BITI USPEŠAN....

Ne može se sa strane pouzdano proceniti uspešnost bilo koga, naročito zato što se svi trudimo da svoje najjače strane učinimo transparentnim. Sem toga sam uspeh obuhvata niz ličnih, profesionalnih, porodičnih, civilizacijskih segmenata, a čak i njihov odnos moguće je sagledati i komentarisati samo retroaktivno, nakon dužeg vremenskog perioda. Lično, sklona sam da uspešnim smatram sve one koji se dobro osećaju u svojoj koži, živeći u skladu sa sopstvenim vrednosnim sistemom, bez da time ugrožavaju druge.

Dobro jutro.
Ne, srecan je onaj koji moze da spava do podne.
Uspesan ne moze da spava.

Uspesan je onaj ko ima odelo koje se drugima svidja,
devojku koja se drugima svidja,
kucu koja se drugima svidja,
cipele koje se drugima svidjaju, cak iako su tesne.

Svi zavide uspesnom, osim njega samog.

jedini nacin na koji pojam uspeha moze imati smisla je ako ga izjednacimo sa pojmom opsteg kvaliteta bica odnosno snage iliti moci.

dakle, uspesan je onaj ko je sposobniji, neuspesan onaj koji je manje sposobniji.

tu onda sledi rang sposobnosti.

to su sve stvari koje ce u buducnosti biti standardizovane, znace se tacno koliko vredi svaka sposobnost te ce se i znati koji su ljudi uspesniji a koji manje uspesniji. za sad ne postoji taj standard tako da su ljudi po tom pitanju skroz neobrazovani zbog cega stalno otvaraju jednu te istu temu.

Zaista širok pojam, pod kojim većina podrazumijeva trendove koje nam društvo nameće.
Iako, uspjeh nije ono što imamo, nego ono što jesmo.
Ako imamo svoj mali kutak u kojem smo zadovoljni sami pred sobom, ako znamo uskladiti želje i mogućnosti i imati pri tome mirnu savjest i ako smo sa svime time što imamo i nemamo zadovoljni, možemo reći da smo uspješni....neovisno šta o tome misli naša okolina.

Mislim da je ovde reč o preširokom pojmu,
koji karakteriše sveukupan život pojedinca.......

Šta vi pod tim podrazumevate !?

Glupost generalizovanja, to sto vecina misli da je uspeh nije uspeh...

A svaki covek je individua i ima svoj put.

Uspeh je naci put kojim se redje ide
Put istine ljubavi i prvednosti koji vodi u vecni zivot

sve ostalo je tastina

- - - - - - - - - -

Dobro jutro.

Tako je
To sto se misli da je uspeh u stvari nije...

neko uvreženo mišljenje glasi da je uspešan onaj koji je ispunjen na emotivnom (ostvario ljubav i porodicu), socijalnom(ima prijatelje, cenjen u društvu), poslovnom planu, koji je u datim okolnostima svoje potencijale uspeo da realizuje ili čak prevaziđe

Poslednja izmena:
Ne može se sa strane pouzdano proceniti uspešnost bilo koga, naročito zato što se svi trudimo da svoje najjače strane učinimo transparentnim. Sem toga sam uspeh obuhvata niz ličnih, profesionalnih, porodičnih, civilizacijskih segmenata, a čak i njihov odnos moguće je sagledati i komentarisati samo retroaktivno, nakon dužeg vremenskog perioda. Lično, sklona sam da uspešnim smatram sve one koji se dobro osećaju u svojoj koži, živeći u skladu sa sopstvenim vrednosnim sistemom, bez da time ugrožavaju druge.

tako nekako, ne rusi im se taj sistem mozda

mislim da je kad si dobar, to je nekad bas tesko. bar ono sto kapiram pod tim. ovo zvuci glupo

pa uspesni su prosto uspesni, tu nema neke pameti. ono znamo svi kad vidimo takvog

To je taj sjaj u ocima koji budi nase divljenje :flert: .Uspeh je skroz relativna kategorija,cim nesto postignes i smatras da si "postigao uspeh",maltene si samo zagrebo povrsinu prave uspesnosti...uspeh je ostati dosledan sebi,ostati uz ljude koje volis,cak i kad ne ide ,ne predavati se iako znas da si na putu gde ne znas sta te sve ceka i sa puno ljubavi ulaziti u svaku aktivnost :)

ne, mislim da su uspesni oni ljudi koji prosto uzmu nesto rade, zavrse skolu, odu na konkurs i dobiju posao i rade taj posao, usput imaju krug ljudi porodicu prijatelje, i prodje im tako zivot da nesto rade a da nemaju neke trzavice. mi ostali se nekako mucimo. mislim da je to prosto tako. neki mozda nemaju porodicu prijatelje ali su dobri u necemu. ne znam, evo sad vise ni ne znam sta je taj uspeh : ) mozda stvarno ta tvoja prva recenica

Dobro jutro.

Ne to je opsteprihvacena definicija uspeha. Ali ne i sam uspeh coveka.

Back