Bice rata kazu svi

uuuu , ebote, ovo kad cujem odmah pitam odakle je Bosanac
Ne kazem da je nemoguca greska, ali stvarno kad cujem ovo , to mi odmah povlaci pitanje koje rekoh...
Ne znam sta tacno hoces da kazes, ali istina je da imam predaka koji su ziveli u Bosanskoj krajini, i jos daljih koji su ziveli u Dalmaciji. I svi su bili Srbi, slavili Slavu, krstili se s tri prsta, jeli prasetinu, ubijali Turke i Austrijance...klasicna srpska posla.

Ne znam sta tacno hoces da kazes, ali istina je da imam predaka koji su ziveli u Bosanskoj krajini, i jos daljih koji su ziveli u Dalmaciji. I svi su bili Srbi, slavili Slavu, krstili se s tri prsta, jeli prasetinu, ubijali Turke i Austrijance...klasicna srpska posla.
Pa nije uvreda, nisam mislio u tom smislu , nego Beograd centar sveta meni licno ne asocira na CGorca, nego na Bosanskog Srbina...ali onog ko zivi u Bosni.
Eto vidis kod tebe mozda to nije tacno , ta moja reakcija.
Recimo Srbijanac , ko je rodjen u Srbiji , on ceni Valjevo , pa Krusevac , pa Nis kao filozofski centar...pa Uzice ovi sa zapadnog dela..Tako da ne daju izjavu centar svega...

Cak ni kao politicki centar, iako znaju da je vojni centar u smislu zloupotrebe vojske...
Ali znaju iz iskustva da kad treba po ledjima tu izvuku stvar Drinska divizija, Krusevacki korpus (?-raski), Niski korpus a i ovako u zivotu...

Nije ni kao onaj CG vic , kad se beba rodi dje je taj Beograd...

nema veze, ne zna ni on
Uh sto je lepo kad se skupite tako , podhebaci......koji mahom popuju a Srbija im daleko ili je cak mrze...
Sa druge strane nisam ni ja cvece, samo ja volim Srbiju a mrzim trenutne Srbe...ebiga neprijatelji su onome sto volim, Srbiji...
Sta ces, glup narod , okrenut protiv interesa zemlje na kojoj zivi...radi sitnosicardzijskih motiva...

Ja sam iz Beograda, sada živim malo bliže Karpatima, ali to nije poenta.

Poenta je da je lova u Beogradu i Srbiji generalno.
Kazi tako , ali kad kazes epicentar civilizacije, nema sanse da mi ne proradi pomisao evo jednog sto je video svoje selo i BG i dosta mu....
Lako se ja slozim da je u BG mnogo para, pa i slepac to vidi...
Samo ne moze se bas lako do tih para ili preko politike ili preko kriminala....moze malo kad je covid da dobije i neko van lige, ali cim se prodje kriza, opet samo politika i kriminal.

A šta znam...

Kada se budemo vraćali na Prokletije, to će više biti velika policijska operacija.

A kada Hrvati, u NATO mandatu, budu pacifikovali Bošnjane dobre, Srbija u tome neće učestvovati.

Tako da ono...u stvari neće biti rata.

Pa nije uvreda, nisam mislio u tom smislu , nego Beograd centar sveta meni licno ne asocira na CGorca, nego na Bosanskog Srbina...ali onog ko zivi u Bosni.
Eto vidis kod tebe mozda to nije tacno , ta moja reakcija.
Recimo Srbijanac , ko je rodjen u Srbiji , on ceni Valjevo , pa Krusevac , pa Nis kao filozofski centar...pa Uzice ovi sa zapadnog dela..Tako da ne daju izjavu centar svega...

Cak ni kao politicki centar, iako znaju da je vojni centar u smislu zloupotrebe vojske...
Ali znaju iz iskustva da kad treba po ledjima tu izvuku stvar Drinska divizija, Krusevacki korpus (?-raski), Niski korpus a i ovako u zivotu...

Nije ni kao onaj CG vic , kad se beba rodi dje je taj Beograd...

Uh sto je lepo kad se skupite tako , podhebaci......koji mahom popuju a Srbija im daleko ili je cak mrze...
Sa druge strane nisam ni ja cvece, samo ja volim Srbiju a mrzim trenutne Srbe...ebiga neprijatelji su onome sto volim, Srbiji...
Sta ces, glup narod , okrenut protiv interesa zemlje na kojoj zivi...radi sitnosicardzijskih motiva...
pa ne mozes ti da volis srbiju, a mrzis srbe,
ta ljubav podrazumeva sve, a ponajvise upravo ljude i mentalitet,
tako gledano i ja volim hrvatsku i albaniju,
jer imaju ono sta se meni svidja,...
more i bolju klimu,...a mrzim njihove stanovnike,
sve ono sto volis u srbiji je,
sve ono sto je taj narod koji mrzis, stvorio,
sa svim njegovima vrlinama i manama

pa ne mozes ti da volis srbiju, a mrzis srbe,
ta ljubav podrazumeva sve, a ponajvise upravo ljude i mentalitet,
tako gledano i ja volim hrvatsku i albaniju,
jer imaju ono sta se meni svidja,...
more i bolju klimu,...a mrzim njihove stanovnike,
sve ono sto volis u srbiji je,
sve ono sto je taj narod koji mrzis, stvorio,
sa svim njegovima vrlinama i manama
Zaebi ti da mi pricas, nisi u Srbiji , puna si mrznje i destrukcije, a ovamo mi drzis slovo o ljubavi prema Srbiji...
Jedino sto je mozda tacno u tvom iskazu je sve sto volis u Srbiji je...ali to je cisto tvoja geografska odrednica...
Ovo ostalo je cisto proseravanje...

Pazi ovako , ti pricas o tome kako je najvaznija stvar biti prepoznat kao Srbin, to je ono sto kad se napravi guzva u nekoj stranoj zemlji a ono pogledas ono Srbin krenuo nesto po svome, "zasto sve nije kao po Srpskom" sto je nekad bilo rezervisano za viceve za Bosance..

Ti mi pricas o tome da Nemci kad vide spisak stanara gde su osim jednog Nemca svi ostali Srbi ili ex yu , svi od reda kazu , nek mu je Bog na pomoci i svi apostoli...

A opet iako ti je takav mentalitet najvazniji i srz Srpskog, a Srbija kao zemlja i tradicija su ti nebitni , nego samo to , taj mentalitet , ti nisi u Srbiji nego mi serendas iz nekog inostranstva gde ne osecas niti uzivas u takvom mentalitetu nego je verovatnije da si bas zbog tog mentaliteta puna uzivanja tamo gde jesi...

I jos mi prica nesto o psihickom ili duhovnom zdravlju.....a osoba oznacava Srbiju kao ljubav samo zato sto je to malo stvari na ovom Svetu sto voli i cega se seca u Srbiji.....
Narcis i to antisocijalan....

Ja ne mogu da budem na strani naroda koji prvi rasteruje sve razlicito od svoje seljacke politike, drugo radi protiv tradicije nego ono sto mu je bila tradicija u kuci, znaci onaj kuca okucnica sebicni tradicionalizam i duhovna beda...sitnoseljacki......jajarski...
To sto je to danas vecina, ne pomaze mojim argumentima, ali ne mogu ja da odobravam i smatram to idealom cak ni tradicionalnom osobinom kojoj stremi Srpski narod...
Znam da je to tradicionalna bolest mog naroda, ta primitivnost, ta sebicnost, ta podmuklost i jajarizam, nisam pao sa marsa, ali ne i da je to ideal stremljenja...a danas to jeste...
Tebi je to super, bas to daje onaj ukus svemu sto volis...
A opet nisi ovde da uzivas u tom jajarizmu , nego serendas iz belog sveta....kao i slicni tebi....

Pazi ovako , ti pricas o tome kako je najvaznija stvar biti prepoznat kao Srbin, to je ono sto kad se napravi guzva u nekoj stranoj zemlji a ono pogledas ono Srbin krenuo nesto po svome, "zasto sve nije kao po Srpskom" sto je nekad bilo rezervisano za viceve za Bosance..

Ti mi pricas o tome da Nemci kad vide spisak stanara gde su osim jednog Nemca svi ostali Srbi ili ex yu , svi od reda kazu , nek mu je Bog na pomoci i svi apostoli...

A opet iako ti je takav mentalitet najvazniji i srz Srpskog, a Srbija kao zemlja i tradicija su ti nebitni , nego samo to , taj mentalitet , ti nisi u Srbiji nego mi serendas iz nekog inostranstva gde ne osecas niti uzivas u takvom mentalitetu nego je verovatnije da si bas zbog tog mentaliteta puna uzivanja tamo gde jesi...

I jos mi prica nesto o psihickom ili duhovnom zdravlju.....a osoba oznacava Srbiju kao ljubav samo zato sto je to malo stvari na ovom Svetu sto voli i cega se seca u Srbiji.....
"...u Srbiji."

pa i ti zivis u drzavi u kojoj ti se ne svidja
taj srpski, a tvoj sopstveni mentalitet,
pa zasto ne odes glavom bez obzira,
po tvojoj logici, ja sad mogu da kazem,
ti nas u stvari lazes, sve ti se svidja,
u suprotnom ne bi ziveo tamo,
al razlika izmedju nas dvoje je,
sto ja znam i jedan i drugi mentalitet,
a ti ne znas,...
i razlika je takodje sto ja ne otvaram
5 tema svaki dan o omrazenim nemcima,
medju kojima sticajem okolnosti zivim,
a sto mi se ni ne bi moglo staviti na dusu,
sto ih ne volim, jer nije moj narod,...
ne moram da ih volim,
a ti otvaras x tema o mznji prema srbima,
....a razlog je jednostavan,
tebi su svi ostali krivi za neke tvoje zivotne neuspehe
i frustracije,
pa tako bi i aboridzini bio kriv, da zivis u australiji,
meni niko nije kriv ni za sta, pa tako ni nemci,
zato se valjda ni ne bavim njima svaki dan ,
koliko god da ih smatram losim i ljigavima

pa i ti zivis u drzavi u kojoj ti se ne svidja
taj srpski, a tvoj sopstveni mentalitet,
pa zasto ne odes glavom bez obzira,
po tvojoj logici, ja sad mogu da kazem,
ti nas u stvari lazes, sve ti se svidja,
u suprotnom ne bi ziveo tamo,
al razlika izmedju nas dvoje je,
sto ja znam i jedan i drugi mentalitet,
a ti ne znas,...
i razlika je takodje sto ja ne otvaram
5 tema svaki dan o omrazenim nemcima,
medju kojima sticajem okolnosti zivim,
a sto mi se ni ne bi moglo staviti na dusu,
sto ih ne volim, jer nije moj narod,...
ne moram da ih volim,
a ti otvaras x tema o mznji prema srbima,
....a razlog je jednostavan,
tebi su svi ostali krivi za neke tvoje zivotne neuspehe
i frustracije,
pa tako bi i aboridzini bio kriv, da zivis u australiji,
meni niko nije kriv ni za sta, pa tako ni nemci,
zato se valjda ni ne bavim njima svaki dan ,
koliko god da ih smatram losim i ljigavima
Ne mogu da verujem....
Znaci ni 2g logike ti nemas.
Sto je i logicno kad pogledam sta si do sada pisao ili pisala..

Ja sam u Srbiji a ti u Svetu i ti mi pricas o ljubavi prema mentalitetu, koji ja ne podnosim, jer mi ovde stalno pricaju , prijatelju, sad su svi Srbi lopovi i prevaranti , moras da volis takve ako volis Srbe..

Ne moram da volim to sto su svi Srbi u Srbiji postali prevaranti i lopovi....ili jajare, da ublazim tvrdnje...
Sto su rasterali ostale koji nisu takvi, ali eto uspeli su i tebe da drze zaljubljenom a tako daleko...
I sad to ti je sto ti je, omiljena izjava u Srbiji ovih dana..
Nema kucnog reda, izbije kvar na struji na dovodu , elektrodistribucija smatra da im se ne radi i ljudi docekaju novu godinu bez struje...mrzelo dezurnu ekipu da pocne da radi u 11h, jer pada mrak u 14h....a sutradan im se nije dolazilo jer je 30 a preksutra je vec 31...i tako ostace do posle bozica...

Eto to ti je Srbija danas, koju naravno ne zelis, ali volis...obozavas i svi koji to ne vole nisu normalni...
Da ima u tebi 2g postenja, ne bi se javljala ni u ludilu na ovakve teme...ali ko o cemu lopov o postenju...

nema više ko da ratuje na Balkanu...sve vojske su profesionalne to jest šaka jada po principu kolko para tolko i muzike...biće prepucavanja rečima kao i do sad..naročito pred izbore kad se neodgovorni političari trude da zapaljivom retorikom pridobiju glasače i da se lažno prikažu kao velike patriote...
да да професионална војска што се зна, то су ти *****, а ови сељаци што их бацаш у непопуларан рат су до јаја

Jel, meni je baš najodvratnija
У ком смислу

да да професионална војска што се зна, то су ти *****, а ови сељаци што их бацаш у непопуларан рат су до јаја
kvantitet pobeđuje kvalitet u ovom slučaju...profesionalna vojska od 10 do 15 000 vojnika je ništa naspram armije priučenih vojnika kojih ima 500 000. Naših 10 do 15 000 profesionalnih vojnika ne može da čuva 10 sela a ne zemlju prosto zato što ih je isuviše malo...iz istog razloga su Rusija i Kina vojno mnogo jače od Amerike i EU prosto samo zato što mogu da mobilišu mnogo veći broj vojmika...uz to profesionalac radi za pare a ne iz patriotizma tako da neće da rizikuje život kad ne mora...

Skroz si promasio sustinu mog posta. Ako ces tako, verovatno ne zavisi ni od Izetbegovica, ni ne znam sta je po funkciji trenutno. A ne znam ni za Milanovica. Kurti ne znam ni da li je vise u vlasti.

Poenta je da od nasih pajaca zavisi, sto se tice rata, bas nista.
Ma sve ok. Ti inzistiraš izvanjskim čimbenicima koji de facto i tobože utječu na prilike na Balkanu. To mi je jasno. Meni je smiješno da se vaš predsjednik mješa u sve i svašta, a da po ustavu nema ovlasti koje sebi uzurpira. To zato što si spomenuo vođe ovdašnjih plemena.

To je ambicija svakoga od nas. Od kolevke nas tako uce. Tako da je samo pitanje vremena, da se ne lazemo.
Ja to u potpunosti razumijem. Kod nas je prisutna ideja o hrvatskom Zemunu i granici na Drini. Tako nas uče i u tome ne vidim nikakav problem. Mi smatramo da je sve to naše i čekamo povoljnu priliku da oslobodimo sve hrvatske zemlje. Vi sa svoje strane imate svoje ideje koje želite realizirati. Sve 5.

Netko će ostvariti svoje ciljeve, a ja čvrsto vjerujem da ćemo to biti mi. Ne zamjeri, ali tako mora biti. ;)
Samo napred i to sto pre, jer sto vise vremena prodje bice samo teze. Samo da ne izgubite Slavoniju i Baranju, tj. bude vracena pravim vlasnicima dok spasavate onaj krs u Liki i Dalmaciji koji jedva da ste ikada koristili. Nije Venecija davala najbolje nekretnine srpskim izbeglicama, nego najgore.:think:
Ipak Srbija nema ambicije na sve teritorije koje je kontrolisala tokom najvece ekspanzije u srednjem veku.

Plasim se da vam nije prevelik zalogaj Drina. Mnogo veci igraci su tu ostavili koske.

Samo napred i to sto pre, jer sto vise vremena prodje bice samo teze. Samo da ne izgubite Slavoniju i Baranju, tj. bude vracena pravim vlasnicima dok spasavate onaj krs u Liki i Dalmaciji koji jedva da ste ikada koristili. Nije Venecija davala najbolje nekretnine srpskim izbeglicama, nego najgore.:think:
Ipak Srbija nema ambicije na sve teritorije koje je kontrolisala tokom najvece ekspanzije u srednjem veku.

Plasim se da vam nije prevelik zalogaj Drina. Mnogo veci igraci su tu ostavili koske.
Za vrijeme Dušanova Carstva Srbija nije uopće dolazila do granica današnje Hrvatske, tako da ne razumijem o čemu govoriš.

Back