i da je zasluzila..

moram da pomenem i danezovu fotku..onu gusenicu....ona mi se takodje jako dopala...al' jbg...kad je u igri samo tri fotke....ona mi je bila u uzhem krugu izbora...
i fotka miamia-e mi se dopada...oblaci,koji su tako prostorni....
vesina fotka mi se nije dopala zbog prejakog kontrasta...
10 divlja....preeejak kontrast..nikako mi se ne dopada...a mala devojchica....svidela mi se...super fotka...svidja mi se ova svetlost koja dolazi ispred devojchice...
vjever84 ova fotka u postu 109...jako mi se dopada...
soff lepa fotka etno sela (:

shto je dosta dosta je...

bruno.konti:
Prohujalo sa vihorom, film za koji su svi culi , snimljen je 1939..
cak je i ranije ja mislim postojao film u boji...

Snimljen je i postao kultni film kao crno beli film,naknadno i rucno je bojen anilinskim bojama i pigmentacijom sezdesetih godina proslog veka.

Inace,u pravu si,kolor film je postojao i ranije,ali je bio u razvoju,nije se koristio u komercijalne svrhe,zbog loseg kvaliteta,previsoke jedinicne cene i i malih proizvodnih mogucnosti (na celuloidnu traku,pored anti halo sloja rucno su se nanosila i tri sloja savaki sa drugom pigmentacijom) sa neprecizno odradjeno debljinom slojeva i gustine pigmenata,sto je kao krajnji rezultat davalo veoma ne predvidljive efekte,za razliku od crno belog filma.

Snimljen je i postao kultni film kao crno beli film,naknadno i rucno je bojen anilinskim bojama i pigmentacijom sezdesetih godina proslog veka.

Inace,u pravu si,kolor film je postojao i ranije,ali je bio u razvoju,nije se koristio u komercijalne svrhe,zbog loseg kvaliteta,previsoke jedinicne cene i i malih proizvodnih mogucnosti (na celuloidnu traku,pored anti halo sloja rucno su se nanosila i tri sloja savaki sa drugom pigmentacijom) sa neprecizno odradjeno debljinom slojeva i gustine pigmenata,sto je kao krajnji rezultat davalo veoma ne predvidljive efekte,za razliku od crno belog filma.

Људи немојте се брукати, па зар нико није чуо за ТЕХНИКОЛОР???
Па сви цртани са Томом и Џеријем и доста Дизнијевих је снимљено тридесетих овом техником, која је до данас синоним врхунског квалитета, али се не користи јер је доста скупа и компликована!
У камери су три 35мм траке које испред себе имају РГБ филтере... дистрибутерска копија се буквално штампа на траку као цијан-магента-жута.
Тако да данас можете неке филмове попут Прохујало са вихором или Десет Божијих заповести видети у бољем квалитету него многи филмови снимљени у последњих 10 или 20 година на Истмановим тракама!

П.С. да, тачно је да је већина тих филмова обишла свет као ЦБ филм јер је кажем процес био страховито скуп онда, а и данас.

rgb.jpg

Gone with the Wind (1939)

overview

Release Date:

17 January 1941 (USA)
Won 8 Oscars. Another 6 wins & 5 nominations

Runtime:
226 min (copyright length) / USA 238 min (1967 re-release) USA
Language:

English
Color:

Mono (B/W) org 35 mm film : Color(Technicolor) re-release 70 mm film
Aspect Ratio:

1.37 : 1

1942.
Der Negativ-Rollfilm "Kodacolor" sowie das Farbpapier für Amateurphotographen wird in den USA auf den Markt gebracht. In Deutschland wird die Markteinführung des Agfacolor-Papiers durch den Krieg verhindert.

Back