Biciklizam

eee bas juce uvece isao u selo,to je 9km ravnog puta-asfalt + 4km sve uzbrdo-seoski put, i stigao sam za 55min a bas sam se namucio :D sutra ujutru u povratku sam tu istu relaciju presao za 28min, al stvar je u tome sto sam ceo put isao u manjem prenosu,odnosno kadenca mi je bila veca nego obicno,vrhovima prstiju sam gurao pedale,i sve onako kako ste rekli da je dobro za kolena,medjutim kad sam dosao kuci(jutros) osetio sam blage bolove u kolenima,posebno levom?! sad mi je sve ok...
dok sam dosao do gore majica i gace su mi bile doslovce natopljene znojem,a slicno i sorc

Jeste...I kad je manji prenos imaš foru imaš veći broj obrtaja jer ti je lakše pa ti na kraju ipadne skoro isto ko i sa većim al opet bolje...Ja vozio 3 x 3 prenos i nekako mi suviše lako u početku al posle prija..

Pa zavisi od uspona... ako je kratak ustanes i motas na velikoj sajbni... :D Ako je neki od 5+km... cepas manji prenos, sednes, uhvatis ritam, puls, disanje.... i brze stignes, i bolje za organizam...i za kondiciju...

da,ja sam juce isao na 4km uspon,crko sam :D
isao sam u uglavnom u prvoj, sedeci,pokusavao sto pravilnije da disem al dzaba skoro da nisam imao vazduha a puls mi je bio sigurno 150,nzm kad mi je jace lupalo srce :D

ja bez rogova ne mogu sigurno 95% vremena sam na njima..danas oborio rekord 67.7km/h niz drajzerovu..moglo je i 70 da nije 1 kocio bio neki zastoj..kolona na semaforu 100tinak metara

524195_357868374282196_1456230958_n.jpg

:lol:

Back