LeoneMontana
Domaćin
- Poruka
- 4.894
Leone, Tita ti, nemoj meni wikipedie, to ti ovoj djecurliji linkaj kad se s njima natezes, mene knjige interesuju...A Staljin je mogao samo da ih vrati u horizontali...
Znači ti ne znaš ko je Marko Mesić i drugovi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Leone, Tita ti, nemoj meni wikipedie, to ti ovoj djecurliji linkaj kad se s njima natezes, mene knjige interesuju...A Staljin je mogao samo da ih vrati u horizontali...

Ako moze izvor o prelasku ustasa u BiH u partizane...
Ne moras mi knjigu linkati ali ime knjige i pisac bi mi bili dovoljni...
Jel moze neki izvor
Коча је постављао делове из немачког Зборника о преласку усташа и домобрана, мало ћу се помучити али ћу наћи тему и поставиићу...
Evo sad sam naišao na podatak da su Ustaše imali 4 tenka tipa Tigar. Da li su Četnici imali kakav anti oklop?

Овај ти је поуздан до мога.....
Комуњара од главе до пете, заслужан између осталог што је у Рогатици формиран први партизански одред у источној Босни, пошто је Југословенска војска са Дангићем на челу ослободила град, и то од заробљених усташа и припадника муслиманских милиција.
О томе да је цела партизанска Санска оперативна група формирана од пребега из усташа и Зеленог кадра Хуске Миљковића ваљда знаш и сам, не иде да се ишчуђаваш.
Znači ti ne znaš ko je Marko Mesić i drugovi?
Коча је постављао делове из немачког Зборника о преласку усташа и домобрана, мало ћу се помучити али ћу наћи тему и поставиићу...

Zapisi iz Narodnooslobodilačkog rata Rodoljub Čolaković...
Od kud vam živci da polupismeno primitivno tele uvažavate?????
Mrsch nesoju potureni!!!![]()
Jos mi citiraj i cica drazu molim te...pa taj isti lik je i kriv sto su svi cetnici 1944. godine skinuli kokardei nabili petokrake...
(9-II 1943), sef nemacke vojne Obavestajne sluzbe za Istocnu Evropu general Gelen napisao je referat u kome je istakao da
‘’Medju raznim ustanickim pokretima koji sve vise zadaju brige u prostoru bivse jugoslovenske drzave pokret Draze Mihailovica stoji na prvom mestu sto se tice vodjstva, naoruzanja, organizacije I aktivnosti…pristalice D.M. dolaze iz svih slojeva drustva I sada obuhvataju oko osamdeset odsto srpskog naroda. Nadajuci se oslobodjenju od ‘stranog jarma’ u jednom boljem novom poretku I jednoj novoj ekonomskoj I drustvenoj ravnotezi, njihov broj stalno raste…Stvaranjem D.M. pokreta sacinjena je jedna organizacija koja je zasnovana na fanaticnoj volji svakog pojedinca I koja moze da dobije kao revolucionarni pokret znatan politicki I vojni znacaj u kriticnim danima na Balkanu. Sjajno poznavanje terena od strane boraca I pozitivan stav vecine srpskog naroda koriste pokretu’’.
Trials of War Criminals before the Nuerenberg Military Tribunals, vol. XI (Washington, D.C. : U.S. Government Printing Office, 1950), p. 1016, 1020
https://www.loc.gov/rr/frd/Military_Law/pdf/NT_war-criminals_Vol-XIV.pdf
![]()
Овај ти је поуздан до мога.....
Комуњара од главе до пете, заслужан између осталог што је у Рогатици формиран први партизански одред у источној Босни, пошто је Југословенска војска са Дангићем на челу ослободила град, и то од заробљених усташа и припадника муслиманских милиција.
О томе да је цела партизанска Санска оперативна група формирана од пребега из усташа и Зеленог кадра Хуске Миљковића ваљда знаш и сам, не иде да се ишчуђаваш.
Ja bih se zadrzao u Bosni jer je to pre.ebavanje hrvatske i srbije nas sve vazda kostalo.
U hrvatskoj su ustase bile tolerirane malo u srbiji cetnici malo a po Bosni je trenirana strogoca vecinom po katolicima i muslimanima jer su nam dovedeni i postavljeni razni upravnici srbo, pocev od nastavnika pa navise..
I da, znam o Marku dosta ako te bas zanima...
Čovjek je sve objasnio.
Tako je...izvrstan referat![]()
Znači ti tvrdiš da je 80% Srba bilo u Četnicima?
Ako je 20% Srba bilo u Partizanima nešto ne štima.
Ako je 20% Srba bilo u Partizanima nešto ne štima.