Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta da čitam posle Sobe? Nešto veselo. :think:
Kakva je Šala Kunderina, zna li neko?

Znam ja! Nije šaljiva uopšte. Vrlo je ozbiljna. Doba komunizma, kad se za jednu reč završavalo na Golom otoku. Nekom čehoslovačkom obliku istog.
Ali odlična je. Tj. da se ispravim, bila mi je odlična kad sam je čitala pre 25-30 godina. Ne znam sad kako bi mi legla. Pisala sam već da mi Nepodnošljiva lakoća postojanja nije bila ništa naročito pre 3-4 godine, a nekad mi je bila fenomenalna.

Hvala Bijićka, onda neću Šalu.:(

Soba mi je bila jako zanimljiva kad dečak govori, često sam se naglas smejala nekim rečima. Sviđa mi se što nema patetike, iako je jako potresna tema. Divim se majci šta je postigla s detetom u onakvim uslovima. Malo sam se na kraju iznenadila kad sam saznala da je književnica homoseksualka. Msm, nisam se iznenadila tom činjenicom, već zašto je to moralo da uđe u biografiju. :think:

Moracu da uzmem tu ``Sobu``. Sve sam je nesto preskakala. Ne znam ni ja zbog cega?
Ima jos jedna knjiga koja tretira istu temu, ima neki cetvorocifreni (ili trocifreni (?) broj u nazivu...
Ja uzela Pse od slame.
Davno sam gledala film (Dastina Hofmana), pa pozeleh da ``obnovim gradivo``.
Sta mislite o ``Freni i Zui``, da li treba da je citam ili ne? Dopao mi se Lovac u zitu, ali sam ga davno citala...
Ja sam ceo praznik presedela u sobi, osim sto sam izvodila kuce u setnje, a i ona mi je bila bolesna, mukica moja, pa mi se nigde nije islo... (citaj: nisam imala ni gde, a ni sa kim da nekud odem :( )

Hvala Bijićka, onda neću Šalu.:(

Soba mi je bila jako zanimljiva kad dečak govori, često sam se naglas smejala nekim rečima. Sviđa mi se što nema patetike, iako je jako potresna tema. Divim se majci šta je postigla s detetom u onakvim uslovima. Malo sam se na kraju iznenadila kad sam saznala da je književnica homoseksualka. Msm, nisam se iznenadila tom činjenicom, već zašto je to moralo da uđe u biografiju. :think:

Da, to sam i ja zapazila.
Isto sam se iznenadila za pisca romana dete 44, Tom Rob Smit.
No, to nije bitno. Vazno je da mi uzivamo u divnim knjigama. :)

Nego, da li je neka od vas citala serijal Plavi bicikl?

Moracu da uzmem tu ``Sobu``. Sve sam je nesto preskakala. Ne znam ni ja zbog cega?
Ima jos jedna knjiga koja tretira istu temu, ima neki cetvorocifreni (ili trocifreni (?) broj u nazivu...
Ja uzela Pse od slame.
Davno sam gledala film (Dastina Hofmana), pa pozeleh da ``obnovim gradivo``.
Sta mislite o ``Freni i Zui``, da li treba da je citam ili ne? Dopao mi se Lovac u zitu, ali sam ga davno citala...
Ja sam ceo praznik presedela u sobi, osim sto sam izvodila kuce u setnje, a i ona mi je bila bolesna, mukica moja, pa mi se nigde nije islo... (citaj: nisam imala ni gde, a ni sa kim da nekud odem :( )

Treba da citas :) Nego cini mi se da nisi bas lepo raspolozena ovih dana, mozda bolje sad da uzmes nesto veselije, koliko se secam Selindzera njegovi junaci su nekako depresivni, i sve knjige su o istoj porodici (osim Lovca). Ja sam najvise i volela Franny and Zooey.

Treba da citas :) Nego cini mi se da nisi bas lepo raspolozena ovih dana, mozda bolje sad da uzmes nesto veselije, koliko se secam Selindzera njegovi junaci su nekako depresivni, i sve knjige su o istoj porodici (osim Lovca). Ja sam najvise i volela Franny and Zooey.

Jao mile moje, da samo znate kako mi je... psihicki sam pukla.
U nedelju sam mislila da pozovem onaj broj za osobe ``u nevolji``, toliko je bilo lose.
Sada je malo bolje, ali kada se setim, to kad uhvati - ne pusta tako lako.
Najblaze receno - D-mol.

Da, Kako je nestajala Esmi Lenoks je jedna od mojih favorita za naj knjigu godine.
Mogle bismo negde pri kraju godine da napravimo neku ``rang listu`` najboljih knjiga. Kad moze Laguna, Alnari, Plato i ostali izdavaci, moze i nasa Biblioteka tako nesto da napravi.
Sta mislite?

Moze :) Na mojoj listi bi Kevin bio na prvom mestu :)

Pravili smo mi takve liste. I najboljih knjiga koje smo pročitale i listu promašaja. I opet ćemo, naravno! A možemo i polugodišnju, ako nam je daleko da čekamo do Nove godine. Da ne pozaboravljamo ove iz prve polovine.
Evo moje od prošle godine:
Trilogija Izabele Aljende: Kći sreće, Portret u sepiji i Kuća duhova, ne mogu da ih odvojim.
Udruženje ljubitelja knjige i pite ljuskuše i Otmenost ježa...nekako su mi slične po senzibilitetu. O tome kako neke životne situacije spoje i slože različite ljude.
Kako je nestajala Esmi Lenoks
Avanture nevaljale devojčice
Pola žutog sunca
Ove tri poslednje mogu bilo kojim redosledom.
To sam ja sad pregledala moj spisak, da ne misli neko da ja mogu tako iz glave da se setim. Pamćenje mi nije jača strana. Ja samo uživam u knjigama u trenutku čitanja, a ako nešto ostane lepo.

A za ovu godinu za sada Moramo da razgovaramo o Kevinu i Komo, Srdjana Valjarevića.

Svečano izjavljujem da se vraćam u vaš klub...
Pročitala sam "Kako je nestajala Esmi Lenoks".
Stukla si je svetlosnom brzinom :D
A stvarno je takva. Ako imas vremena, zokupi te, i mozes da je zbrises za dan-dva.

Meni nista ne ide :(
Nista mi nije po volji :(
Probala sam danas da citam, ali mucak :(
Doslo mi da mi se nista ne svidja :(

Ali... nece to mene dugo drzati :)
Evo mene za par dana ponovo medj' citaocima :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back