Biciklizam

:mrgreen:

Capriolo%20diavolo%20240%20boy.jpg

POZIVAM SVE LJUBITELJA CIKLOTURIZMA DA SE UCLANE U BICIKLISTICKO PLANINARSKO DRUSTVO KALUDJERICA.
CLANARINA NA GODISNJEM NIVOU IZNOSI 550 DIN
ORGANIZUJEMO REDOVNE REKREATIVNE VOZNJE
OVE GODINE JEDNE OD PLANIRANIH TURA SU I ODLAZAK U CRNU GORU I GRCKU.
SVE INFORMACIJE MOZETE DOBITI NA TEL 064-9129307

Vidim da na forumu ima dosta biciklista.Pa,šta vozite?Ja trenutno Capriolo Albino.Ugradio sam prednje amortizere,tačne marke se ne sećam...Evo slike tog bajsa(bez amortizera).

Kupio sam ram ROGOV i napravio bicikl....
Prijatelj mi je nabavio neke gume koje se ne mogu probusiti...
Kupio sam takmicarsko izduzeno sediste.
Bicikl mi ima dva zupcanika i 21 brzinu.

:D :D :D
Inače, kad se kao veličina bicikla navede samo jedan broj, obično je to dužina šipke u koju ide šticna, odn. seat tube. Neki je daju u inčima, neki u centimetrima, neki mere od centra pogonske osovine do vrha cevi, neki od centra pog. osovine do ukrštanja osa horizontalne i sedišne šipke..

Više o tome možeš da saznaš na ultra-mega-giga popularnom i korisnom sajtu Šeldona Brauna http://sheldonbrown.com/frame-sizing.html

Vozim Capriolo Anaconda. Eto slučajnost, kupljen 29.4.2009. u 19:23, a 29.4.2010. u 19:20 sat pokazao 2000 pređenih kilometara. :D
Za godinu dana i 2000 km nikakvih kvarova, jedino sam naletio na rupu pa mi je guma pukla ništa više, a da ga vozim, vozim ga i te kako, 30-35 km dnevno i to ne lagana vožnje. Cjepam ga ko da nije moj. :D

Ne znam kako je vama ali meni pješaci idu na živce. Ustvari biciklističe staze u Novom Sadu služe za sve ostalo samo ne za bicikle. Dakle, za dječija kolica, šetanje kučića, vožnju rolera i to s ciljem da se noge što više rašire i što više ide se cik cak tako da nema šanse da ga obiđem.
Danas sam imao situaciju, vozim stazom i prilazim autobuskoj stanici i znam da tu bude gužva i usporim na nekih 15 km/h. Vozim i gledam sa 4 oka napred i vidim neku napirlitanu djevojku ide pored staze meni u susret, ali ne gleda pravo nego okrenula glavu i gleda iza sebe. Ja već kad sam bio nekih 1.5 m do nje ona ko kokoš izađe na stazu i nisam imao vremena da reagujem i udarim je u stomak, počnem da se derem: ''Kud gledaš u pi*** materinu!'' Ona kaže pa ti voziš ti gledaj, meni mrak na oči, ''Ja vozim stazom, a kuda ti hodaš i gledaš, gusko jedna, j**** ti mater!''

Neka si joj rek'o...
Sledeci put u kuci za ruckom ako ti neko ne doda slanik ti mu isto tako "lepo objasni" gde je pogresio.

Kao bice treba da znas je ljudski pogresiti,
kao ucesnik u saobracaju treba da predvidis situaciju pre nego sto do nje dodje,
kao muskarac treba da znas da se ophodis prema zenama(kakve god one bile tvoj jezik i postupci govore o tebi).

Sve je to meni jasno, ali eto ja sam predvidio situaciju i smanjio sam svoju brzinu na 15 na sat, jedino da sam išao 2 na sat ne bi je udario, jer nemaš tako brze reflekse kada ti neko naglo izađe pred tebe na rastojanju od 1.5 m.
A više više mi je preko glave izbjegavanja pješaka po stazama, jer na stazama je više pješaka nego bicikla. Bezobrazni su krajnje, gledaju te i neće da se sklone. Najbolja situacija je kada idu dvoje stazom i onda jedno od njih kaže drugom skloni se vidi kuda budala (misli na mene) vozi.
Pa ja sam stvarno budala i kreten što vozim bicikl, stazom namjenjenom za bicikle.
Kuda treba da idem? Po travi, ulici, trotoaru, ne znam ni ja...
Bio sam kulturan, ali više dozlogrdilo, šta ćeš sa asfaltom teško se barata, došli u grad pa navikli da idu kud stignu za ovcama.

Back