hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.183
ja sam lepo i sad ce mi to lepo neshto pokvariti
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Кад се изудварамо тебе ћемо удати... срећно и подразумева се богато.ma nema potebe da se svadjate ne vodi nikuda osim ako se udvarate jedno drugome a sta sam onda ja :I
ne znam cudna ova poruka
nego sad ide alma maler na tom pinku ali ne gledam... mozda ipak da gledam
Математика је егзактна наука.matematika ne spada u nauku, ona je jedina egzaktna.
naucne teorije su oborive, umetnost je coveku u biti tesko dokuciva.
zato pribegava "pomagalima" raznih vrsta, pa i tracevima, pogotovo pikanterijama umetnika da ima bar nesto da MISLI/VIDI u tom stvaralastvu.
ako ne zna zasto je nesto tako sto je, lako ce dokuciti: zato sto se svalerao, eto ga resenje!
da nije tuzno bilo bi smesno.
ne da ne razume no ce je covek(umetnost) sve manje i razumeti, sta ce mu, misli da SVE vec zna)
Математика је егзактна наука.
Као и нпр физика ако се придода домен у коме теорија важи за научну истину.
Рецимо њутнова физика је тачна за све нерелативистичке системе(много мање од брзине светлости), који се истовремено не односе на микросвет(квантна теорија) и не обухватају просторно-временско ткање гравитационих сингуларитета(без примене на црним рупама, неутронским звездама, па и белим патуљцима).
Обориве су теорије у неегзактним наукама, али када нешто у физици, хемији, астрономији... докажеш математичким методама онда је то бетонирано.
Немој то себи радити.ali opet matematika da bi uopste moglo biti neoborivo, da bi kao takvo postojalo.
- - - - - - - - - -
mozemo mi svasta nesto nazvati naukom, ali nije.
Немој то себи радити.
Наравно да непознавање математике може довести до свакаквих ексцесних изјава о истој, али гебелсовски приступ о понављању једне лажи(глупости?!?) зарад уверљивости неће изменити чињеницу о математици као науци.
Бтв у физици, астрономији, хемији... математика је алат којим се доказује тачност(егзактност) неке теорије, или тврдње.
Ја се тако дирљиво бринем о теби, а ти мени...hvala na brizi o meni ali nije neophodno)
naravno da se sve prirodne nauke pa cak i drustvene(psihologija npr.) koriste dostignucima matematike, ali to ne znaci da je matematika nauka. ona je vise od nauke, upravo bas sto je "alat" svih nauka i naucnih disciplina.
od naucnika, sedih glava koji se sav svoj vek ozbiljnom naukom bave, NIKO matematiku ne smatra naukom. ali sveprisutnom i bitnom, da.
matematika je oreol svih nauka, vise ili manje prisutan
necu ici za zvanicnim stavovima, pogotovo ne bolonje, po kojoj recimo nakon zavrsenog becelora tehnicke matematike dobijas zvanje becelor umetnosti, u nastavku-tehnicka matematika.
uzgred, ne brini moju brigu![]()
Ја се тако дирљиво бринем о теби, а ти мени...
Бтв математика је наука и свугде и увек је тако третирана, то како је ти субјективно доживљаваш није битно.
А болоња(малим словом)... веома ми је драго&мило што сам дипломирао док је Болоња(великим словом) била још само неки тамо град у Италији.
И имао сам математике у изобиљу, веруј ми.
Основна дефиниција:ne sumnjam da si imao matematike u izobilju.
i hvala na brizi, no se zaludu trudis)))
zasto je ljudi od nauke i matematicari ne smatraju za nauku ako je tako kao sto tvrdis?
О неопходности уметности и поређењу с математиком...matematika zalazi u naucne oblasti jednako kao i u umetnost, neophodna je. ljudi koji se bave muzikologijom koriste se znanjima iz neurologije kao i matematikom. i ne samo.
i naravno, nimalo moje subjektivno misljenje, uostalom, sta imam ja da tu budem subjektivna, "ni iz dzepa mi ni u dzep". meni je svejedno.
Бркаш архитектуру и грађевину што су, узгред ако ћемо академски и два различита факса.Preispitaj malo svoje znanje u vezi arhitekture,i proracunima statike...pa se onda baci kamenom na umetnost.Kad stanes zapanjen lepotom Notr Dam,ili Sv Petra u Rimu,zamisli samo da autor nije poznavao matematiku...u sta bi ti gledao?
А па ти си заинтересована да протуриш уметност пошто, пото, тј ради се о сукобу интереса.Raspitaj se koliko su vazni ispiti matematike na arhitekturi,pa onda mene prekorevaj.
Cerka i zet su mi arhitekte, pa znam iz prve ruke sve, veruj mi.
koliko vam je drago i zanimljivo a koliko neugodno da vrsljate po privatnim pa cak i intimnim zivotima javnih licnosti, velikih naucnika i svetu zanimljivih ljudi, necu vas pitati, ali samo da znate, to je tema.![]()
А па ти си заинтересована да протуриш уметност пошто, пото, тј ради се о сукобу интереса.
Ето видиш да је и уметност друголигашка делатност без науке.
Ej a ja sam slikar...Kud ces veceg sukoba interesa!!!!Ali ne dam umetnost nikako u drugu ligu!
![]()