Biciklizam

Cime nanosis aceton na pakne?
Ako je V brake u pitanju (a mislim da jeste) možeš da naprskaš aceton i obišeš ostatak.
Aceton jako brzo isparava ali takođe i jako brzo i lako prodire u sklopove lakše nego npr wd 40.
Stoga moraš da vodiš računa da ne zaluta negde i napravi više štete nego koristi.
Najsigurnije je da oslobodiš sajlu kočnice budu labave naneseš na krpu aceton i obrišeš pakne.

Ako su disk kočnice u pitanju (mada tamo ne bi trebalo da se umaste disk i pakne), skineš točak pa zatim pakne i očistiš ih.

Lično jedino sam čistio pakne na v brake kočnicama i to vlažnom maramicom i krpom.
I dalo je rezultata.

I d afelnu u slučaju v brake kočnica redovno treba čistiti.

Ima li nekoga na ovom forumu i sa ove teme,ko je stvarno biciklista,a pod tim podrazumevam ,redovno biciklarenje,svakodnevno, pa da razmenjujemo iskustva?Ako ne bas redovno,ono bar nekoliko puta nedeljno, obaveze i tako to sto spada u objektivnu nemogucnost posvetiti se toliko motanju pedala,se podrazumeva.

Ali zato vetar brzo odvodi temparaturu,to je problem. Ne moze vetar nista da probije . Ja sam prosao hiljade km. po cici zimi koristim Foksove vojne cizme ,nista toplije od toga pa ipak posle 30-40 km zavrsavam da sacuvam zdravlje

Pa kad se zagrejes nema stajanja,problem jeste znoj uzbrdo pa produva nizbrdo,ima skupih zimskih windstopera i debljih kamasni,kazu ljudi voze i na -10°,jbg mora da se cepne i neka rakica i ljuta kobasica da zagreje xexe

Pa da ,telo se zagreje a noge rashlade, imam ja kamasne svih fela.Nema nista od rakije ako se ozbiljno bavis svakodnevnim zimskim biciklarenjem. Problem je sto su stopala daleko od srca i tu je najmanja cirkulacija,i fakticki stopala se ne koriste. Znas koliko sam prosao za 7 god? Oko 70000km na biciklu. A to za rakiju, jednom me policija zaustavila,pita-*Jeste li pili nesto? Ja odgovaram-Jeste li videli nekada pijanog biciklistu? Shvatio je poentu. Postoje biciklisti,i lokalni alkici koji ginu na putevima,pijani i neosvetljeni.

Vozi neko bajs po snegu?

Verovatno si mislio na gume....
U zavisnosti od količine snega(i njegove tvrdože) i guma koje imaš može se lepo voziti.
Ako nije napadao obične mtb gume su više nego dovoljne.
Ima guma koje su da kažem pravljene za zimsku vožnju.
Možda nije direkt naznačeno ali npr imaju malo mekšu mešavinu itd...
Ako je klizavije mogu gume sa metalnim pinovima(ili iglicama).
Takođe malo manji pritisak u gumama omogućuje stabilniju vožnju po snegu bez proklizavanja.

Kažu da su fatbajkovi bolji za vožnju po snegu (ovo nisam probao)

Što se oblačenja tiče ako ideš malo duže uvek nosi rezervnu odeću koji majicu, kapu itd...

Duga i naširoka tema ali ako ti treba za rekreativnu vožnju malo manji pritisak i eventualno zimske gume...

Back