Biciklizam

Da dobro može i ona da preskoči neku žicu iz felne ako nije dobro postavljena i ta žica boc boc...Možda je uzrok stakl trn ili ivičnjak oće i od toga posebno ako ne ustaješ kad ih prelaziš oštri su...
Večeras dobra vožnja pokiso ko miš al....

au ja nisam normalan,majke mi,po ovom vremenu 8km po magistrali bez rukavica,samo tanka jaknica da stiti vrat i usta, znaci ne osecam prste, jedva sam otkljucao kucu,kljuc mi nekolko puta ispao hahaha
sad mi bride prsti, osecam kao da mi gore :D

kakvo god da je vreme kardio trening od 20min mora da se ispostuje :D
sad slede sklekovi :P

ja danas sat i 20min 25km i nije mi uopste hladno bilo..gledam ono oko 12 kad je najtoplije krenem i brzinski nema stajanja ni zadrzavanja dok sam znojav..juce sam 2 sata i bas uzivancija..2 majice duks i kapa bez rukavica

Pa vidi ako imas kondiciju kao deda od 70god onda ti ni bicikl od 5000e nece ici 40km/h. A ako stalno vozis pod uslovom da ti je bicikl od 50e u dobrom stanju (napumpane gume, podmazani lezajevi, lanac itd...) mozes ici 40km/h ako vozis u 18-toj brzini.

vrlo tesko mozes ici u sa takvim bajsom 40kmh, pogotovo da to odrzis i jedan minut...al uglavnom to nije do kondicije vec do broja zupcanika...
ali fora je sto ovde pricaju o proseku
iako je ordinary player malo pobrkao loncice i mislio da ako da 500e s tim bajsom ce imati ladno 40kmh prosek?!

prvo ne potcenjuj dede jer znam mnoge starije ljude koji ne samo sto aktivno voze bajs vec ga bas gare i iznenadio bi se kolko mogu da voze
drugo sa bajsom od ''samo'' 1500-2000e mozes ladno voziti minimalno 35kmh pa i da je neko seo dvaput na bajs u zivotu

Poslednja izmena:
zezao sam se malo na racun skupljih koji su zategnuti,utegnuti,jednim prstom menjas brzine i td,a uz sve te olaksice imamo isti prosek. za sve se naslo para al za pogon od 48/52z nije,sad ce i sneg tako da ce moja kanta da saceka prolece da promenim pogon,generalno sredim i ofarbam,e onda cu da gazim 40 na duge staze samo tako . mada ko zna,do tada mozda budem menjao i ceo bajs pa cu pitati za preporuku ovde

zezao sam se malo na racun skupljih koji su zategnuti,utegnuti,jednim prstom menjas brzine i td,a uz sve te olaksice imamo isti prosek. za sve se naslo para al za pogon od 48/52z nije,sad ce i sneg tako da ce moja kanta da saceka prolece da promenim pogon,generalno sredim i ofarbam,e onda cu da gazim 40 na duge staze samo tako . mada ko zna,do tada mozda budem menjao i ceo bajs pa cu pitati za preporuku ovde
recimo da je isti prosek..a ako uzmes u obzir tezinu bajsa..prenosa i rad viljuske..samo ti govori da su skuplji delovi laksi kvalitetniji i samim tim za vozaca olaksavajuci..u prevodu i jugom mozes ici kao bmwom 120 i vise..ali na kraju sta ce biti sa oba i vozacima pitanje..ne znam da li si u grupi nekad vozio..nas 4 smo isli do obrenovca..na kraju nije prosek bio vise od 25..vozili smo izmenju 30-35/h po ravnom..sto je mnogo lakse kad se menjamo i pratimo vetar olaksavamo 1 drugom i dajemo tempo i odmaramo..1 je imao specijalku nas 3 mountain..od toga 2 slik..i to su utrenirani biciklisti..na hilandar su isli bajsevima i imaju kondicije i nije bilo razloga da ne skoci neko od nas na pedalu i dogura do famoznih 40/h..a veruj da se to nijednom nije deslio

Ma ljudi moze da se ide i 50 po ravnom sa ovim...

FELT B2 PRO.jpg

ali za sve mora da se ima kondicija... pitanje je da li moze da se izdrzi tih 40km/h minut ili 10 minuta...

Šta znam jes da je čelični ram teži ali je čvršći od aluminijuma...A danas sa stalnom mogućnošću sudara...Ja sam imao dva dobra udara od kola i ram je ostao netaknut felna otišla skroz al ram....

Back