Mstislav
Legenda
- Poruka
- 72.384
S tim da je Draza preko Svetozara Djukica uspostavio kontakt sa Pavelicem da se dogovori saradanja i eventualna putanja bezanije.Sta je Djurisic radio Mihailovic je vrlo dobro znao i nije mu smetalo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dakle ne sporiš da su ga englezi zarobili?nisu ga predavali tzv partizanima na streljanje nego na sudjenje , ali treba imati i malo znanja pa napraviti razliku
Tzv bitka na Lijevča Polju je obična budalaština sa kojom se danas ače ustašoidi ,prikazujući je kao nekakvu veliku piobjedu ustaša nad četnicima.
Prvo,to uopće i nisu bili četnici DM,već odmetnuti dio koji je Draži otkazao poslušnost i nisu imali niti najmanje namjere ratovati protiv ustaša,već im je cilj bio pobjeći na Zapad.
Drugo. Bio je to sraz dviju poraženih,demoraliziranih i potpuno razbijenih vojski,čiji ishod stvarno nije odlučivao ni o čemu.
Od prerživjelih četnika,ustaše su formirale nekakvu savezničku vosku koju su nazvali crnogorskom i stavili je pod komandu Sekule Drljevića.
Uvijek to bacim na nos ustašoidima kad počnu pametovati o primanju bivših četnjaka u partizanske redove.
Dakle jedna obična čarka,sada u očima ustašoida postaje nekakva velika ustaška pobjeda nad četnicima. Bedastoće na kvadrat.
o saradnji tvojih komunista sa nacistima ustasama sam argumentovano govorio u temi II sv ratta bitka nije ni bila nikad bitka, bila je obična čarka, koju sad i jedni i drugi uveličavaju u cilju dokazivanja da nisu saradjivali tokom ww2
jer ne postoji ni jedna jedina bitka izmedju njih u ww2
Čiča Draža poslao je pismo i Lojzeku.S tim da je Draza preko Svetozara Djukica uspostavio kontakt sa Pavelicem da se dogovori saradanja i eventualna putanja bezanije.Sta je Djurisic radio Mihailovic je vrlo dobro znao i nije mu smetalo.
Није.Čiča Draža poslao je pismo i Lojzeku.
Ne,ja sam.
Да ти си.Ne,ja sam.
ne lazi.S tim da je Draza preko Svetozara Djukica uspostavio kontakt sa Pavelicem da se dogovori saradanja i eventualna putanja bezanije.Sta je Djurisic radio Mihailovic je vrlo dobro znao i nije mu smetalo.
Draza nije pristao za odlazak u sloveniju preko hr, da se tamo sklope anti KOMUNISTICKE trupe u dogovoru proustase drljevica sa ustasama i ljoticem u sta su uvukli DJUROSICA kojem je poslata poruka, lazna toboz od draze da dodje u BiH sa borcima ranjeni ima i da sa drazom krene tamo njima u sloveniju. Dosavsi u BiH vidi da mu Draza to nije poslao. Ipak zeli poci u sloveniju, DOLAZI DO RAZDORA SA DRAZOM I SVADJE JER OVAJ TO ODBIJA I GOVORI MU DA NE IDE.Ne,ja sam.
Draza NIJE ISAO U BEZANIJU!!!Hteo da poslalje Pavlu, al zezno se pa otpravio Pavelicu, slicno zvuci pa se cicica zeznuo.![]()
Dzaba ti lazi.pitnje je samo zašto draža nije priteko u pomoć djurišićevim četnicima na lijevča polju?
a tih dana se na puškomet održavala četnička olimpijada, tako da ima svedočenja da su se čuli odjeci borbe na lijevča polju ali draža nije pritekao u pomoć da spase srbe od ustaša
odgovor može samo biti da to i nije bila nikakva bitka ili da draža nije sposoban vojskovodja niti je mario za srpstvo
Njegovi vam ubise drljevica a potom i Pavelic.Najsmesnije kad ubacuju u medjufasisticki obracun partizane koji su kao pomagali ustase, a Djurisic se ubio od komunikacije sa tim ustasama. Da ne skrenu sa dogovorenog puta uzivao bi preko okeana, sudbina kleta.
pitaj samaradzica da ti pojasnidakle ne sporiš da su ga englezi zarobili?
nebitno, dali na streljanje ili na sudjenje, njemu se to isto hvata
ajde der ti nama to objasni, kako to da su ga englezi zarobili?
zar nisu englezi bili vaši saveznici?
po ko zna koji put sam sebe opovrgavasta bitka nije ni bila nikad bitka, bila je obična čarka, koju sad i jedni i drugi uveličavaju u cilju dokazivanja da nisu saradjivali tokom ww2
jer ne postoji ni jedna jedina bitka izmedju njih u ww2
nas i rusa 300 miliona a bez rusa , pola kamionaNije bezao jer je utuvio u glavu da je narod masovno uz njega i da ce pobediti partizane koji su uveliko osvojili Beograd, a on vec zbrisao u jamu ispod zemlje kad je postalo kasno za beganje. Koliko su drugi verovali u pobedu vidi se po tom Lijevce polju i Djujicu u Americi. Kad pogledas to bude ti i zao Draze sa kakvima je sve bio, ispade jos i najkarakterniji.
to je pitanje za exxxperte takve kao ti , mi ostali znamo sta je bilo i gde ko tada bio i sta je radiopitnje je samo zašto draža nije priteko u pomoć djurišićevim četnicima na lijevča polju?
a tih dana se na puškomet održavala četnička olimpijada, tako da ima svedočenja da su se čuli odjeci borbe na lijevča polju ali draža nije pritekao u pomoć da spase srbe od ustaša
odgovor može samo biti da to i nije bila nikakva bitka ili da draža nije sposoban vojskovodja niti je mario za srpstvo
da nije zalosno bilo bi smesno to sto toliko lupas budalastineNajsmesnije kad ubacuju u medjufasisticki obracun partizane koji su kao pomagali ustase, a Djurisic se ubio od komunikacije sa tim ustasama. Da ne skrenu sa dogovorenog puta uzivao bi preko okeana, sudbina kleta.
На то питање је већ одговорено али је проблем што ти не читаш ништа а и не гледаш постављано.pitnje je samo zašto draža nije priteko u pomoć djurišićevim četnicima na lijevča polju?
na lijevča polju nije se ništa ni dogodilo, sitna čarka izmedju ustaša i četnikada nije zalosno bilo bi smesno to sto toliko lupas budalastine![]()
na lijevce polju se odigrala zajednicka akcija tzv partizana njihovih predratnih i ratnih drugara usrasa uz artiljerijsku pomoc nemaca , dakle svi protiv cetnika,
i to je to i tu se najbolje vidi ko je sa kime surovao !!!