Black and White

Meni najbolje ide gde me niko ne zna, ziveo flickr. :lol:
Pa potrudi se Tsutomu i uzivaj. :-P

Inace, mislim da je ovo najuzbudljivije takmicenje do sada, al' ja volim frku. :wink:

Sad komentari na fotografije i zasto sam glasala kako sam glasala.

Fotka 030 - voz, dopala mi se obrada jako, doprinela je specificnoj dramskoj atmosferi (ja to zovem treca dimenzija, nesto se da naslutiti) , visok kontrast koji obozavam, kompozicija savrsena, i onaj zeleznicar i covek na klupi dodatno ozivljavaju fotku.

Fotka 081- divan portret, muzicar dzezer, ja tome ne mogu da odolim, poza, visok kontrast...

Fotka 015- nekako smirujuca sa pogledom na more i drugacija od prethodnih, volim fasade i dopada mi se kompoziciono resenje.

Ostale fotke koje su mi se bas svidele:

Fotka 011- zanimljivo, i kad mi se otvorila, bas je ostavila utisak.

Fotka 019- da Fibi nije odustala, ne znam kako bih glasala, savrsena atmosfera melanholicna i nezna, kako to kod Fibi obicno biva. Kopozicija savrsena i geometrijski kontrast crnog i belog.

Fotka 025- drama i obrada genijalni.

Fotka 049- nemam reci, originalno 100%.

Fotke 110 i 072- obrada 8-)

Svidja mi se i: 060, 063, 068, 055, 064

Ne mogu vise. :lol:

Pobednik- genijalna ideja.:razz:

OK, ljudi, hvala svima. Diplomu cu uramiti i okachiti na vidno mesto. (:

However... Ako ste se slozhili da se takmichenje ubuduce odvija po principu opisanom u postu #216 (a chini se da jeste), onda stoji i dalje ono shto pishe u postu #231. (Malo je nategnuto to sve, a i, pravo da vam kazhem, mrzi me da se bakcem sa photobucket-om)

LePiaf----JingJangcopy-1.jpg

...po meni potpuno jasna ideja...
...u svemu dobrom ima i nesto zlo, i u svemu losem ima nesto dobro...
...samo sto mislim da ideja nije originalna, cini mi se da sam to vec negde video...

Par reci nakon glasanja..........

028 - odlican kadar/ugao, obrada jako dobra , malo "prejaka" za moj ukus ali u ovom slucaju je odlicno legla posebno kod par dugmica gde bas dolazi do izrazaja metal/materijal ........
064 - kompozicija, jednostavnost, ........Kina, jel` ovo "autoportret" :-) ......jedino sto bih doterao, uklonio senku
081- volim ovu vrstu fotografija i to posebno u B&W varijanti, dobro uhvacen momenat, dobar kadar-reflektori u pozadini.......

Od ostalih visoko kotiranih fotografija, ne znaci da nisu dobre kao ove za koje sam glasao ali jednostavno ne mogu sve biti u prvih 3..........

030 - kompozicija, obrada
020 - kompozicija
073 - dobro zamisljeno, licno preferiram fotografiju koja nije predodredjena tako da kazem, dajem prednost uhvacenom momentu, ovo je odlicna stock fotografija
004 - dobro svetlo , obrada

Sto se tice fotki prirode, nekako mi ove konkretno ne idu u B&W varijatni , ima dobrih ali mislim da bi u boji bile u punom sjaju...........

Svaka cast pobedniku premda mi se cini da sam negde vec video slicnu "foru" no nebitno. JA se ionako ne bavim fotogafijom (sem sto volim da "skljocam" gde god se pojavim (i nerviram sve oko sebe) :lol: i ni ne pratim ovaj podforum (da autor teme nije napisao post na temi racunara ne bih ni znao) :lol:
Elem. Posto vidim da ima nekih koji se bune na neregularnost mislim da nema potrebe. Pa ovo je zezanje i stvarno je glupo polemisati. Ako je neko "muvao" to njemu neka sluzi na cast i nema potrebe o tome pricati (da se razumemo ja ne kazem da jeste samo se osvrcem na pisanja u temi)

Imam jedan predlog za sledeca takmicenja.
Dobra je ideja da slike budu anonimne ali ja bih uveo i anonimno glasanje.
Recimo da je autor teme objektivna i postena osoba (a ne vidim razloga zasto ne bi bio) neka svi svoje glasove salju njemu na PP a on neka sabira i na kraju kad se zavrsi glasanje neka javno objavi ko je glasao za koje slike. Ovako uvek moze neko da "povuce" nogu i da se neodlucni odluce za sliku koja trenutno vodi, tako da glasanja i rezultate ne treba objavljivati dok se ne zavrsi glasanje.

Eto, ja toliko :lol:

Nista lose i jos jednom cestitke pobedniku.

Čestitam pobedniku i svim učesnicima, a i uredniku takmičenja na dobro obavljenom poslu. :-D

Da nije bilo poziva na Naučnoj fantastici ni ja ne bih znao za ovo, a bila bi šteta, zanimljivo je.

Što se primedbi tiče, izgleda da to prati svako slično takmičenje. Neki to shvate preozbiljno a, koliko se meni čini, ovo je prilika da učesnici dobiju prilično tačan uvid u to kako njihove radove ocenjuju drugi i da, zahvaljujući komentarima, mogu da ponešto i nauče.

Evo i mojih utisaka koje sam bio stavio uz glasanje, pa ih izbrisao (hvala na opomeni, ja sam bio prevideo to pravilo).

S obzirom da je ovo glasanje slično onom za teme za mobilne telefone na mobile9, a tamo većina objasni zašto je nekome dodelila glasove i koje teme im se još dopadaju, i ja ću tako ovde.
Dakle, ovo su samo moje impresije, a ne kritika radova.

anaboj_025 - volim slike sa mnogo detalja a ova ih je puna i svi su dobro istaknuti, a i sam motiv je zanimljiv, jedino se pitam otkud avion tu? :)

dulle_018 - još jedna slika panorame, ali nekako manje oštra, naročito nebo, pa mi deluje pomalo nestvarno. Šiblje u prednjem planu se slabo uočava. Mogao bih neko vreme da je držim na zidu. :D

divlja_004 - baš mi se sviđa klinka, jedino što bih voleo još malo detalja na kosi pozadi.

Bilo je teško izabrati između svih ovih lepih slika.

master_030 - lepa slika iz svakodnevice, a opet deluje neobično, samo što mi ne prija izraženo zrno.

miamia_059 - još jedna slika po mom ukusu, dopada mi se kako je urađeno nebo, čini mi se da može da se skrati i gore i dole.

brunokonti_059 - fino uhvaćen trenutak, lica, i tmurna i zamišljena, po mom skromnom mišljenju dobro obrađena, smeta lik sasvim desno.

xia_064 i le piaf_073 - dobra ideja + dobra realizacija.
Lepe čarapke :D , šalim se, da su duže i da je kontrast veća, bila bi i dobra grafika.

S obzirom da od učesnika poznajem samo Suzanu, a nisam je ovde pomenuo, nadam se da je jasno da u ovoj mojoj poruci nema ničega ličnog. Samo moji krajnje amaterski utisci.

Bravo svima za lepe slike.
d028.gif

ps, i meni se čini poznata tema pobedničke slike, čini mi se da sam video takvu karikaturu. Dakle, ne fotografiju nego crtež.
No, svejedno, ideja je samo deo posla, ova fotka je odlično urađena.

Tsutomu:
Hehe, ja posle 0 bodova više ne postavljam slike, pa nisam valjda najgori? :D :lol:
Ej zamalo da on mene dobiješ 1 poen za one konje :D (to si ti fotografisao je l'?...mrzi me sad da proveravam)...Meni jako lepa ta tvoja slika, ozbiljno. Baš je onako divlja.
Al' mi nekako za nijansicu prevagnula ona danezova fotografija sa gusenicom (ili šta je već to čudo)...nekako baš bode oči ta slika zbog interesantnih oblika i neobične teme.
Eto.

Pjafe, sva pravila postavlja pobednik. Prema tome, rukovodi se time, znaci uradi onako kako tebi najvise odgovara.
Cekam nestrpljivo novu temu. :)

I cestitam Pjafu, Divljoj i Xii! Pobedili su moji favoriti, bas tim redosledom kojim sam glasala. 8)

klika:
........Kina, jel` ovo "autoportret" :-) ......jedino sto bih doterao, uklonio senku
NIje, autoportret mi nije uspeo pa sam maltretirala cimerku. :lol:

Sve čestitke LePiafu, mislim da je od ideje do realizacije bio ubedljivo najbolji. Kao što klika reče, draži su mi uhvaćeni momenti, ali s obzirom na profesionalnu deformaciju dobru ideju ne mogu a da ne podržim. A to što neki odmah moraju da komentarišu da li je nešto plagijat pustila bi ih da se malo bave arhitekturom, da shvate da je sasvim normalno da dvoje ljudi sa sva različita kraja sveta dođu do iste ideje.

Moji glasovi su otišli za klikinu sliku koja je baš onaj "uhvaćen momenat" - tačno ga zamišljam kako ide ulicom i naleće na onaj krš, vadi aparat i škljoc... :lol:

Fibina fotografija mi se svidela zbog poze, kompozicije, kontrasta...

Odlična fotogarfija za koju sam se dvoumila je anabojev avion kome nisam dala nijedan bod jer me izrazito nervira onaj okvir. Ta fotka je mogla ravnopravno rame uz rame da ide sa Piafovom fotkom da celu sliku nije pojeo taj odvratni okvir. :(

Master je postavio takođe dobru fotku onog brojčanika, ali ja sam perfekcionista, neuhvaćena jedinica, odnosno celo polje sa brojevima mi je pokvarilo kompoziciju. :(

Dule je odustao, ali mi se sviđa njegova fotka, mada mi je malo dosta oblaka vode, pejzaža, više pozdravljam originalnost u ideji koju je npr. Nataša napravila, ali joj fali kontrast za bw fotografiju. I ja bih pritom komarca okrenula horizontalno.

Fotografije koje su mi se takođe svidela ali nisu dobile nijedan moj glas su ono oko od sofffy i ona ulica od klee.

Brunu svaka čast za fotku i za uhvaćen momenat, ali bruno odbija da svoje fotografije dorađuje. Horizontala mu pada, kontrasti ne postoje... Ova fotka je samo da je sređena takođe mogla da bude prva.

Fotografije koje je koshei postavio su sjajne, ali poza nagog tela mi se nije dopala a trubač mi je malo spaljen.

Verujem i da je vjeverova fotografija sjajna u boji.

Eto. :D

bug.gif

Fotka 004 - Dobra obrada, kontrast, fotka koja me tera na razmišljanje.

Fotka 030 - Jeste malo lošijeg kvaliteta, ali je iz dobre perspektive. Da je iz nekog drugog ugla, ne bi bila to što jeste.

Fotka 110 - Zanimljiva fotka. Ima nečega u njoj.

Le piaf - fotka je dobro urađena, dobra dosetka. Ali, više cenim one fotke za koje sam glasao. Ostavljaju utisak. Drugačije su.

Još nešto. Mislim da je glupo slikati prirodu i skinuti boju. Samo u nekim slučajevima, ako treba naglasiti nešto. Čemu lep prizor ako nema boja koje će to dočarati? :?

Eto.

zashto je glupo slikati prirodu i skinuti boju ? zashto onda uopste i postoji crno bela fotografije...kakve su onda fotke prirode od pre 50 godina u crno-beloj varijanti..jesu glupe ? tad boje nije bilo....

Ovo oko prirode u B&W, meni takodje u vecini slucajeva ne lezi ova varijanta, verovatno da moze da se nadje nesto sto bi i bilo dobro, ali.........
Pa pre 50 godina jednostavno nije postojao film u boji pa su samim tim svi bili uskraceni ......mada, B&W fotografija ima svetlih momenata i danas, niko od nje ne bezi, sve zavisi sta se fotografise.......

Nisam bas najbolje razumeo ovo sa primerom iz `38, kao sto rekoh, tada nije bilo boje.......

Back