Putinovo energetsko carstvo u krizi: Goriva sve manje, cene eksplodirale, na pumpama redovi

Neupotrebljivo jer se ne koristi! Zašto Putin ne koristi strateške bombardere i ne zasipa Ukrajinu TEPIH bombama, kao svojevremeno saveznici nemačku???
Zato što Rusija nema toliko bombardera da to može da izvede a i danas niko ne šalje 1000 bombardera u formaciji da lete iznad cilja kako bi svaki prosuo 2-4 tona eksploziva. Danasnja tehnologija je malo drugačija. Ima navodjenih bombi, raketa itd. To tepih bombardovanje je pomoglo da Nemci proizvode manje tokom rata i da gotovo celu lovačku avijaciju povuku sa istočnog fronta kako bi branili nebo iznad Nemačke. Rusi bombarduju malim šahed dronovima samoubicama u većini slučajeva.

Ne smiju prismrdit Ukrajinskoj granici inace kante buc :kafa:
BRAVO! HVALA! To je neupotrebljivo uz današnju protiv vazdušnu (američku) tehnologiju.. znači, nikakva šteta za vojnu sposobnost Putina... I nikakva vojna premoć Ukrajinaca....
Zato što Rusija nema toliko bombardera da to može da izvede a i danas niko ne šalje 1000 bombardera u formaciji da lete iznad cilja kako bi svaki prosuo 2-4 tona eksploziva. Danasnja tehnologija je malo drugačija. Ima navodjenih bombi, raketa itd. To tepih bombardovanje je pomoglo da Nemci proizvode manje tokom rata i da gotovo celu lovačku avijaciju povuku sa istočnog fronta kako bi branili nebo iznad Nemačke. Rusi bombarduju malim šahed dronovima samoubicama u većini slučajeva.
Tako je, neupotrebljivi su, nikakva šteta za uništenje!

Rusi napreduju polako na frontu. Od kada sam zadnji put pogledao mape, promenilo se to da sad sa severa prilaze Pokrovsku.
Napreduju i na drugim ratištima.
Teško je setiti se kad su Ukrajinci zadnji put zauzeli nešto.

Što nas dovodi do zaključka da je tema baš prikladna sa se vrati poljuljana nada ukrofilima. :lol:

Oce Link evo link :whistling:
Pa nastavi pricu :rtfm:
I nije DVE godine rata no cetiri u februaru ulazi u PETU godinu :kafa:

https://v1.ru/text/economics/2025/10/08/76064135/
OK, sad si dao link. u prethodnom postu nisi, drasticna, drasticna razlika...

Sta pise u tom tekstu? Da je cena goriva porasla za 11,7% u roku od 1 (jedne) godine. U inicijalnom tekstu za ovu temu o propasti Rusije stoji da je u zadnjih 9 meseci cena goriva otisla za 50%. Kome verovati? Hajde, ti volis da gubis vreme bunareci po ruskom inteMetu pa nadji jos 5-6 izvora, na kraju cemo izvuci srednju vrednost koja definise porast cene goriva i propast Rusije.

Uzgred, zar ti nije palo u oci da se vrsi neobicno snazan pritisak na rusku industriju nafte? Pokusavaju da im totalno blokiraju prodaju starnim kupcima, pokusavaju da im raketama i dronovima uniste rafinerije, cak im gadjaju i beniznske pumpe, a vidi se ui propafgandni deo udara...

OK, sad si dao link. u prethodnom postu nisi, drasticna, drasticna razlika...

Sta pise u tom tekstu? Da je cena goriva porasla za 11,7% u roku od 1 (jedne) godine. U inicijalnom tekstu za ovu temu o propasti Rusije stoji da je u zadnjih 9 meseci cena goriva otisla za 50%. Kome verovati? Hajde, ti volis da gubis vreme bunareci po ruskom inteMetu pa nadji jos 5-6 izvora, na kraju cemo izvuci srednju vrednost koja definise porast cene goriva i propast Rusije.

Uzgred, zar ti nije palo u oci da se vrsi neobicno snazan pritisak na rusku industriju nafte? Pokusavaju da im totalno blokiraju prodaju starnim kupcima, pokusavaju da im raketama i dronovima uniste rafinerije, cak im gadjaju i beniznske pumpe, a vidi se ui propafgandni deo udara...
Trazi sam :kafa:

Eno, jos malo pa ce poslje benzina i zito da uvoze:think: :per:

1759938712249.png

Nisam ja piso " inicijalni " tekst, imas tamo pitaj pa se zali :kafa:
Ali si se nakacio da podrzis inicijalni tekst jer u cemu je onda uopste svrha tvog pisanja i postavljanja tekstova/grafikona sa ruskih sajtova. Nisam ja napisao da je u Rusiji sjajno, napisao sam da ipak nije tako kako se prenosi u tim tekstovima bez linka.

Poenta je sto je istina negde na sredini, ima inflacije ali nema propasti ruske naftne industrije kao u ukrajinskom propagandnom tekstu koji je kopirao pokretac teme.

Eno, jos malo pa ce poslje benzina i zito da uvoze:think: :per:

Pogledajte prilog 1797205

Jesam nekada davno ucio ruski, jesam bio u Rusiji na 6 meseci ali mozes li da nam izvrsis i prevod?

Uzgred, pre samo 3 posta si napisao "trazi sam", sta te je nagnalo da se predomislis i vratis nam se? Dugo te nije bilo :D
Sta te tera da bunaris po volgogradskim vestima?

Jesam nekada davno ucio ruski, jesam bio u Rusiji na 6 meseci ali mozes li da nam izvrsis i prevod?

Uzgred, pre samo 3 posta si napisao "trazi sam", sta te je nagnalo da se predomislis i vratis nam se? Dugo te nije bilo :D
Sta te tera da bunaris po volgogradskim vestima?
Imas translator pa si prevodi i ne nisu samo volgogradske ima i drugih :kafa:

1759939501613.png

Biće vam krivo kad se ostvari putnov plan i ruska zastava se zavijori u vašingtonu, berlinu, skoplju, tokiju i vatikanu

Ne znam ko si ti, ali Putin nije razumeo lekciju koju dobiše Srbi.
Kada neko neće sa tobom, kao što sa nama nisu hteli Slovenci, Makedonci itd, ne vredi da ih ratom vraćaš !

Em ih nećeš vratiti, em će te osuditi ceo svet.
Ali još nije, i nikad nije kasno !
Zaustavite rat. Odmah !

Kada neko neće sa tobom, kao što sa nama nisu hteli Slovenci, Makedonci itd, ne vredi da ih ratom vraćaš !

Zaustavite rat. Odmah !
rat se moze odmah zaustaviti kapitulacijom ukrajine i povlacenjem nato pakta sa granica rusije

zasto bi se rusi sada odricali pobede nad zapadom i amerikom?

rat se moze odmah zaustaviti kapitulacijom ukrajine i povlacenjem nato pakta sa granica rusije

zasto bi se rusi sada odricali pobede nad zapadom i amerikom?

Nije rat sport, i pogrešno je koristiti sportsku terminologiju.
Govoriti o.pobedi u ratu je istorijska greška.

Tako se navode sledeće generacije da pokušaju da "pobede" nekog, eeej Sorabi !
U ww2 pogibe 23 miliona Rusa i 9 miliona Švaba.

I Rusi pobedili !
Majke ti ?

Ma šta kažeš ..?? 😯

I Rusi pobedili !
Majke ti ?

Ma šta kažeš ..?? 😯
Zar nisu?? Oslobodili se Hitlerove okupacije.. a da nisu, svi Rusi bi bili nestali.... Mudrac...

Zaustavite rat. Odmah !
Rusija je ipak malo veća od SAO Krajine!! Zaboravio si da su Karađićevi Srbi ostvarili značajnu pobedu.. a 'malo' manje ih bilo nego RUSA!!! :super: :super:

I Rusi pobedili !
Majke ti ?

Ma šta kažeš ..?? 😯
rat se vodi radi ostvarivanja ciljeva a ne radi zrtava, 99te nije poginuo ni jedan nato vojnik a pobedise srbiju i uzese kosovo

Imas translator pa si prevodi i ne nisu samo volgogradske ima i drugih :kafa:

Pogledajte prilog 1797215

Koje veze sa navodnim slomom ruske naftne industrije o kojoj ovde pisemo ima vest o presretanju bespilotnih letelica u Sverdlovskoj oblasti? I opet samo screenshot, nikada od tebe komunista druze febo iz Svajcarske...

Zasto bih istrazivao i koristio translator za nesto sto me ne interesuje? Jbt, koliko svog vremena neko trosi da istrazuje ruske sajtove i drustvene mreze... no ipak hvala, nisi odustao posle onog maltene drskog "trazi sam" :D

Niko ne spori da bi u Rusiji bilo bolje da nema rata i sankcija, no poenta je sto se prepucavamo oko necega za sta nas apsolutno zabole, da li je cena za ruskog potrosaca otisla za 50% ili 10%.

Suludo bratjo, suludo - odoh ja iz ove gluposti a vi samo nastavite :D

I kredit je pomoć kad si sam nesposoban da hraniš svoje ljude i da ih naoružaš i opremiš u ratu. Niko nije dužan da ti daje materijalna sredstva za džabe. Samo ti do realnosti ne možeš da dobaciš! Zato lupetaš kao neki šešeljevac sa hepija. 🤣🤣🤣 Najveća vojna pomoć ikada u istoriji je ona koja je upućena SSSR-u za vreme drugog svetskog rata. Da nije bilo Engleza i Amera komunjare bi crkle od gladi sredinom 1942 godine. Inače Staljinova strategija da dve godine šalje sirovine Nemačkoj i da izađe na granicu sa istom ga umalo nije koštala države. Sjajna strategija ********* da izgube 27 miliona ljudi i ratu i da se i dan danas ne oporave od tih demografskih gubitaka.
Ti živiš u nekom paralelnom svetu.

Back