Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Komo dodajem na spisak.
Kupoholicarku sam citala, mislim da sam pocela sa onom kad staje na ludi kamen i bila mi je zabavna. Ostale su mi bile isto kao i ta, nema tu nista specijalno da se cita i da ti se svidi ili ne, to je bas kao sto neko napisa - za avion i slicne situacije :) Ja sam ih citala ili uz neke teske ispite, ili kad sam bila u nekim minus fazama pa mi se nista drugo nije citalo a nisam imala pri ruci nikakav magazin.

Zavrsila sam Tigrovu zenu, e to se zove knjiga :worth:
Pisacu detaljnije utiske, da se malo slegnu.

Odoh u kratku setnju, ovde je predivan dan, nadam se da je i kod vas :heart:

I baš tako - čitam ko da ne čitam i uživam. I sva sam radoznala da vidim šta će biti sledeći dan za ručak i gde će da šeta. Svašta! Jedva čekam da pročitam (a tek sam na polovini) pa da se bacim na komentarisanje.

Jao Komo je divna knjiga :heart: Meni je prva asocijacija - mir :) Sve nekako klizi i kao da sam bila i ja tamo, osetila ukus hrane i vina i prohladan, svez vazduh....
I od kad je procitah, mnogo mi se ide tamo, narocito sto ja ne volim more, nego reke i jezera.

:cao:
Bas tako nekako.
Ja sam procitala od njega i Dnevnik jedne zime i Dnevnik druge zime.
Tako nekako se zovu, ne znam bas tacno. (To ono, kad ja sprzim nekog pisca u cugu :lol: )
Ali mi je Komo najlepsa.
Una :bye: :D

Pitam se zbog cega.....

Mislim ne osudjujem,svako ima pravo da cita sta hoce.

Ja se jos uvek gnjavim sa Deda Rankom...imam jos malo do kraja.
Utisak,zanimljivo,ali nista posebno.;)
Meni se od Djurdjevicke (osim Cuvari svetinja, koju nisam ni procitala), Deda Ranko mozda najmanje svidja.

A Tigrova zena ode na spisak :)

Ja cim vidim ruzicaste naslovnice knjiga, to obidjem. Mozda gresim, ali ne volim te cmok-cmok romane gde je sve nasminkano do bola... Nekako su mi isprazni. Volim sestro neku jaku ljubav! Da sve prsti!!! Ako razumete sta hocu da kazem...
Ne kazem da i vi to uradite, da zaobidjete ``ruzicaste romane``, ali ja jednostavno ne volim npr. taj serijal Kupoholicarki, mozda je dobro za plazu, statijaznam, mozda za avion ko se plasi letenja, pa da malo zaboravi na neprijatnosti istog...
Ali ne osudjujem ko to voli da cita. Vidim po knjizarama da se kupuju. Uglavnom vrlo mlade devojke. Sto je, jel`te, razumljivo.

Zanimljiva kategorija, cmok-cmok romani :zcepanje:

Moram priznati da i mene odbijaju te ruzicaste knjige.
Ali neku kupoholicarku ili neku Kinselu, ili tako nesto odavo nameravam ipak da procitam.
Sad mi vi samo recite sta od toga najbolje.
Ok, znaci moze neka Kupoholicarka (samo da napomenem da ja za film nisam imala zivaca), ali sta bi moglo jos?

Bas tako nekako.
Ja sam procitala od njega i Dnevnik jedne zime i Dnevnik druge zime.
Tako nekako se zovu, ne znam bas tacno. (To ono, kad ja sprzim nekog pisca u cugu :lol: )
Ali mi je Komo najlepsa.
Una :bye: :D

Zovu se Zimski dnevnik i Dnevnik druge zime. Jel ima tu one protestne šetnje? O čemu su?
Baš mi je drago što sam prvo od njega uzela Komo.
Danas sam došla do dela kad je on one ljude iz sela pozvao na brdo da mu budu gosti. Koliko je to njih usrećilo. Njemu pala sekira u med, ali je ipak tu svoju sreću hteo da podeli sa nekim, nije sebično uživao sam.

I onaj deo kad dolaze "doktori" za drvo, pregledaju ga, pa kažu da će ga lečiti i odu. A on kaže
"Ostao sam još malo pored tog drveta, uvek je teško kad se razboliš i kad si sam. .... Onda je mala senica sletela na granu, pa sam ja mogao da odem".
Ovo mi je tako super, divno, sentimentalno, ekološki....

Zanimljiva kategorija, cmok-cmok romani :zcepanje:

Moram priznati da i mene odbijaju te ruzicaste knjige.
Ali neku kupoholicarku ili neku Kinselu, ili tako nesto odavo nameravam ipak da procitam.
Sad mi vi samo recite sta od toga najbolje.
Ok, znaci moze neka Kupoholicarka (samo da napomenem da ja za film nisam imala zivaca), ali sta bi moglo jos?
Kupoholičarka i bilo šta, sve su iste, eto potvrdila Kanela. Sećam se da je Mirka govorila da joj se od Kinsele jedino svidja Devojka iz dvadestih. Možda bolje da nju potražiš, a ne kupoholičarke.

• Podržavam
Reactions: Em.
Waterfall, prelep ti je avatar :)

Meni se Poslednji ruski car nije nesto posebno svideo, mislim da sam to vec negde pomenula.
Ocekivala sam malo zreliju knjigu za tako dobru temu, a dobila sam stil koji je (po mom ukusu) prilicno naivan.

Hvala Kanela :)

Ja sam u posl. vreme 'usla' malo u pricu sa Romanovima, posle Zimskog dvorca (preporucujem)
videcu kakva je ova..

Zovu se Zimski dnevnik i Dnevnik druge zime. Jel ima tu one protestne šetnje? O čemu su?
Baš mi je drago što sam prvo od njega uzela Komo.
Danas sam došla do dela kad je on one ljude iz sela pozvao na brdo da mu budu gosti. Koliko je to njih usrećilo. Njemu pala sekira u med, ali je ipak tu svoju sreću hteo da podeli sa nekim, nije sebično uživao sam.

I onaj deo kad dolaze "doktori" za drvo, pregledaju ga, pa kažu da će ga lečiti i odu. A on kaže
"Ostao sam još malo pored tog drveta, uvek je teško kad se razboliš i kad si sam. .... Onda je mala senica sletela na granu, pa sam ja mogao da odem".
Ovo mi je tako super, divno, sentimentalno, ekološki....

Kupoholičarka i bilo šta, sve su iste, eto potvrdila Kanela. Sećam se da je Mirka govorila da joj se od Kinsele jedino svidja Devojka iz dvadestih. Možda bolje da nju potražiš, a ne kupoholičarke.
Ja samo znam da je on nesto u bolnici, nesto ga boli noga i mora da seta, pa onda non-stop seta Beogradom.
Posmatra i pise. Ali ne mogu da se setim da li ima protestnih setnji :think:
Mislim da nema. Koliko me secanje sluzi (:zcepanje: )
Cak i ako ima nesto na "tu" temu, to svakako ne preovladjuje.

Sestra trenutno cita od Kinsele, Umes li da cuvas tajnu.
Sinoc procitala 200 strana, kaze da je zanimljiva.

Nego ne rekoh vam sta je prethodno uradila.
Uzela ona da cita Kevina. Ja joj donela i sva srecna jedva cekam da ona to pocne da cita.
I svaki cas kada udjem kod nje u sobu ja pitam, jel ti se svidja, dokle si stigla, o cemu je sada...
Kad ona posle par dana kaze: "E, ja nikako da ti kazem, ja sam kraj vec procitala".
Reko' : "Kad se sad nisam slogirala, nikad necu :eek: Pa zasto to ucini pobogu :evil: "
Ona se smeje i kaze, pa nema veze, svidja mi se, ali ti znas da ja moram malo da provirim.
I upropasti mi uzivanje da vidim reakciju na kraju :(
A moja drugarica isto citala Kevina, ja bila kod nje kada je bila pred samim krajem.
Ja dodjem kuci i posle pola sata je zovem i pitam: "Jesli li uspela da prezivis kraj? "
Kaze: "Jedva :eek: "

E to je stvarno greh pročitati kraj Kevina... potpuno propadne utisak i sve...
Ja nemam običaj da čitam prvo kraj.

E dobro da ti zimski dnevnici nisu o protestima, onda mogu i da ih čitam...
Kaže moja bibliotekarka nije ni Paradu odgledala. Mada je svi hvale da je super i duhovita, ali, kaže, kad sam videla to nasilje na početku, odmah sam odustala. Ja nisam ni pokušala da gledam. Verovatno nekad hoću, kad bude na TV, ali da je jurim nešto po internetu, neću.

Ne znam zašto sam mislila da je Poslednji ruski car za decu. Valjda zbog toga što smo jedne godine delili đacima za odličan uspeh na kraju godine. Zagolicala si me opasno.;)

Možda zato što je na koricama dečak.
Nije dečja knjiga, čak je mučna na kraju (ono kad ih odvedu u podrum i streljaju). Iako sam znala kako su završili, bilo mi je teško da čitam. Meni se svidela (sem jednog dela, da ne otkrivam šta je u pitanju).

I ja nekako zaobilazim rozikaste knjige (kupila sam 3-4 poslednjih godina i sve su se ispostavile kao promašaji, nešto na šta ne vredi trošiti novac).
Kinsela je prilično banalna, ali dobro posluži kad, npr. pročitaš nešto teško i uznemiravajuće, pa da se malo preseče. Meni se dešavalo da razmišljam o nekoj mučnoj knjizi danima (i pred spavanje) i onda gledam da odmah posle nje ''složim'' jednu Kinselu ili A. Poter. Verovatno zvuči smešno, ali meni tako odgovara.
Lamar, ako ćeš čitati Kinselu, nemoj serijal o Kupoholičarki, već one druge knjige, npr. ''Devojku iz dvadesetih''.

I meni je Komo na spisku, kad ću ga - ne znam.

Sekspir (Svet kao pozornica) - Bil Brajson, Laguna, 200 str. 6/10

E, sve sto do sada niste saznali o Sekspiru, i dalje necete znati :lol:

Dakle ovom knjigom se nista novo ne saznaje o Sekspiru, jedino sto je Brajson napravio kontekst od poznatih podataka, i u njega smestio Sekspira.
Knjiga nije nista posebno, osim verovatno za ljude koje Sekspir posebno zanima.
Meni je recimo cak i Brajsonova Malovaroska Amerika (na koju su se mnogi zalili da je dosadna) bila zanimljiva.
Ali Sekspir bogami nije.

Mislim da cu je vec do sutra zaboraviti. Ako uopste imam sta i da pamtim.

Bil Brajson ume da bude dosadan.
Dobila sam odavno njegov Iscezli kontinent koji ceka da bude procitan. A nikako da ga uzmem u ruke.
Sve mi je drugo nekako interesantnije.
Posle savrsenog krimi romana Pogresan trag, uzeh da se malo opustim uz Parsonove pricice - Odlasci.
Krupan font, taman da ne pogorsam stanje ociju koje jednostavno moraju nesto da citaju.
P.S. Kako bih volela sve licno da Vas upoznam!

Bas sinoc sam pocela 'Ni ovde, ni tamo' od Brajsona.
Bila sam ubedjena da sam nesto vec citala od njega, ali sad gledam na Laguninom sajtu i nista mi ne deluje poznato.
A ova mi je krajnje zanimljiva, smejem se neprestano :)

Pre neki dan procitano... Tigrova zena, Laguna, 363 str.
Nisam imala velika ocekivanja, zbog komentara drugih koji su je citali, i zbog srednje ocene na goodreads'u.
A bas sam prijatno iznenadjena, mogu reci cak i odusevljena.
Prvo nisam mogla da verujem da je knjigu napisao neko toliko mlad.
I sve vreme dok razmisljam o procitanom imam u glavi jednu rec - punoca. Mozda je bogatstvo lepsi izraz, ali mi punoca ovde vise lezi.
Punoca likova, punoca stila, punoca zivotnih prica.
Sve predivno uklopljeno.
Knjiga ima onu tipicno balkansku atmosferu zbog cega mi u nekim delovima mirise na Andrica.
Meni je tesko da prenesem utisak, a ne bih ni da prepricavam.
Ako nekome znaci, imate moju preporuku :)

Waterfall, meni Romanovi uvek privuku paznju, jos od gimnazije citam sve i svasta o njima, a radila sam i neki rad svojevremenu na tu temu.
Ali sam vise ocekivala od Poslednjeg ruskog cara. Pisac je kriv, rekla bih :) Napisano onako...kao kad smo u osnovnoj imali zadatak da napisemo kako smo proveli letnji raspust, pa svako nabaca sta je radio i gde je bio...
Kakav je Zimski dvorac?

Ko je trazio preporuku za laganicu tipa Kinsele?
Meni je bila vrlo zabavna knjiga 'Sa drugim ce sve biti bolje', cini mi se da je neka Nemica pisala.
Takodje i 'Privatni posed', Plato je izdavac a pisala Poljakinja cijeg se imena ne secam.
Meni su te dve znatno bolje od Kinsele, a isto spadaju u knjige za plazu.

Arvena, mogle bismo ogranizovati neko okupljanje :)

Javite se meni za laganicu :lol: Slazem se sa Kanelom, ne mora uvek da bude Kinsela.

Elem, dobila sam od decka sa Lag.akcije
- Anci Min - Kuca velikog krova, Kada ovo budes citala Lola Dzej, i Kupoholicarku I deo :zskace:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back