"Bio je hrabar" Tramp uporedio sebe sa preminulim ruskom opozicionarom: Navaljni nikada nije trebalo da se vrati u Rusiju

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
77.000

"BIO JE HRABAR" Tramp uporedio sebe sa preminulim ruskom opozicionarom: Navaljni nikada nije trebalo da se vrati u Rusiju​

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da smatra da je preminuli ruski opozicionar Aleksej Navaljni bio hrabar, ali da nije trebalo da se vrati u Rusiju.

- Navaljni je bio veoma hrabar. Mogao je da ostane van zemlje. Iskreno, verovatno bi bilo mnogo bolje da se držao podalje i pričao van zemlje umesto da se vrati, jer su ljudi mislili da bi to moglo da se desi i desilo se. I to je užasna stvar - rekao je Tramp tokom intervjua u gradskoj većnici u Južnoj Karolini.

Tramp je dodao da se situacija slična ruskoj događa i u SAD, te da se on suočava s krivičnim gonjenjima, iako je vodeći kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, prenosi Rojters.
Donald Tramp prethodno je rekao da ga je smrt Alekseja Navaljnog ''učinila svesnim'' šta se dešava u SAD, ali nije nikome direktno pripisao odgovornost za smrt ruskog opozicionara.

Uprkos tome što su predsednik SAD Džo Bajden i drugi bivši predsednici, kao i najviši članovi američkog Kongresa direktno okrivili ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt Navaljnog u zatvoru na severu Rusije, Tramp to nije učinio.

Dok je bio predsednik, Tramp je, prema navodima Rojtersa, izrazio divljenje Putinu.
Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.
Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a u saopštenju ruskih zatvorskih vlasti navedeno je da je on bio "najžešći domaći protivnik" predsednika Rusije Vladimira Putina.

https://www.blic.rs/vesti/svet/tram...k&utm_medium=social&utm_campaign=share-button

Protiv Trampa se vode razni sudski procesi ali će ipak izgleda biti kandidat na izborima ove godine. Nešto mi ne deluje ni da će u zatvoru završiti, samo mu lupaju novčane kazne. Ipak to nije na nivou kao u slučaju Navaljnog.
 

Back
Top