Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kanela, odose Jabuke na spisak :)

Machi, i ja imam poteskoca u dopisivanju preporuka, ali ja to radim ovako.
Imam jedan folder "pisi-brisi", u njega samo copy/paste knjigu koja se pojavi ovde a mene je zainteresovala, a u zagradu stavim ko ju je preporucio.
Onda kada imam vremena ja je ili direktno prebacim na spisak, ili ako sam u dilemi, ja malo izguglam pa se odlucim :)

slažem se sa Lamar

Naravno da se slazemo
2408_2408860xeftgenm4d-1.gif

Izdopisivah se sa Kućom za čitanje, samo tako.
Naime, nema spiska, imaju ograničene količine starih izdanja koje se mogu pogledati i kupiti direktno u Kući za..., ili se možete raspitati preko njihovog telefona, oni će vam reći da li je vaša knjiga na popustu ili nije. Uff, što me utešišeee! :malav:

Dobar dan svima :)

Danas je dan savrsen za knjigu..

Trenutno se (opet) bavim Romanovima - Poslednji ruski car, bas fina knjiga, opisuje njihove dane u zatocenistvu.

btw, pre neki dan, na Svetski dan knjige, skoknuh do biblioteke i konacno sam 'uhvatila' Ljubav u ranjenoj zemlji,
plus Sluzavke
(+ jos neka limunada..)

Dobar dan svima :)

Danas je dan savrsen za knjigu..

Trenutno se (opet) bavim Romanovima - Poslednji ruski car, bas fina knjiga, opisuje njihove dane u zatocenistvu.

btw, pre neki dan, na Svetski dan knjige, skoknuh do biblioteke i konacno sam 'uhvatila' Ljubav u ranjenoj zemlji,
plus Sluzavke
(+ jos neka limunada..)

Ne znam zašto sam mislila da je Poslednji ruski car za decu. Valjda zbog toga što smo jedne godine delili đacima za odličan uspeh na kraju godine. Zagolicala si me opasno.;)

Waterfall, prelep ti je avatar :)

Meni se Poslednji ruski car nije nesto posebno svideo, mislim da sam to vec negde pomenula.
Ocekivala sam malo zreliju knjigu za tako dobru temu, a dobila sam stil koji je (po mom ukusu) prilicno naivan.

procitala sam grabljivicu. skinula je sa neta i procitala, toliko se pisalo o njoj da sam morala...knjiga ima vulgarnosti,nekih ne bas spretno opisanih scena....nije nista posebno ali vrijedi procitati.

procitala sam grabljivicu. skinula je sa neta i procitala, toliko se pisalo o njoj da sam morala...knjiga ima vulgarnosti,nekih ne bas spretno opisanih scena....nije nista posebno ali vrijedi procitati.

Ti si baš hrabra devojka kad ovo tvrdiš. Pročitala sam prvi deo iz radoznalosti, čak se stidim da priznam. Sećam se, mm je zvao gutačica. :bljak:

Grabljivica.
Čudno da se iko više lomi da dođe do knjige.
nema više pompe oko toga.
Kad sam više uživala u Tajnama srpskog džet seta, a niti jednu osobu valjano prepoznala nisam.

Mislim da kada je o takvim/tim knjigama reč manje je sramotno priznanje da smo knjigu pročitali od toga da su neki u tome uživali.

Ma nećemo da se stidimo što smo čitale ovo ili ono.... baš i ako ne valja, mora neko da pročita da presudi. Mislim, neko iz ove naše Biblioteke.
Evo ja se baš spremam da vas pitam za neke malo sumnjive knjige, a reč je o Kupoholičarki. Ja sam čitala samo Kupoholičarku u inostranstvu i bila mi je OK. Onako... zabavna. I posle sam tražila i druge, ali u mojoj biblioteci nema, pa se nisam dalje preterano trudila. I danas se nadjem pred Lagunom. Tu mi staje autobus (preko puta gradjevinskog fakulteta) i vidm na izlogu "olistavanje" - 4 knjige za 999 dinara. Moguće da je ovde ta akcija pominjana, ali ja kako nisam zainteresovana za kupovinu knjiga, nisam obraćala pažnju. Udjem u knjižaru, bacim pogled na knjige sa te akcije i uočim nekoliko kupoholičarki. Ali, kako ja retko reagujem impulsivno, rešim da se ne udubljujem tu na licu mesta nego da na tenane pogledam na sajtu.
I to sam do sad radila.
Otvorila sam neku od njih i počela da čitam i početak mi je isti kao ta koju sam već čitala. Pa sam htela da pitam, jesu one sve iste? Pročitaš jednu, kao da si pročitao sve!
Ali sam zato napravila spisak od još desetak knjiga koje bi došle u obzir jer su uglavnom ovde pominjane. To ću malo da pretražim i konsultujem Lamarin spisak.

(Čitam Komo, prija mi!)

Ma nećemo da se stidimo što smo čitale ovo ili ono.... baš i ako ne valja, mora neko da pročita da presudi. Mislim, neko iz ove naše Biblioteke.
Evo ja se baš spremam da vas pitam za neke malo sumnjive knjige, a reč je o Kupoholičarki. Ja sam čitala samo Kupoholičarku u inostranstvu i bila mi je OK. Onako... zabavna. I posle sam tražila i druge, ali u mojoj biblioteci nema, pa se nisam dalje preterano trudila. I danas se nadjem pred Lagunom. Tu mi staje autobus (preko puta gradjevinskog fakulteta) i vidm na izlogu "olistavanje" - 4 knjige za 999 dinara. Moguće da je ovde ta akcija pominjana, ali ja kako nisam zainteresovana za kupovinu knjiga, nisam obraćala pažnju. Udjem u knjižaru, bacim pogled na knjige sa te akcije i uočim nekoliko kupoholičarki. Ali, kako ja retko reagujem impulsivno, rešim da se ne udubljujem tu na licu mesta nego da na tenane pogledam na sajtu.
I to sam do sad radila.
Otvorila sam neku od njih i počela da čitam i početak mi je isti kao ta koju sam već čitala. Pa sam htela da pitam, jesu one sve iste? Pročitaš jednu, kao da si pročitao sve!
Ali sam zato napravila spisak od još desetak knjiga koje bi došle u obzir jer su uglavnom ovde pominjane. To ću malo da pretražim i konsultujem Lamarin spisak.

(Čitam Komo, prija mi!)
'Sam ti rekala :flert:
Nekako citas, a kao da ne citas. Hocu reci citas sa takvom lakocom, da prosto ne primecujes da citas.
A pri tom ipak uzivas.
Al' sam objasnila :roll:

A sto se Kupoholicarke tice, i ja stalno hocu da uzmem neku, ali se uvek u zadnji cas predomislim.
E sad, jel to nesto k'o Bridzet Dzons, ili... kao sta?

A sto se tice tih nasih voditeljki, "novinarki", starleta i ostale estrade koja se latila pera, ja to citati necu.
Ima toliko pravih pisaca, ne znam zasto bih citala nesto sto je pisao neko ko to nije.
Od onih koji nisu pisci, citam samo vas :zag:

PS. Cutim, cutim, al' ne vredi moram ja da kazem nesto na sve zivo, pa to ti je :rumenko:

Sve vreme dok čitam i uživam, mislim na tebe, Lamar, i na to kako si rekla, da se ništa ne dogadja, ali nije dosadno. I baš tako - čitam ko da ne čitam i uživam. I sva sam radoznala da vidim šta će biti sledeći dan za ručak i gde će da šeta. Svašta! Jedva čekam da pročitam (a tek sam na polovini) pa da se bacim na komentarisanje.

A što se tiče Kupoholičarke i Bridžit Dzons, i jeste i nije slično. Nekako meni Bridžit ozbiljnija. Mislim sve su to laganice, ali Bridžit ima nekog smisla, ova Beka Kupoholičarka je baš krajnje prazna, neodgovorna, samo troši, bez plana, smisla i potrebe, kao da je bolesna od bolesti kupovine. Uzmi ako naletiš pa probaj. Ne garantujem ti da ćeš moći da pročitaš.

Ja cim vidim ruzicaste naslovnice knjiga, to obidjem. Mozda gresim, ali ne volim te cmok-cmok romane gde je sve nasminkano do bola... Nekako su mi isprazni. Volim sestro neku jaku ljubav! Da sve prsti!!! Ako razumete sta hocu da kazem...
Ne kazem da i vi to uradite, da zaobidjete ``ruzicaste romane``, ali ja jednostavno ne volim npr. taj serijal Kupoholicarki, mozda je dobro za plazu, statijaznam, mozda za avion ko se plasi letenja, pa da malo zaboravi na neprijatnosti istog...
Ali ne osudjujem ko to voli da cita. Vidim po knjizarama da se kupuju. Uglavnom vrlo mlade devojke. Sto je, jel`te, razumljivo.

Pitam se zbog cega.....

Mislim ne osudjujem,svako ima pravo da cita sta hoce.

Ja se jos uvek gnjavim sa Deda Rankom...imam jos malo do kraja.
Utisak,zanimljivo,ali nista posebno.;)

Jao Komo je divna knjiga :heart: Meni je prva asocijacija - mir :) Sve nekako klizi i kao da sam bila i ja tamo, osetila ukus hrane i vina i prohladan, svez vazduh....
I od kad je procitah, mnogo mi se ide tamo, narocito sto ja ne volim more, nego reke i jezera.

:cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back