Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lamar, cini mi se da su i kod mene u komsiluku danas bas svi kosili travu :)

Bi, divan je taj pogled!
I ja volim da citam u wc'u.

A danas zavrsila "Progutaj vazduh", Tara Dzun Vinc, izdavac Clio, strana 134.
Ovu knjigu sam planirala pre oko godinu dana da citam za Australiju. Privukao me opis, ali tada je nisu imali u biblioteci.
A onda sam pre neki dan svratila, i tamo vidim stoji nekoliko knjiga vodoravno poredjanih na jednoj polici, tako da im ne vidim naslove, uzmem prvu sa vrha i bude bas ova.
Ali, ocekivala sam vise. Nisam sigurna da li je u pitanju autobiografija ili fikcija, u svakom slucaju po opisu bi trebalo da se mnogo vise prica vrti oko Aboridzina (i autorka je po majci Abo), pa sam se nadala nekim njihovim legendama, nacinu zivota i tako dalje.
A knjiga je onako, nit' smrdi nit' mirise.
Glavna junakinja ima problematican zivot, nakon majcine smrti sa bratom odlazi kod tetke koja je u vezi sa alkosom i zrtva je nasilja, brat joj se pokaci sa tetkinim ljubavnikom, pobegne od kuce, onda ona pobegne za njim i smuca se po kojekakvim prihvatilistima, zavrsi i u policiji, pominju se i droga i drugi poroci...
I tek negde pred kraj odlazi da trazi te svoje korene kojima sam se toliko nadala kroz celu knjigu.
Mozda sama prica i nije toliko losa, ali meni stil nikako nije legao. Stil je bas odgovarajuci za njen nacin zivota, isto tako haotican, bez ikakvog reda, sa dosta prostora za nagadjanje i tako dalje. Ima svetlih tacaka u nekim lepim opisima i razmisljanjima, kao sto i njen zivot ima lepih trenutaka, ali u globalu je opsti haos.
Uspela je stilom da docara pravu atmosferu svog ili zivota svoje junakinje, sto se toga tice skidam kapu. Ali meni licno nije nesto legla.

Kako vam se cini ovaj izazov? :mrgreen:
http://www.goodreads.com/topic/show/777783-six-degrees-of-separation-challenge

Ili 'sest stepeni razdvajanja', mislim da ste sve vec cule za ovu teoriju.
Poenta je da pocnete sa jednom knjigom a onda vam sledeca knjiga bude od pisca koji se pominje u ovoj prvoj, ili koji se pominje na koricama (obicno tako sto je dao svoj komentar o prvoj knjizi). I onda idete tako sve do seste knjige kada bi trebalo da naidjete na ime pisca sa kojim ste zapoceli izazov. Ako uspete - teorija potvrdjena. Ako ne uspete - mozete ili da zakljucite da je teorija pala u vodu, ili da pocnete sa nekom novom knjigom pa mozda imate vise srece.
Deluje mi zabavno a skoro sam sigurna da cu opovrgnuti teoriju.

Kao da sam osetila da se prica o Africi. :cmok: za Lamar sto misli na mene. To mi je bila bas draga knjiga, malo i zastrasujuca, znam da sam se stalno stavljala u tu ulogu majke i da sam mislila da je strasno hrabra. Nista ne citam, najgora sam. Radim 2 posla, dete malo ceka me kuci kad dodjem, muza vidjam samo vikendom, onda trci kod njegovih, jao kakav tempo, a bas sam se uzelela dobre knjige. Dobila sam godisnji pocetkom jula pa planiram na more i da nosim knjige, ali prvo cu s vama da se konsultujem koje da ponesem.
Veliki :cmok2: za sve.
Nislijke moje bas sam vas pozelela:heart:
:zag: ... često te spominjemo

Ništa nisam uzela iz biblioteke. Tako da ništa nisam ni čitala.
Kod mene su Radine knjige , koje ne mogu da nosim pored reke ili stalno u torbi , bojim se oštetiću ih...
Tako da ništa ne čitam ...

Nasu su reku skroz privatizovali, tj. izdelili zemlju uz obalu a jedina obaveza novih vlasnika je bila da to u nekom roku srede (navodno opstina nije imala budzet da to sve sama sredi, pa se dosetila ovog resenja). Sad su duz cele obale privatne vikendice, a mi obicni smrtnici nemamo gde da sednemo (i citamo). Ostalo je jedno parce koje je i dalje javno, ali tu nema ni jednog jedinog drveta pa po ovoj vrucini dodje neupotrebljivo.
Zavidim svima koji mogu da citaju pored reke :)

Ja sam sinoc pocela "Ispod tavanice koja se ljuspa" od Gorana Petrovica. :ok:

Juce sam imala dva pokusaja, i ni jedan nije ispao dobro.

Sedam Sunaca i Sedam Mesecina – Zoze Saramago, Lingva Franka, 320 str.

Uh, ne ide meni taj srednji vek, inkvizicija, fratri, beda, prljavstina… I onda u tome svemu ljubav.
Ne mogu ja to. Ja bih to prvo sve malo pospremila, pa onda moze ljubav.
Trebaju mi neki preduslovi.Ne mogu da se volim u prljavstini srednjovekovnog grada pa to ti je :lol:
Stil mi se dopao, ali sama tema i ambijent su me odbili. Odustala sam.

Umes li da cuvas tajnu – Sofi Kinsela, Laguna, 350 str.

Slatko je to, nema sta. Samo sto ja nemam 25 godina, a da imam sigurno bih citala.
Ovako, ako ima neka “Kinsela za starije”, onda bih :lol:

Kako vam se cini ovaj izazov? :mrgreen:
http://www.goodreads.com/topic/show/777783-six-degrees-of-separation-challenge

Ili 'sest stepeni razdvajanja', mislim da ste sve vec cule za ovu teoriju.
Poenta je da pocnete sa jednom knjigom a onda vam sledeca knjiga bude od pisca koji se pominje u ovoj prvoj, ili koji se pominje na koricama (obicno tako sto je dao svoj komentar o prvoj knjizi). I onda idete tako sve do seste knjige kada bi trebalo da naidjete na ime pisca sa kojim ste zapoceli izazov. Ako uspete - teorija potvrdjena. Ako ne uspete - mozete ili da zakljucite da je teorija pala u vodu, ili da pocnete sa nekom novom knjigom pa mozda imate vise srece.
Deluje mi zabavno a skoro sam sigurna da cu opovrgnuti teoriju.
Nije lose, ali onih 80 knjiga je vrh :)

Bi, ti si se bas lepo provodila :)
Da li verujete da sam se sada ispravila, jer sam umesto Kanela napisala Kinsela :zcepanje:

:zcepanje:

A i jeste mi glup nick, ali sve sto mi je palo na pamet je vec bilo zauzeto.
Kanela je inace cimet na grckom :)

Lamar, jeste 80 knjiga vrh :D
Ali, mozda i ovo nije lose sad kad nemam neki drugi izazov.

Tatjana, ozdravi brzo :heart:

Odoh sa Petrovicem na terasu :zper:

Lamar, jeste 80 knjiga vrh :D
Ali, mozda i ovo nije lose sad kad nemam neki drugi izazov.

Što se tiče izazova, lako je tebi , ovaj prvi si završila ;) Nas tek čeka putovanje.
Kanela , Rada najviše i najlepše čita na terasi. To sam primetila

Bi , priroda je prelepa...da li BoTa bio pored stada ???
Tijana , ozdravi brzo.
Lamar , meni je bilo teško da priznam da sam knjigu vratila nepročitanu, mislim jesam rekla da sam vratila ali ne i koje su to knjige bile :rumenko:

Kanela je meni bas lep nick. I nisam se iznenadila sada kada si rekla da je to naziv za neki lep zacin. Tako mi nekako i zvuci :)
Ti si Tiajana u pravu, bolje i travu da sisam nego da imam virus, a ti ozdravi sto pre :)

Night, u pocetku naseg druzenja i meni je bilo malo glupo da kazem da mi se nesto ne dopada.
Nisam htela da izgledam kao neko ko je dosao sad tu da deli lekcije o knjigama, i da namece svoj ukus.
Niti kao neko ko nema pojma o citanju i knjigama.

Ali sada kada se svi ovako dobro znamo, onda mi je lako da kazem da mi se ne dopada cak i ono sto bi se recimo mozda bukvalno svima vama dopalo.
Nije mi glupo jer me svakako necete pogresno shvatiti, jer znate da citam svakojaku literaturu (kao i vecina uostalom), i da je normalno da nam se povremeno nesto i ne dopadne.
Ili da nam se povremeno ne cita.

Ja cu kasnije imati nov citalacki pokusaj. Javicu kako je proslo :lol:

Nadenuste Tatjani moje ime. :)

I ja trenutno citam na terasi, kao i Cimet mirisni. :)

U fotelji od pletenog pruca, na mekim jastucima, s cvetnim krunicama svud' oko mene.
Pod terasom gordi kesten s blistavim, grozdastim cvetovima od jantara u nedrima, pored smerna lipa a medj' rasljama grana, skrivena kucica za ptice, od iste kore drveta nacinjena.. :)

Tek cujno slusam divotnu instrumentalnu muziku.
Ranije klavir i violinu, a sada ovo http://8tracks.com/brighterdiscontent/most-beautiful-songs-in-the-world-part-ii

Citam Otrovno mleko maslacka.

I Jungovu mapu duse. Divno tece prica. Sve ono za sta se u studentskoj skamiji zainteresovah, sada me plemeni, ispreda se na hartiji.

Pocela sam i Staklenu palatu Amitava Gosa.

Što se tiče izazova, lako je tebi , ovaj prvi si završila ;) Nas tek čeka putovanje.
Kanela , Rada najviše i najlepše čita na terasi. To sam primetila

Bi , priroda je prelepa...da li BoTa bio pored stada ???

:zcepanje::zcepanje::rotf: eeee, baš si me nasmejala. Za divno čudo - nije. Vidim ja, nešto mi fali! Tu su ovce, ovnovi, jaganjci, bilo i nešto koza, psi.... samo njega nema

Tatjana, ozdravi brzo :heart:

Nisam ni razmišljala da li Kanela nešto znači, a sad mi je baš lep nik kad znam da je cimet. Volim cimet
Tatjana, da, ozdravi brzo. Meni je vrhunac uživanja sedenje na terasi i čitanje.
E, znate šta ima novo? Nisam na odmoru od sutra. Zvao me malopre šef i kaže direktorka stornirala odmore, zbog izbora. Kad radim u medijima. Nisam iznenadjena, ima ona takav običaj. Samo mogla je to da smisli i ranije, otkad se zna za izbore. I svejedno mi je, nisam planirala nigde da idem, možda će mi kasnije više biti potreban odmor nego sada. Tako da neće biti puno sedenja na terasi i čitanja.

Htela sam da odustanjem od knjige Dnevnik ljudoždera, pa sam mimo svog običaja pogledala kraj, pa rešila da ipak vidim da li se nešto dešavalo u medjuvremenu. Jer za sada on samo nešto razmišlja i na svakoj strani zaključi da mu je dosadno. A dosadno je i meni, naravno.

Nadenuste Tatjani moje ime. :)

I ja trenutno citam na terasi, kao i Cimet mirisni. :)

U fotelji od pletenog pruca, na mekim jastucima, s cvetnim krunicama svud' oko mene.
Pod terasom gordi kesten s blistavim, grozdastim cvetovima od jantara u nedrima, pored smerna lipa a medj' rasljama grana, skrivena kucica za ptice, od iste kore drveta nacinjena.. :)

Tek cujno slusam divotnu instrumentalnu muziku.
Ranije klavir i violinu, a sada ovo http://8tracks.com/brighterdiscontent/most-beautiful-songs-in-the-world-part-ii
Citam Otrovno mleko maslacka.

I Jungovu mapu duse. Divno tece prica. Sve ono za sta se u studentskoj skamiji zainteresovah, sada me plemeni, ispreda se na hartiji.

Pocela sam i Staklenu palatu Amitava Gosa.
Ju, stvarno pogresismo! Tatjana 1 000 X ozvini
smilie_girl_040.gif

Al' ja sam danas ocigledno prolupala. Kanela je bila Kinsela, Tatjana je bila Tijana...
Bolje je da ja sad da idem nesto korisno da radim jer... :lol:

Dragon, i meni se ta knjiga jako dopala :)

:zcepanje::zcepanje::rotf: eeee, baš si me nasmejala. Za divno čudo - nije. Vidim ja, nešto mi fali! Tu su ovce, ovnovi, jaganjci, bilo i nešto koza, psi.... samo njega nema

Nisam ni razmišljala da li Kanela nešto znači, a sad mi je baš lep nik kad znam da je cimet. Volim cimet
Tatjana, da, ozdravi brzo. Meni je vrhunac uživanja sedenje na terasi i čitanje.
E, znate šta ima novo? Nisam na odmoru od sutra. Zvao me malopre šef i kaže direktorka stornirala odmore, zbog izbora. Kad radim u medijima. Nisam iznenadjena, ima ona takav običaj. Samo mogla je to da smisli i ranije, otkad se zna za izbore. I svejedno mi je, nisam planirala nigde da idem, možda će mi kasnije više biti potreban odmor nego sada. Tako da neće biti puno sedenja na terasi i čitanja.

Htela sam da odustanjem od knjige Dnevnik ljudoždera, pa sam mimo svog običaja pogledala kraj, pa rešila da ipak vidim da li se nešto dešavalo u medjuvremenu. Jer za sada on samo nešto razmišlja i na svakoj strani zaključi da mu je dosadno. A dosadno je i meni, naravno.
:zcepanje::hahaha::zcepanje:

PS. Steta kad te tako neko secne kad vec isplaniras da si slobodna :confused:

I na španskom :D Nije glup nick, baš je originalan, a svi valjda volimo cimet. Ja bih ga pošmrkala da mogu. :roll:

Lamar, ''Umeš li da čuvaš tajnu'' nije ni za 25godišnjakinje, ja sam je čitala čim je izašla, tada nisam imala ni toliko, a bila mi je površna. E, tu u rangu Kinsele, za opuštanje je i Džil Mensel, meni nije bila loša. Jeste naivno i predvidivo, ali služi svrsi.

Ja i dalje ništa ne čitam već skoro nedelju dana. Lepo vreme pa se bleji napolju, jedva dočekasmo sunce da nas ogreje.

:heart: za sve vas!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back