Био сам на збору и више никад!

Лични моји утисци са тих зборова....митингашим од 1991. па реко ајде и овде да одем, да видим
да не буде да нисам ни погледао....кад сам видео....слошило ми се...и побегао сам! да не бих био најурен!

1. Зборове воде СТУДЕНТИ а на грађани, студенти буквално наређују грађанима присутнима како ће се понашати.

2. РАЗГОВОРА НЕМА! ЗАБРАЊЕН ЈЕ! значи не смеш да прожубориш ни речцу са ближњим!!!
можеш да машеш ручицама и да се удараш лактовима као поремећена особа, далеко било!

3. СВАКА СУПРОТНА РЕЧ се најурава са збора, е смири се, полако, шта би ти хтео итд...а

4. ЧИТАЈУ ПЕСМИЦЕ НЕКЕ!? и то да су песме о Сави Ковачевићу него неке елегије сетне будалаштине...

5. У мом граду је је ПЉАЧКА пијаце највећи догађај скорије, то нико и не помиње!
него крађу ученичких ранчева из средње трговачке....не шалим се!

6. свака критика да је ово све безвезираја која никуда не води се гуши речима, полако, има времена!
ахахахаха! ПА ИМА ВРЕМЕНА АКО ПРИМАТЕ ДНЕВНИЦЕ! онда што дућже то боље!

углавном општи утисак је да се су то зборови ЛОГОРАША који само климају главицама, машу ручицама, лактићима...
и играју како им СТУДЕНТИ налажу, и шта ће уопште ти СТУДЕНТИ на градским зборовима?!
Градски зборови су ЈАВНИ на улицама, што студентски пленуми нису јавни???

Из свег овог нереда који је захватило Србију, СНС је, колико год изгледало глупо и даље највећи добитник.
Шта се постигло овиме до сада? НИШТА! а прошло је 5 месеци!?

једина добит би била прављене професорске листе за изборе, иза које би стали СВИ
добро са запушеним носевима, и која би СНС одувала на изборима,
али то се не дешава јер би СНС изгубио...зато се и не дешава.

Дакле, ови студентски протести су НАЈВЕЋА УСПЕЛА ПРЕВАРА ВЕКА!
којој уживо присуствујемо сви....и мислим да барем 500-1000 студената су АКТИВНИ ЗАВЕРЕНИЦИ!

Претпоставка, шта је изгубљена година ако ће ти лећи 100 - 200 000 ЕУР на рачун? НИШТА!
I sta je pisac hteo da kaze???
Please explain.
Thank you

Pa nije tacno da sve nisu valjale, na kraju i nemas puno izbora, ovo se nekako mora politicki razresiti.

Treba poci od toga da je Vucic izvukao pouke, kao sto je i sam rekao, i uvek je spreman na razgovor, sto se za drugu stranu ne moze reci.

Samim tim, samom tom cinjenicom, prednost dajem njemu, i uopste, takvom stavu.

Eh, kad bi se mi nesto pitali...

Ali otprilike eto tako, treba videti da li su izvukli pouku (od onih dobronamernih naravno, ne od zlonamernih, od njih se nikad nikakva pouka ne moze ni izvuci).
Uvek je spreman za razgovor sa istomišljenicima i onima koji ga podržavaju, kao i svako ko je u politici.

јбг није био сендвича биће на вашим СНС ШТАНДОВИМА ако успете да их поставите негде у Београду 🥪 🤡
пробај да одеш "на зобор" у Ћациленд, тамо сте мноштво хране побацали наћиће се и сендвиџ
Da li je moguće konstatovati činjenice o zborovima a ne boti proglašen za ćacija? Samo slep čovek može da ne vidi da se glasa kao najbeslovesnija masa, svi automatski dižu ruku za, po kom osnovu se to razlikuje od vladajućih? Kao kod komunista, javno glasanje pa ti probaj da budeš protiv.

Pre komentara pogledati klip koji sam okačio iznad.

Da li je moguće konstatovati činjenice o zborovima a ne boti proglašen za ćacija? Samo slep čovek može da ne vidi da se glasa kao najbeslovesnija masa, svi automatski dižu ruku za, po kom osnovu se to razlikuje od vladajućih? Kao kod komunista, javno glasanje pa ti probaj da budeš protiv.

Pre komentara pogledati klip koji sam okačio iznad.
Zaludne budaletine ispred dragstora.

Лични моји утисци са тих зборова....митингашим од 1991. па реко ајде и овде да одем, да видим
да не буде да нисам ни погледао....кад сам видео....слошило ми се...и побегао сам! да не бих био најурен!

1. Зборове воде СТУДЕНТИ а на грађани, студенти буквално наређују грађанима присутнима како ће се понашати.

2. РАЗГОВОРА НЕМА! ЗАБРАЊЕН ЈЕ! значи не смеш да прожубориш ни речцу са ближњим!!!
можеш да машеш ручицама и да се удараш лактовима као поремећена особа, далеко било!

3. СВАКА СУПРОТНА РЕЧ се најурава са збора, е смири се, полако, шта би ти хтео итд...а

4. ЧИТАЈУ ПЕСМИЦЕ НЕКЕ!? и то да су песме о Сави Ковачевићу него неке елегије сетне будалаштине...

5. У мом граду је је ПЉАЧКА пијаце највећи догађај скорије, то нико и не помиње!
него крађу ученичких ранчева из средње трговачке....не шалим се!

6. свака критика да је ово све безвезираја која никуда не води се гуши речима, полако, има времена!
ахахахаха! ПА ИМА ВРЕМЕНА АКО ПРИМАТЕ ДНЕВНИЦЕ! онда што дућже то боље!

углавном општи утисак је да се су то зборови ЛОГОРАША који само климају главицама, машу ручицама, лактићима...
и играју како им СТУДЕНТИ налажу, и шта ће уопште ти СТУДЕНТИ на градским зборовима?!
Градски зборови су ЈАВНИ на улицама, што студентски пленуми нису јавни???

Из свег овог нереда који је захватило Србију, СНС је, колико год изгледало глупо и даље највећи добитник.
Шта се постигло овиме до сада? НИШТА! а прошло је 5 месеци!?

једина добит би била прављене професорске листе за изборе, иза које би стали СВИ
добро са запушеним носевима, и која би СНС одувала на изборима,
али то се не дешава јер би СНС изгубио...зато се и не дешава.

Дакле, ови студентски протести су НАЈВЕЋА УСПЕЛА ПРЕВАРА ВЕКА!
којој уживо присуствујемо сви....и мислим да барем 500-1000 студената су АКТИВНИ ЗАВЕРЕНИЦИ!

Претпоставка, шта је изгубљена година ако ће ти лећи 100 - 200 000 ЕУР на рачун? НИШТА!

Ljubane ti si?

...

Ovo mi je strašno kad pročitam, ali strašno.
Uvek spreman za razgovor ? :lol:
Čovek drži apsolutnu vlast, nasilno dominira medijskim prostorom, na pokušaj kritike odgovara rečnikom sa pijace, manipuliše podacima predstavljajući svoje angažovanje u najlepšem svetlu ..i neko tu priču ladno popije.
Mislila sam na pupustanje i na konkretan slucaj sa studentima i dekanima, rektorima. Sve zahteve je ispunio (osim 1. pri cemu fali kako sam shvatila neka finansijska dokumentacija, kao i neki gradjevinski dnevnici koji jesu vazni), rekao je da mu je stalo da te studente zadrzi u drzavi, pozvao ih na razgovor, pa kad su odbili pozvali su ih jos neki, ni sa kim nisu hteli da razgovaraju.

Red je da javno i u oci kazu sta nije ispunjeno, red je da se o tome porazgovara kako bi se ispunilo, ili kao bi se reklo zbog cega ne mogu da budu ispunjeni (mozda jednostavno ne postoj ta dokumentacija?), i ako nista drugo to je zreo pristup problemu. Ne mozes da ni sa kim neces da razgovaras, jer time samo podstices nasilje i smutnju.

Na kraju, valjda ne idu tamo da ga kritikuju, nego da se vidi u cemu ti zahtevi nisu ispunjeni, sta konkretno fali.
Uvek je spreman za razgovor sa istomišljenicima i onima koji ga podržavaju, kao i svako ko je u politici.
Drugo je opozicija. Tacno je da za njih ne bira mnogo reci, ali ne biraju ni oni (iako tako ne bi trebalo da bude).

Ali za studente je imao volju, i zato je brzo ispunio zahteve, cak i neke koji nisu bili logicni, ali ovo je stvarno bezobrazluk da nijedan student, nijedan profesor, dekan ili rektor ne zele da razgovaraju sa drzavom (ne mora sa njim licno, ali sa predstavnicima vlasti da li izvrsne ili sudske, bi trebalo). Pa da li su oni drzava u drzavi? "Paralelna drzava"?

Dijalog je jedini nacin za izlazak iz krize, ako neko zeli, naravno. Ako ne zeli, kao sto je ocigledno slucaj, onda odbija sve.

Slabo ko mu veruje, međutim ostaje činjenica da druga strana na svojim medijima (N1 i Nova S) radi to isto, ne samo da sistematski filtriraju vesti nego i konstruišu naracije po ugledu na svoju matičnu kiću CNN, i da baš ni jedan od ostalih pretendenata na presto nema nekih ambicija da sluša mišljenje koje mu u bilo kom pogledu ne prija. RTS je u odnosu na N1 i Novu S otvoreni medij, njima bo sa druge strane odgovarali Pink i Happy, pljuvački Informer ne komentarišem, mada Nova S pljuje isto toliko, doduše sa više stila, Informer je ipak apsolutni Nr One kad je reč o prizemnosti

Dugo je na vlasti, pa su njegove afere potisle ono od pre, ja sam otišao iz Srbije za vreme DOS-a pa su mi njihovi hokus-pokusi ostali u sećanju, ništa bolje nije bilo ni pod onima koji bi da uknjiže još koju godinu na onih 12 reformskih.
Grešiš u startu a reći ću ti i u čemu. :D
Nije kontrateža N1 i Nova. Narativ njihov je jasan. Ponekada mislim i da su oni njegovi. :lol: Kontrateža je narod.
Institucije su politizovane, korumpirane i pre svega, ne rade svoj posao. Tačka.
Čoveku se upali lampica kada vidi da čitav prostor Dnevnika rts pripadne jednom čoveku i njegovim " zaslugama" . Da ne pominjem pink , informer i slične pojave koje označavaju kanalizaciju novinarstva.
Eto takve strukture podržavaju režim. Napadno, glupavo i iritantno
Tu nešto debelo nije u redu.

Ovo mi je strašno kad pročitam, ali strašno.
Uvek spreman za razgovor ? :lol:
Čovek drži apsolutnu vlast, nasilno dominira medijskim prostorom, na pokušaj kritike odgovara rečnikom sa pijace, manipuliše podacima predstavljajući svoje angažovanje u najlepšem svetlu ..i neko tu priču ladno popije.

Haha e to to uvek spreman za razgovor, to pogotovo, a za 13 godina vlasti još nije izašao ni na jedan tv duel niti je otišao ni na jedan mediji koji nije pod kontrolom naprednjaka i gde nije u strogo kontrolisanim uslovima i gde ne bi odgovarao na pitanja koje im on sam dostavi pre emisije.

Haha e to to uvek spreman za razgovor, to pogotovo, a za 13 godina vlasti još nije izašao ni na jedan tv duel niti je otišao ni na jedan mediji koji nije pod kontrolom naprednjaka i gde nije u strogo kontrolisanim uslovima i gde ne bi odgovarao na pitanja koje im on sam dostavi pre emisije.
I vrlo "rado" odgovara na pokušaj kritike ako ikako prođe pitanje , ali mislim da ne prolazi nijedno.

Grešiš u startu a reći ću ti i u čemu. :D
Nije kontrateža N1 i Nova. Narativ njihov je jasan. Ponekada mislim i da su oni njegovi. :lol: Kontrateža je narod.
Institucije su politizovane, korumpirane i pre svega, ne rade svoj posao. Tačka.
Čoveku se upali lampica kada vidi da čitav prostor Dnevnika rts pripadne jednom čoveku i njegovim " zaslugama" . Da ne pominjem pink , informer i slične pojave koje označavaju kanalizaciju novinarstva.
Eto takve strukture podržavaju režim. Napadno, glupavo i iritantno
Tu nešto debelo nije u redu.
Izvini: ovo što sada gledam ovde na forumu sam zapazio kad sam bio prvi put u Americi - ljudi potpuno nesvesno usvajaju narative i istine sa medija koje prate, i i onda ponove priču koju su tamo čuli - tada je još šefovao Buš, i CNN ga je svojsku podržavao u vezi rata u Iraku, i kad sam o tome razgovarao sa jednom devojkom koja je inače bila žestoko protiv Buša, imam šta i da čujem: ona toliko protiv Buša, a o masovnim pogibijama civila u Iraku umesto bilo kakvog argumenta ponavlja (nesvesna da je to rekao upravo on) Bušovu izjavu da se oni u stvari međusobno ubijaju, i da Amerika nama ništa s tim, to je bilo pre nego što je došao Obama pa se CNN kao po komandi obrušio na Republikance zbog one iste stvari koju su pre toga sami usijavali do maksimuma. A posle kad su krenula suđenja za Abu Graib, onda je naravno za te iste Buš trenutno postao zločinac, kao na dugme.

Moje lično iskustvo: dok sam gledao CNN svakog dana primetio sam da malo po malo počinjem da usvajam njihove stavove: uopšte nije moguće biti gledalac neke televizije a ne potpasti pod njen uticaj - da mediji ne oblikuju javno mnjenje u potpunosti ne bi bilo ni cenzure. Ovde bukvalno sve zavisi od toga ko prati koje medije, kao i od toga kave stavove imaju ljudi sa kojima je neko stalno u kontaktu.

Svođenje svega na Informer, i vervovanje da N1 i Nova S (ne prestaju sa kampanjama za Đikasa, prvo je bio litijum, pa nadstrešnica, pa zvučni top, sve to neumorno, po nekoliko sati dnevno, bez pominjanja ičeg drugog) ipak rade za AV je samo znak da takve iste stavove deli i nečija okolina…

Groupthink, tj ne talasaj:

21EE4A3D-BF65-4695-AF67-973463E53769.jpeg

Vi ljudi ne shvatate..Borba protiv Aleksandra Vučića je egzorcizam. On je lokalni Antihrist. Ne možeš mu se suprotstaviti mržnjom i nasiljem. Svaki momenat ljubavi i dobrote se meri, svaki greh takođe. Kakvi smo takva će nam biti nagrada ili kazna u vidu buduće vlasti.

Studenti su mirnim protestima za četiri meseca spustili rejting Vučića za oko 5 %. To je proces kao sa litijama u Crnoj Gori koji se završava na izborima. Da nije bilo incidenata nasilja i širenja mžnje od strane prozapadne opozicije miran protest studenata bi spustio antihristov rejting za još 5%. To je tas na vagi na narednim izborima koji treba iskoristiti da antihrista oteramo sa vlasti. Ali još bitnije je da nam ne zasedne na vlast neki drugi možda još gori antihrist. Zato pamet u glavu, a ljubav u srce. A studentima predlažem osnivanje političkog krila koje bi na izborima kandidovalo listu sa probranim profesorima. Ne treba nam Đilas na vlasti.
Sve te igrice na ulicama imaju za cilj da neko preko leđa studenata dođe na vlast.Nisu studenti nezadovoljni,neko drugi je nezadovoljan što ne može da diriguje ovoj vlasti,a razloga je više.

Back