Био сам на збору и више никад!

Studente moramo pitati šta je njihov cilj?
Ilić kaže da je njegov cilj da se Vučić skloni s vlasti, te da studente treba pitati šta je njihov cilj.

„Ako je to samo ispunjenje zahteva, onda mislim – ćao deco, igrajte se sami. Možete da radite šta god hoćete, zahtevi vam neće biti ispunjeni i to vam govorim mesecima. Da li možemo bez vas? Ne možemo. Ali ne možemo da vas podržavamo u nečemu što nema smisla“, smatra on.

Ilić ističe da je vlada dala ostavku, ali da se tako ne ponaša, te da je kao takva „ugasila Univerzitet“.

Opozicija mora da priča sa studentima i mane se partijskih ciljeva
Besmisleno je, kaže, da opozicija razgovara sa ljudima na vlasti na konsultacijama oko formiranja vlade.

„Oni treba da razgovaraju sa studentima. Kada se studenti, profesori i opozicione stranke nađu na istom mestu ponovo ćemo imati onaj elan, volju i nadu kakve smo imali pre mesec dana, jer ćemo znati da su ključni akteri napravili mostove između sebe i da smo deo fronta koji ima šansu da nešto napravi“, navodi on.

Ti zborovi možda nisu uopšte esencijalni.

Na jednom takvom zboru dogovoren je Prvi srpski ustanak, od strane sake ljudi. Na osnovu toga Srbija je povratila delimicno drzavnost od Turaka.

Na jednom takvom zboru u Jajcu je AVNOJ konstituisan u zakonodavno i izvršno predstavničko telo Jugoslavije, uspostavljen je Nacionalni komitet oslobođenja Jugoslavije, a izbegličkoj vladi i kralju Petru II Karađorđeviću je zabranjen povratak u zemlju do završetka rata. Ukupno je 142 delegata bilo prisutno...

Ovo o Jajcu sam bukvalno copy-paste iz Wikipedije.

Poenta je da "ti zborovi" ne da su esencijalni, vec mogu i kroje sudbinu svima nama. Samo da podsetim da je ta SFRJ napravljena u Jajcu postojala 55 godina i donela raznoliku sudbinu ljudima - neki su pobijeni, neki se obogatili, neki prosto ziveli. Mnogi i danas placu za tom SFRJ. A "napravilo" je 142 coveka!

Ja ne propagiram da treba da se ponavlja Jajce, ali istorija kaze da je tako bilo.

Da nam se ne bi desila ponovo SFRJ, a i (nepostojeci) 6. oktobar, a i 2012. (kada su mnogi pali na lazi SNS-a ali su malobrojni posle protestvovali zbog tih lazi) poenta je da se ukljuci sto vise nas u direktno odlucivanje. Uz to, neophodno je da se od svake buduce vlasti zahteva precizan spisak/plan sta tacno ce uraditi, sa vremenskim odrednicama - tako necemo dobiti 5. oktobar gde zapravo osim smene vlasti nismo dobili nikakve informacije sta ce ti novi tacno da urade, i oni na kraju uradise to sto su nam i rekli - NISTA posto NISTA nisu ni rekli da ce uraditi! Naravno da u prvom redu mislim na hapsenja SPS/JUL/SRS/SPO bandita i oduzimanje imovine, ali i na KiM itd.

Ja predlazem, to sam vec pisao vise puta, da na zborovima proglasimo SNS i njihove saradnike (sto koalicione partnere, sto ljude koji za njih rade u drzavnim organima, sto njihove podrzavaoce) za TERORISTICKO-KRIMINALNU ORGANIZOVANU GRUPU cime naravno prestaje svako pravo da drze vlast u Srbiji i da ili krenemo u gradjansko hapsenje te bande ili da se skupimo u ogromnom broju - sto smo dokazali da mozemo, NE NUZNO u Beogradu - moze i svako u svom mestu, i da damo drzavnim organima 24h da pohapse bandu ili ce narod da hapsi sve redom - od tih drzavnih organa koji NE RADE SVOJ POSAO pa do samih bandita (mada se to onda svede na jedno te isto).

Naravno postoji opcija da se ide na tu tehnicku vladu - da se razumemo, ONA NAM NE GINE, bilo da se dogovori sa njima ili da ih prvo pohapsimo pa da se pravi, morace da se dodje do tehnicke vlade jer nama je drzava u haosu. Zadatak te tehnicke vlade je organizacija normalnih izbora.

Poenta je da ja ne vidim nacin da se ta tehnicka vlada dogovara sa ovom teroristicko-kriminalnom bandom koja je uzurpirala vlast. Zato po meni prvo moramo da ih pohapsimo, pa tek onda da se prica i organizuje tehnicka vlada.

Samo da podsetim da je ovo uradjeno recimo u Francuskoj i Rumuniji - Le Pen i Djordjesku su UHAPSENI, a onda im je presudom ZABRANJENO da se kandiduju.

Pohapsimo ovu nasu bandu, i time im je zabranjeno ucesce na izborima. Onda pravimo tehnicku vladu i organizujemo izbore, BEZ PRAVA BANDE DA SE KANDIDUJE.

Druga opcija vam je da se dogovarate SA BANDOM sta ce da vam dopusti a sta ne vezano i za tehnicku vladu i za te neke buduce izbore.

Da i to istaknem - ovaj scenario NE ZNACI uzurpaciju vlasti, vec SKLANJANJE pomenute bande i pravljenje USLOVA ZA NORMALNE IZBORE. Pa na tim izborima ko pobedi...

Back