Biti muškarac

Što se ovog "društveni smisao" tiče u pitanju je položaj muškarca prema drugim članovima društva. Nešto tipa:
Biti muškarac na koga se najbolji prijatelj u teškim momentima može osloniti.
Biti suprug koji će da štiti svoju suprugu i decu.
...

Nikad ne treba u 100 ljudi biti dobar svima-Prvo, to je nemoguće, a i ako je moguće, onda je užasno po tebe.
Pitanje je kome treba i koliko biti dobar.
Sretneš osobu suprotnog pola, svidi ti se i sad-kako njoj da budeš 100% dobar?
Stvar je da... joj se tek tad, kad si 100% dobar, ti više ne uopšte ne dopadaš.
Ode mast u propast!
U pitanju je relacija, put između dve osobe.
Ako si ti 100% dobar... to menI (nekoj ženskoj osobi, bilo kojoj) nije prirodno i normalno, jer znam da ja nisam 100% dobra, a ti si se nategao do pucanja da mi pokažeš da si 100%, pa i preko toga.

Ne znam, al ako se umešam u temu i iznesem iz ženskog ugla, naći će se neko da mi pomene onu poznatu ''zavist zbog p*** '' :mrgreen:
Mislim da ovaj naš Forum nije taj tip sortiranja informacija.
Ukoliko se osećaTE nelagodno povodom deljenja svog suda, u redu je, i poslušajte svoj osećaj, ali mislim da niste ničim ugroženi ako podelite svoje iskustvo, ili svoja saznanja.

Nikad ne treba u 100 ljudi biti dobar svima-Prvo, to je nemoguće, a i ako je moguće, onda je užasno po tebe.
Pitanje je kome treba i koliko biti dobar.
Sretneš osobu suprotnog pola, svidi ti se i sad-kako njoj da budeš 100% dobar?
Stvar je da... joj se tek tad, kad si 100% dobar, ti više ne uopšte ne dopadaš.
Ode mast u propast!
U pitanju je relacija, put između dve osobe.
Ako si ti 100% dobar... to menI (nekoj ženskoj osobi, bilo kojoj) nije prirodno i normalno, jer znam da ja nisam 100% dobra, a ti si se nategao do pucanja da mi pokažeš da si 100%, pa i preko toga.
Ja realno i ne znam šta znači biti 100% dobar. Ne verujem da takav muškarac uopšte postoji. Ni žena naravno.

Biti muškarac​

Ovdje, na raspolaganju za sva otvorena pitanja.

🐈

Samo da me netko ne pita zbog čega sjednem kada pišam, pa unaprijed odgovaram:
  • Daleko bolje ispraznim mjehur
  • Nemam ženu ili dovoljno para za kućnu pomoćnicu koja će čistiti pod oko WC-školjke zbog nereda koji zna nastati ujutro kada kita strši kao štap.

Poslednja izmena od moderatora:
Sinoć biram i šaltam TV kanale... i najednom izbije film kom ne mogu da odolim. Film po knjizi PRAVNIKA, NOVINARA, KNJIŽEVNIKA I POLITIČARA, Vuka Draškovića-NOŽ!
Obratimo pažnju-nije to film bilo kog Vuka Draškovića, već film PRAVNIKA, NOVINARA, KNJIŽEVNIKA I POLITIČARA ( I gde se zbi, i šta mu bi, i bi li mu zla žena koju trpi do dana današnjeg???)
Srbija je mala, ali ima velike pisce.
Žensko se pita za koga se udaje. Muškarac treba samo da je to što jeste.

Sinoć biram i šaltam TV kanale... i najednom izbije film kom ne mogu da odolim. Film po knjizi PRAVNIKA, NOVINARA, KNJIŽEVNIKA I POLITIČARA, Vuka Draškovića-NOŽ!
Obratimo pažnju-nije to film bilo kog Vuka Draškovića, već film PRAVNIKA, NOVINARA, KNJIŽEVNIKA I POLITIČARA ( I gde se zbi, i šta mu bi, i bi li mu zla žena koju trpi do dana današnjeg???)
Nisam gledao film, navodno je dobar, ali valjda postoji milijun filmova u kojim bi ti i ja mogli bolje kliknuti.
Ti recimo maloljetna školarka koja si je na bazenu slučajno rasjekla nogu, ja jedan od onih koji su plaćeni da ti saniraju ozlijedu i zavedu red.

🐈

Šta ovo podrazumeva u društvenom smislu?
Koliko je teško ili lako?
S moje tacke gledista- u velikoj meri se radi o drustvenim konstruktima,
uloga i ocekivanja i muskaraca i zena se uveliko razlikuje u razlicitim kulturama i civilizacijama i od vremenskog perioda.

U drustvenom smislu ne bi trebalo biti nekih vecih razlika izmedju muskarca i zene- ocekivao bih i od jednih i od drugih da se ba njih covek moze osloniti, biti prijatelj u teskim trenutcima itd- to je pre svega pitanje odgoja i karaktera, a ne pola.

To je napisao branko copic vuk ukrao

Back