BiH u novoj, očekivanoj političkoj krizi

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Plenković se ogradio od presude i podržava Dodika
Па оградили су се сви углавном.
Зато и мислим да ће другостепена пресуда бити још блажа, пробаће ово испеглати максимално.
Ја опет понављам до нас је, ако не признајете СУД БИХ онда нема уласка српских судија у тај СУД.
Или замисли колико је све фарса, да је судија Србин или Хрват у овом случају Додик би био ослобођен.
Па какав је то СУД ако зависи од националне приче.

У ком смислу? Да је потребно одобрење Скупштине РС за сваку пресуду Суда БиХ?
Не постоји слична пресуда, ово је ипак преседан.Опет понављам до Додика је и Скупштине РС да ли желе да се играју и манипулишу или озбиљно да блокирају све заједничке институције, ја подржавам.Подржавам да постоји блокада на све што има предзнак БИХ док се не одлучи како ова држава треба да изгледа.

Ево управо је најавио закон о забрани рада Суда и закона БИХ на простору РС.Све до вечерас.Чак је најавио и закон о забрани дјеловања СИПЕ у РС, што нисам очекивао.Закон о забрани дјеловања Служби БИХ на простору Републике Српске.Занимљиво, ето да видимо шта сада?

• Podržavam
Reactions: iig
Pitam gde se ogradio od presude? Nije se ni Nobilo ogradio jer je kao advokat aktivno učestvovao u suđenju.

Нобило: Пресуда предсједнику Српске написана прије два мјесеца (ВИДЕО)​

Члан адвокатског тима предсједника Републике Српске Анто Нобило рекао је да је данашња пресуда предсједнику Милораду Додику донесена још прије два и по мјесеца.

Анто Нобило - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Анто НобилоФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
- Још прије два мјесеца сам приватним контактима добио прецизну информацију да ће предсједник Републике бити осуђен на годину дана и да ће му бити изречена мјера безбједности. Ово суђење од почетка није било поштено - додаје Нобило.

Нобило је навео да је тад донесена прецизна одлука, иако је процес трајао још два и по мјесеца.

Он је нагласио да окривљени мора имати повјерење у суд, као и да суд мора слати утисак о непристрасности.

- Међутим, предсједник Суда на реакције угледних дипломата и политичара није реаговао. Знали смо да неће бити фер суђење - истакао је Нобило. Бакир Изетбеговић прије четири и по мјесеца рекао је да су стране амбасаде одлучиле да стану иза овог поступка, те да ће Додик бити осуђен. У овом поступку сам схватио да нису проблем ни Бошњаци, ни Хрвати, већ неразумни странци који управљају БиХ већ 30 година. БиХ заслужује да буде суверена држава, али она то није - рекао је Нобило.

Он је подсјетио да је тужилаштво независни орган, који може поступати по уставу и законима, а да је Тужилаштво БиХ признало да су поступали по упутама ОХР-а.

Не постоји слична пресуда, ово је ипак преседан.Опет понављам до Додика је и Скупштине РС да ли желе да се играју и манипулишу или озбиљно да блокирају све заједничке институције, ја подржавам.Подржавам да постоји блокада на све што има предзнак БИХ док се не одлучи како ова држава треба да изгледа.

Ево управо је најавио закон о забрани рада Суда и закона БИХ на простору РС.Све до вечерас.Чак је најавио и закон о забрани дјеловања СИПЕ у РС, што нисам очекивао.Закон о забрани дјеловања Служби БИХ на простору Републике Српске.Занимљиво, ето да видимо шта сада?
Вестендорп је сменио својевремено Николу Поплашена, изабраног председника Републике Српске.

Нобило: Пресуда предсједнику Српске написана прије два мјесеца (ВИДЕО)​

Члан адвокатског тима предсједника Републике Српске Анто Нобило рекао је да је данашња пресуда предсједнику Милораду Додику донесена још прије два и по мјесеца.

Анто Нобило - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Анто НобилоФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
- Још прије два мјесеца сам приватним контактима добио прецизну информацију да ће предсједник Републике бити осуђен на годину дана и да ће му бити изречена мјера безбједности. Ово суђење од почетка није било поштено - додаје Нобило.

Нобило је навео да је тад донесена прецизна одлука, иако је процес трајао још два и по мјесеца.

Он је нагласио да окривљени мора имати повјерење у суд, као и да суд мора слати утисак о непристрасности.

- Међутим, предсједник Суда на реакције угледних дипломата и политичара није реаговао. Знали смо да неће бити фер суђење - истакао је Нобило. Бакир Изетбеговић прије четири и по мјесеца рекао је да су стране амбасаде одлучиле да стану иза овог поступка, те да ће Додик бити осуђен. У овом поступку сам схватио да нису проблем ни Бошњаци, ни Хрвати, већ неразумни странци који управљају БиХ већ 30 година. БиХ заслужује да буде суверена држава, али она то није - рекао је Нобило.

Он је подсјетио да је тужилаштво независни орган, који може поступати по уставу и законима, а да је Тужилаштво БиХ признало да су поступали по упутама ОХР-а.
Nije se ogradio, imao je info da nije bilo pošteno i do kraja suđenja je aktivno branio svog klijenta. Dalje.

To će se u FBiH gledati kao državni udar. To znači sukobe jer će se raspasti sve državne službe od granične policije pa nadalje.

Dodik: Prvi me je pozvao Vučić, a potom Orban!​

Prvi poziv mi je bio od Aleksandra Vučića, koji je rekao da je uz nas, a drugi poziv je od Viktora Orbana, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, nakon sramne presude Suda BiH.

Miting ispred NSRS - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Miting ispred NSRSFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
- Pozivam Aleksandra Vučića da dođe u

Вестендорп је сменио својевремено Николу Поплашена, изабраног председника Републике Српске.
Да то су радили Високи Представници-СТРАНЦИ а ово ради СУД БИХ који и ми плаћамо-мислим на РС, разлика је драстична и огромна.
Дакле СУД БИХ брани закон Високог Представника, лол.Нигдје везе.

Back