Biciklizam

nije stvarno evo nikad nisam postavljao slike i uvek realno sagledam stvari..i ja sam vozio nize grupe delova i vremenom menjao..isto tako napravio gresku sto sam nov uzeo umesto polovan..sad je samo ram od celog bajsa ostao:lol:

Super je kombinacija da nađeš neki ghost ili scott star par meseci za 250 300...Naravno oni su *vrući* kažu da neki modeli imaju ugrađen GPS predajnik pa mogu da ih nađu i preko satelita ako su dignuti preko...Ali mnogo bolja opcija nego naši novi...Ako znaš kad i gde i imaš s čim...

Ljudi-nebiciklisti smatraju da je bacanje para ako se da 300+E za bajs, npr. ja mojima kad kazem uf sto bih voleo ovaj polovan od 1000E oni mi se smeju i gledaju me kao ludog, a mi-biciklisti (neprofesionalci :D) znamo da to stvarno vredi... ali ***... ja bih isto pre dao 1000-2000E za dobar bajs nego za neka polovna kola...

270620121029.jpg

Mislim da je ipak previše dati 1000 € za biciklo ako se neko zeli baviti samo rekreativno. Druga je priča ako si profesionalac.
Ja sam prije nekoliko mjeseci kupio polovno biciklo od jednom momka, neki Koyote Black Shakal, 21 brzina...Taj lik ga platio 85 €, prešao 30-ak km i onda se oženio i nije ga više ni vozio. Meni ga dao za 50 €. Prilično je očuvano, maltene kao novo. Jeste da je malo teže, ali za te pare je fenomenalno. Bez problema mogu dnevno da prelazim 30-40 km.
Često se vozim grupno sa likovima, takođe amaterima, koji su svoja bicikla plaćali po 200-300 € i nisam primjetio da oni idu nešto brže od mene ili da se manje umaraju.
Ali dobro, svako ima svoje afinitete i strasti.

Pa naravno, i moj drug je kupio bajs kraden iz Svajcarske (polovan) za 350E Merida neka... pa ide sporije od mene, nema kondicije, ali zato ima mnogo bolje uslove za voznju i u toku voznje... :D

Mislim da je ipak previše dati 1000 € za biciklo ako se neko zeli baviti samo rekreativno. Druga je priča ako si profesionalac.
Ja sam prije nekoliko mjeseci kupio polovno biciklo od jednom momka, neki Koyote Black Shakal, 21 brzina...Taj lik ga platio 85 €, prešao 30-ak km i onda se oženio i nije ga više ni vozio. Meni ga dao za 50 €. Prilično je očuvano, maltene kao novo. Jeste da je malo teže, ali za te pare je fenomenalno. Bez problema mogu dnevno da prelazim 30-40 km.
Često se vozim grupno sa likovima, takođe amaterima, koji su svoja bicikla plaćali po 200-300 € i nisam primjetio da oni idu nešto brže od mene ili da se manje umaraju.
Ali dobro, svako ima svoje afinitete i strasti.
profesionalci voze bajseve od 2-3-5 000 evra..1000 nije nista posebno ali nema potrebe davati toliko..ako vec zelis praviti poredjenje onda dodji da ti dokazem razliku..na kracim relacijama brzina i na duzim izdrzljivost pa ko se vise umori i sta je udobnija voznja..o sigurnosti da ne pricam..yugo ili bmw izaberi sam

Meni dosadno kad okrećem suviše lako volim teže...A to ne valja al...

To se da ispraviti treningom.
Ja sam u pocetku vozio veliki prenos jer mi se cinilo da tako idem brze.
Kasnije kad sam vozio sa iskusnijim vozacima ispred sebe pratio sam njihovu kadencu, koja je bila mnogo veca, i ustanovio da narocito kad je u pitanju uspon, izadjem brze a manje se umorim.

To se da ispraviti treningom.
Ja sam u pocetku vozio veliki prenos jer mi se cinilo da tako idem brze.
Kasnije kad sam vozio sa iskusnijim vozacima ispred sebe pratio sam njihovu kadencu, koja je bila mnogo veca, i ustanovio da narocito kad je u pitanju uspon, izadjem brze a manje se umorim.
tako je i meni je trebalo dosta dugo da ispravim greske i da uvucem konena unutra..jer sam ono bezvezne spore ture imao pa nije bilo potrebe..najbitnije sto se srce lepo navikne na laksi-brzi tempo i nema umaranja..mnogo brze se stekne kondicija kad se zimi pravi pauza

to se podrazumeva posto vecina rekreativaca ne vozi spd pedale..bas ono cesto idem iza nekog i kazem da ne voze sredinom stopala ko patke na spolja noge:lol:ali i treba vislje sediste da se lepo izduzi noga..sednes na sediste i ispravis nogu peta na pedalu i to je ta visina

Da al malo nezgodno kad silaziš i penješ se semafori ivičnjaci...

Onda lepo na sticni (nosacu sedista) nekom malom turpijom udaris rez na mestu gde sediste treba da bude. Spustis ga za voznju po gradu pa kad izadjes na put lako ga ponovo vratis. Naravno pod uslovom da ti se visina sedista regulise tri-klampom.
Ja zivim u malom gradu-varosici tako da sam za pet minuta na periferiji. Jedna od retkih prednosti u odnosu na prestonicu :D

Super su ona sedišta što imaju procep za ''porodične dragulje'':lol:Ta su najbolja...
Ma i mi možemo brzo ja gde god mogu idem bajsom odvratno mi u basu čak i kad je prazan...Gledam one ljude ko sardine nabijene ja napolju sloboda...

Da al malo nezgodno kad silaziš i penješ se semafori ivičnjaci...
cekaj brate polako 20 god vozim i nikad nisam imo taj problem:lol:lepo napred samo se spustis sa sedista ili na stranu nogom na trotoar..i na pesackom su uglavnom ivicnjaci u ravni s asfaltom..evo sad razmisljam da retko igde stajem samo pichim ulica trotoar tamo vamo nema silazenja i naviknes se..ipak je to retko da bi ti cela voznja bila neudobna i nepravilna zbog stajanja..mada znad da vecina tako razmislja kao da je bajs za sedenje i udobnost..nije..vec kao sport za koji postoje pravila da ne kazem standardi koji se trebaju ispratiti..ali ne moze to tek tako sednemo i ide samo a dupe da ne boli:lol:

Super su ona sedišta što imaju procep za ''porodične dragulje'':lol:Ta su najbolja...
Ma i mi možemo brzo ja gde god mogu idem bajsom odvratno mi u basu čak i kad je prazan...Gledam one ljude ko sardine nabijene ja napolju sloboda...

Izmedju ostalog i zbog toga je dobro visoko postavljeno sediste znatno iznad guvernala jer ti jedan deo tezine pada na ruke (tricepse pre svega) a kad vozis veliku kadencu non-stop okreces pa ti takodje jedan deo tezine tela ide na noge tako da su poslednjica i "dragulji":lol: maksimalno zasticeni.

Back