Biciklizam

Tour de France, 1949.g
78754958_2372453879547989_356495720225701888_o.jpg

Koliko km si imao nizbrdo u tih 200km ? Smejem se jer i da si se spustao konstantno 70km/h ne bi presao to za 2 sata, ocigledno :) Jos si imao uzbrdo 100km.. Vozis bajs ili motor ? Na Tour de France-u se vozi prosecno 40km/h generalno po etapi koliko vidim, eto cisto da ne bude da sam lupao u prazno :)

Ja se secam sa MTB-om sa spustovima sa Vlasinskog jezera po 65-70km/h duzine 10-15km sa jos 60km do grada trebalo je par sati a bio sam svojevremeno u kondiciji. Ako prelazis 200km/h sa 100km uzbrdom, ti brale mozda dodjes i brze do prve plaze nego autobusom da odes :)

Poslednja izmena:
Gledam na oglasima da kupim bajs. Za sad mi upalo u oko CUBE Cross EXC, hibrid.

Ja jurim baš to jer počeo da prelazim duže etape sa mtb koji nije planiran za to. Drumaši mi se nikad nisu svidjali pa sam birao nešto izmedju.

Kako planiram treninge do 100 km sa brdskim usponima, ova bicikla mislim da je best buy.

Gledam na oglasima da kupim bajs. Za sad mi upalo u oko CUBE Cross EXC, hibrid.

Ja jurim baš to jer počeo da prelazim duže etape sa mtb koji nije planiran za to. Drumaši mi se nikad nisu svidjali pa sam birao nešto izmedju.

Kako planiram treninge do 100 km sa brdskim usponima, ova bicikla mislim da je best buy.
Mnogo su to teski bajsevi,na bilo koji carbon laksi mtb mozes montirati slik gume za drum cak i 29" montirati na 26" bajseve i imas od 10ak kg raketu

Mnogo su to teski bajsevi,na bilo koji carbon laksi mtb mozes montirati slik gume za drum cak i 29" montirati na 26" bajseve i imas od 10ak kg raketu

Ovaj bajs je 12 kg. Svakako teži za 100 grama od moje trenutne bicikle.

Sada vozim scott scale 660 iz 2013 godine i sa njim na dobrom putu letim, uz uspon izlazim bez problema i zato sam morao da predjem na 28 inča hibrid da bi još lakše gurao veće kilometraže uz brži tempo na ravnom.

Evo sa 26 inča lagano mogu da držim 35 km bez problema.

Cube ima više zupčanike napred i verujem da ću da budem raketa, preko 40 na h bilo bi vrh.

Uz to da dodam da ću mnogo lakše savladati uspone.

Pogledao recenzije i to mu je to. Svidja mi se.

Takodje mogu da olakšam biciklu, ima načina. 💪

Pa to je brzina koju i trkacki tesko odrzavaju,meni je najveci prosek bio 30.6 na 80km do sremske mitrovice na 26" slikovima,ali sve ravno i izgleda dobar vetar

Stavio sam tanje gume i glatke 26 x 1.75, pre toga sam išao sa 26 x 2.4 offroad i kad idem asfalt ono je ubistvo, 20 km na čas dok ne dodjem do šume gde ta guma dominira.

Kad mi dosadio off road, uzeo tanje i glatke gume i udri.

Ne mogu ja 80 km da držim tempo 35 km, kod mene je ovde brdovito i tek po negde mogu da se zaletim i držim tempo na dobrom putu. Plus sad na početku sezone mnogo vetar ubija, usporava me, ja težak 90 kila, ide malo teže sve, ubacim u niži prenos pa kad stane vetar ubacim u viši i tako cela ruta, izborim se.

Inače bajs mi ovaj odgovara jer ću sa njim lakše savladati neke rute plus otvoriti duže rute koje ranije nisam smeo.

Obavezno zbog puteva ponesem rezervnu gumu, alat i pumpu i mini alat za krpljenje ako nema potrebe da se menja guma.

Kad sam krenuo da vozim bajs na duže relacije, išao sam klot, bez svega toga. Onda mi pukne guma na pola rute u sred njiva i guraj do kuće.

Jednom se opečeš i znaš za sledeći put.

Back