Čudan?

U svakodnevnom govoru reč "čudan/čudak" često nosi negativnu konotaciju i najčešće se koristi za opis osobe koja na neki način odstupa od onoga što se smatra "normalnim". Naravno, upitno je i to šta važi za "normalno".

Kako vi definišete „čudaka“? Ko određuje šta je čudno?
Da li je biti "čudan" nešto negativno/nepoželjno i sl?
Zašto ljudi imaju tendenciju da osuđuju ili odbacuju one koji se razlikuju?
Da li ste se ikada osećali kao da ste „čudni“ u nekoj situaciji? Kako ste to doživeli?
Čudna je osoba koja nema princip , ne drži se sopstvenog ja. Potpuno je neuhvatljiva i u rečima i u delima.
Biti drugačiji je sasvim nešto drugo , a ni to nije automatski pozitivna stvar.

Biti drugačiji je sasvim nešto drugo , a ni to nije automatski pozitivna stvar.

Misliš samo na drugačije razmišljanje, poglede na svet i sl?

Pitam jer sam u svom postu napisala ko sve može da bude drugačiji, ne zato što neko voli da bude drugačiji, ali jeste zbog razvojnih poremećaja.

Misliš samo na drugačije razmišljanje, poglede na svet i sl?

Pitam jer sam u svom postu napisala ko sve može da bude drugačiji, ne zato što neko voli da bude drugačiji, ali jeste zbog razvojnih poremećaja.
Svi su ljudi posebni i drugačiji, na svoj način i ne treba se posebno opterećivati oko toga.

Znam da će i ovo da zvuči čudno, al' evo da kažem direktno: ja se perem posle velike nužde. Ne da bih bio fensi, već zato što je jednostavno čistije, zdravije i kulturnije. Ne volim da hodam "usran", makar to bilo i mikroskopski. Papir samo razmaže, voda opere. Kao kad bi vam upala ruka u blato – biste li je samo obrisali papirom? Ili da brišete sudove posle ručavanja, a ne da ih perete. Hehe

Zato, kad završim šta imam, lepo se perem. Ne zbog mode, ne zbog Instagrama nego zbog zdrave logike i osnovne higijene. Nije to nikakva filozofija. Čist je čist. A i osećam se bolje, komfornije. I da – koristim peškir posle, sve kako treba.

Ne pričam ovo da bih glumio nekog prosvetitelja, već jer sam se iznenadio koliko ljudi još misli da je papir vrhunac čistoće.

Vi kako hoćete, al' ja neću da budem "usran". Bar ne svesno. Haha :hahaha:

Back