Biciklizam

ja rolam oboje :)
ovih dana cu djeneralku da odradim na bajkiju znaci da podmazem sve u ful da poskidam sve nepotrebno da iscentriram bandaze ko strele da budu napuvam gume full i da izmerim kolko najbrze mogu na ravnom bez vetra

i ja bih mogao da ga operem shmrkom nisam sigurno 2 god..mada i nema sta..prebrisem vlaznom krpom..ocistim jednom u 2 nedelje lanac pogon i kasetu..isprskam sprej za lanac i ide ko po loju..gume uvek ko kamen tvrde..hidraulika dobra i nema da fali

i ja bih mogao da ga operem shmrkom nisam sigurno 2 god..mada i nema sta..prebrisem vlaznom krpom..ocistim jednom u 2 nedelje lanac pogon i kasetu..isprskam sprej za lanac i ide ko po loju..gume uvek ko kamen tvrde..hidraulika dobra i nema da fali

Koji sprej koristis?
Ja koristim onaj sa teflonom i stvarno je dobar ali samo za jednu voznju eventualno ako vozim odmah sutra izdrzi jos jednu. Posle vec pocinje krckanje.
Planiram da skinem lanac i kasetu, uzmem ekoklin, sve lepo ocistim i predjem na ulje.
Inace vozim brda ali po asfaltu i uglavnom po suvom vremenu tako da nemam potrebe za neko bolje odrzavanje.

motip ptfe spray za lanac i izdrzi sigurno 500km ko podmazano..ali nesto tripujem da mi je duze trajalo kad sam imao xt kasetu i lanac..sad imam sramovu i neki bzvz kmc lanac i cuje se bas u odnosu na xt..i ono kad mi se zaprlja samo ide malo teze ali nikad nije bilo ovih zvukova bas me nervira

motip ptfe spray za lanac i izdrzi sigurno 500km ko podmazano..ali nesto tripujem da mi je duze trajalo kad sam imao xt kasetu i lanac..sad imam sramovu i neki bzvz kmc lanac i cuje se bas u odnosu na xt..i ono kad mi se zaprlja samo ide malo teze ali nikad nije bilo ovih zvukova bas me nervira

Mozda uopste nije u pitanju podmazivanje.
Mislim, simani xt pogon sramova kaseta i kmc lanac, bas si pomesao i marke i kvalitet.
Mozda je i kod mene problem jer ja vozim alivio-deore mehaniku i takodje neki kmc lanac ali videcu kad predjem na ulje kako ce se pokazati.

tako mi se zalomilo kad sam uzimao hidrauliku i tockove..pa mi lik dao i kasetu lanac rotore sve..prosle godine to bilo..pa sam tapnuo moje dotrajalo v-brake i samo me nadogradnja izasla oko 50ak e..a nije se jos pohabalo toliko da uzimam novo ybg..a lanac i kaseta xt bogami 60-70e

ok,znaci da noga bude ispruzena na pedali kada sedim,a kako u tom slucaju podesavate visinu volana,kako kome odgovara ili ima pravilo,ja ne volim da budem bas presavijen preko stomaka kad vozim i da sam u supermen letecem polozaju :)

ok,znaci da noga bude ispruzena na pedali kada sedim,a kako u tom slucaju podesavate visinu volana,kako kome odgovara ili ima pravilo,ja ne volim da budem bas presavijen preko stomaka kad vozim i da sam u supermen letecem polozaju :)

pravilo ti je da ti volan bude 5 cm ispod visine sedista,a ne iznad. i to ti je pro tjun al ja to ne praktikujem jer bole ledja dosta .

a za lance su najbolja ulja za menjace.
za pogon i osovine grafitna mast 90 dinara kosta..\

sve ostalo namensko kurrcu ne valja i sluzi samo da uzme pare

inace se i osovine i pogoni prave tako da crknu a ne da traju zbog toga su lezajevi zapecaceni i retko ko zna kako se mast ubacuje unutra. cak postoje idiotski saveti da se osovine i pogon peru vodom

i jos jedna zabluida je da se podmazuje wdom .. jednom sipas wd u lezaj i ussro si ga. wd je inace dobar za pranje lanca i ni za sta vise na bajku

u stvari da budem iskren sve sto se preporucuje u ovlacenim servisima i sve sto oni servisiraju je sa ciljem da skrate vek .. eto ako os da ti bajs valja, radi ga sam i vozi ga sam
ja i bandaze centriram sam i nije nikakva nauka.

pravilo ti je da ti volan bude 5 cm ispod visine sedista,a ne iznad. i to ti je pro tjun al ja to ne praktikujem jer bole ledja dosta .
a za lance su najbolja ulja za menjace.
za pogon i osovine grafitna mast 90 dinara kosta..\
sve ostalo namensko kurrcu ne valja i sluzi samo da uzme pare

Duzno postovanje ali ja nisam cuo za to pravilo.
Mislim da je uglavnom znatno vise od 5cm ali da pravila nema.

Duzno postovanje ali ja nisam cuo za to pravilo.
Mislim da je uglavnom znatno vise od 5cm ali da pravila nema.

pro tuned racing bike http://brimages.bikeboardmedia.netd...de-Bura-SL-lightweight-racing-road-bike01.jpg

2013-NeilPryde-Bura-SL-lightweight-racing-road-bike01.jpg

zavisi od geometrije i velicine rama..ja samo ne volim da mi je glava na volanu i da sedim ko s kolcem u dupetu nego da se izduzim malo da ima prostora

pa kakva god mu geometrija bila na sic ide doope a na volan ruke a to su dve tacke na koje se oslanjas i uvek su fiksne u odnosu na dupe i ruke jer dupe od sica dalje nece a ni ruke od volana
znaci ram moze da bude u obliku perece al sic je i dalje pod guzovima lol

ja sam 8 godina vozio specijalku i to nevidjenu partizanovu staru ZNACI ULTRA BAJSINA nece se napraviti takav nikad vise i pici ko metak al zato rupu osetis ko krater i to je minus ogroman

Back