Biciklizam

Auu ljudovi čuvajte se ludaka u četvorotočkašima, dal im je sunce zveknulo u vugla ili alkohol, droza ili obično domaće ludilo tek večeras zamalo da me baja razmaže po putu na raskrsnici Omladinskih brigada i Milutina Milankovića u NBGD...Lik uleteo opušteno u moje zeleno a njemu crveno u u poslednjem trenutku stao samo što me nije ''poljubio'' haubom ja sam bio totalno u šoku mislim da sam ga nakrpio za tih pet minuta koliko sam stajao tamo najgore čak sam mu rekao dabogda se slupao ko ga e*e životinja e*em ti mentalitet, kapiram da se i na Kosmetu bolje i pažljivije vozi...Takođe ima i dosta sirovina motorima imao sam osećaj da su se ''pritajili'' neko vreme ali vidim ih opet divljaju jure ko mahniti....

Auu ljudovi čuvajte se ludaka u četvorotočkašima, dal im je sunce zveknulo u vugla ili alkohol, droza ili obično domaće ludilo tek večeras zamalo da me baja razmaže po putu na raskrsnici Omladinskih brigada i Milutina Milankovića u NBGD...Lik uleteo opušteno u moje zeleno a njemu crveno u u poslednjem trenutku stao samo što me nije ''poljubio'' haubom ja sam bio totalno u šoku mislim da sam ga nakrpio za tih pet minuta koliko sam stajao tamo najgore čak sam mu rekao dabogda se slupao ko ga e*e životinja e*em ti mentalitet, kapiram da se i na Kosmetu bolje i pažljivije vozi...Takođe ima i dosta sirovina motorima imao sam osećaj da su se ''pritajili'' neko vreme ali vidim ih opet divljaju jure ko mahniti....

Evo baš jutros čitam, u Smederevu auto udarilo biciklistu i otkinulo mu glavu i nogu! Užas!

J ase cesto vise plasim "vikend" biciklista nego kola. Evo danas sam bio na Adi. Lik ide prema meni na stazi i prica na mob. Ja krenuo lagano da usporavam, skoro sam ukocio a one me primetio na 2-3m. Iznenadio se i skoro je pao kada je krenuo da koci. 90% ih uopste ne prati sta se desava oko njih, kao da su sami na svetu. A jos kada idu uporedo i raspricaju se... uopste ne primecuju da smetaju drugim vozacima iako im stalno zvone kada neko ide brze.

Ocigledno su nam potrebne kamere na svakoj raskrnici. Dok ih dobro ne oderes po dzepu i ostanu bez dozvole na 1-2 godine nece se to smiriti. Za prolazak kroz crveno i voznja u pijanom stanju(i/ili gudra) bi trebalo bar 500 evrica onda bi se brzo naucili. A pandura koji ih pusti oterati u zatvor zato sto ugrozava bezbednost umesto da otera takve vozace sa ulice.

J ase cesto vise plasim "vikend" biciklista nego kola. Evo danas sam bio na Adi. Lik ide prema meni na stazi i prica na mob. Ja krenuo lagano da usporavam, skoro sam ukocio a one me primetio na 2-3m. Iznenadio se i skoro je pao kada je krenuo da koci. 90% ih uopste ne prati sta se desava oko njih, kao da su sami na svetu. A jos kada idu uporedo i raspricaju se... uopste ne primecuju da smetaju drugim vozacima iako im stalno zvone kada neko ide brze.

''Samo bahato samo bezobrazno''...Da bre voze toliko neodgovorno zauzimaju više mesta nego što im treba menjaju tempo stalno prelaze iz jednu u drugu liniju...

64318_518291211572666_1313119796_n.jpg

Ovog vikenda na Ovcaru i Kablaru je bilo fenomenalno! Stvarno steta ko ne ode tamo :) :)
Ima kamp koji je prilicno dobar,staze su ok,spust dobar a pogled odlican!! Tu su naravno i mnogobrojni manastiri, Morava u kojoj je lepo okupati se, ima restorana itd...
Bilo nas je 35 iz raznih krajeva Srbije sa raznim bajsevima, od onih sto jedva vrede 100e do onih preko 3000e :)
Djole odusevio bi se sa par njih kakvi su,sve u tvom stilu,max kvalitet(uglavnom xtr),sve karbon,foxovi na sve strane,imalo i 29ki,ma svega :D :D
Bilo je naravno i par padova ali nista ozbiljno

Sve u svemu mnogo dobro :super:
Voznja je srednje teska, opusteno se stize za 2-3h tako da ima dosta vremena za provod, jos u kampu imalo i francuskinja, nemica i drugih bombonica :D :D

U čem u je fora sa podešavanjem sedišta na malo više ''profi'' mtb? Na njima je volan fixiran jako nisko i ne može da se podiže gore ali sedište može i sada kada polako prelazim sa visoke alpine sa visokim volanom na simplon sa karakteristikama koje sam opisao osećam bol u nogama, kičmi mnogo veći nego ranije...

pa to nije zezanje zato je ram velicina i geometrija najbitnija po visini,duzini ruku i nogu,i sve je to promenljivo,imas spejsere ispod lule koje mozes iznad staviti,a sediste pomerati napred nazad 2-3cm,isto tako i visinu dok ne nadjes odgovarajuci polozaj,tako sam i ja par dana dok ne namestih kao da je pola cm pravilo problem

U čem u je fora sa podešavanjem sedišta na malo više ''profi'' mtb? Na njima je volan fixiran jako nisko i ne može da se podiže gore ali sedište može i sada kada polako prelazim sa visoke alpine sa visokim volanom na simplon sa karakteristikama koje sam opisao osećam bol u nogama, kičmi mnogo veći nego ranije...

Ja sam imao skroz drugaciji problem kada sam presao sa klasicnog MTB(sediste mi je bilo dosta vislje od volana) na treking koji ima 28" tockove + viljuska sa amortizerima. Bas sam se setio dok sam citao tvoj problem da skratim oprugu na amortizerima za 2-3cm. Geometrija je jako bitna, gledao sam jednom profi bicikliste kako namestaju sediste uz pomoc viska.

Poslednja izmena:

Back