Biciklizam

Kod nas se u to uopšte ne ulaže...Takmičari sami sve kupuju,finansiraju...Recimo mountain biking...Upozno sam lika koji je šampion kod nas a radi u radnji za bicikle i sve sam finansira...

Da ne otvaram novu temu, ovde cu postaviti pitanje.

Prije par dana sam kupio polovno biciklo, prilicno je ocuvano, vozeno 20-ak dana, ima 21 brzinu koje se mijenjaju na one 2 rucke. Taj lik sto mi je prodao biciklo kaze da se brzine mijenjaju dok ne okreces pedale, a danas mi neki drugi lik rece da obavezno moras okretati pedale u trenutku promjene brzina. Sta je od tog tacno? I jos me zanima kako da mijenjam pravilno brzine sa one 2 rucke, moram li ici postepeno ili mogu sa prve na petu itd?

Pa nije uopste preporucljivo da se menja odjednom sa prve na petu tako da idi postepeno, a nemoj ni odjednom da menjas i napred i nazad, tako je meni pre neki dan pao lanac na uzbrdici kad sam menjao obe u isto vreme...
@gema-totalno je nelogicno to sto si rekao, kako ce brzina da se promeni ako ne mota pedale?:D

Pa nije uopste preporucljivo da se menja odjednom sa prve na petu tako da idi postepeno, a nemoj ni odjednom da menjas i napred i nazad, tako je meni pre neki dan pao lanac na uzbrdici kad sam menjao obe u isto vreme...
@gema-totalno je nelogicno to sto si rekao, kako ce brzina da se promeni ako ne mota pedale?:D

opet kazem, zavisi od same bicikle, tj od menjaca, jer imas menjaca SLj klase koji ce recimo ake ne prestanes na trenutak da motas, a menjas na srednjoj osovini, da proguta lanaca izmedju i samo sjebes stvar... desilo mi se par puta, znam o cemu pricam... ali to uopste ne mora da znaci da ce svakom da se desi

to sto ima 21 brzinu ne mora da znaci da je noviji, i moj je imao 21....... ako bi nam mozda detaljnije rekao sta je kupio, inace verujem da je do sad isprobao, cim ga nema da se javi

to sto ima 21 brzinu ne mora da znaci da je noviji, i moj je imao 21....... ako bi nam mozda detaljnije rekao sta je kupio, inace verujem da je do sad isprobao, cim ga nema da se javi

koyote black shakal

Menjao sam brzine sa i bez pedalanja...Šta znam, funkcioniše oboje, mada mi se čini da je bolji osjećaj u toku pedalanja. Još sam dodatno ukapirao kako ide prebacivanje sa one 2 ručke, tako da napredujem sa vožnjom iz dana u dan.

586286-re.jpg

jel ti ovakav menjac? I jesi li ti ikad pre vozio biciklu?

jel ti ovakav menjac? I jesi li ti ikad pre vozio biciklu?

:rotf:
pa i da nije nema veze...sigurno je da bolje funkcionise kada motas, dok ne motas menjac ne moze sam da prebaci lanac na visi ili nizi lancanik, osim mozda oni sa elektricnim motorima kod kojih ne treba nimalo snage da se promeni brzina...

Ja trenutno vozim capriolo Anakondu 2012. Teska je. Ali ram je ekstremno izdrzljiv. Delovi su prihvatljive klase. Disk radi svoj posao. Jedino me brine sto sa sedista poodpadase oni zuti ulozci. A branik za srednji pogon je pukao prvi dan. Dok imam mali problem sa brzinama. Naime kad god smanjujem iz pete u cetvrtu, menjac pocinje da cakcei nece da promeni, pa moram da vratim u trecu i onda opet u cetvrtu da bi promenio brzinu. Inace za podmazivanje lanca koristim wd40 a za ciscenje nitro razredjivac i staru cetkicu za zube. Koristim je uglavnom po off-roadu tako da je pod konstantnim opterecenjem. Ali bajs je azdaha ako se redovno odrzava. Super kupovina u svakom slucaju. :)

Dok imam mali problem sa brzinama. Naime kad god smanjujem iz pete u cetvrtu, menjac pocinje da cakcei nece da promeni, pa moram da vratim u trecu i onda opet u cetvrtu da bi promenio brzinu.

I ja sam imao ovaj problem, verovatno se malo poremetio menjac od nekog jaceg udara... meni se sam "reanimirao" nakon jedno 100-nak km i cesceg menjanja brzina...

I mene nešto zahebavo...Kad vozim 3×6,7...Od 5 počinjalo normalno...Al ne budem lenj pa uzmem i očistim svo blato i drugi krš iz zadnjih zupčanika...Nije mali poso ali deluje...

ne znam po cemu to vozite u svakom slucaju ako je blato ili prasina sa uljem treba ocistiti pre voznje..to jes bolje po zavrsetku takve..i sve te sitne probleme a bogami vidim i krupne nikad necete imati sa boljim delovima..tako da nemojte tvrditi da nesto moze biti azdaja za 200-300e

e ne slazem se brate..kao kad kupujes auto..kolko para tolko muzike..samo niko na to ne gleda kao bitno kad je bajs u pitanju...danas mi pade ne pamet bas da vise vredi moj bajs od 700e nego neciji auto od par hiljada ako razumes sta ocu reci:lol:

Back