Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas sinoc sam pocela 'Ni ovde, ni tamo' od Brajsona.
Bila sam ubedjena da sam nesto vec citala od njega, ali sad gledam na Laguninom sajtu i nista mi ne deluje poznato.
A ova mi je krajnje zanimljiva, smejem se neprestano :)
Ni ovde ni tamo, je odlicna :lol:

Ko je trazio preporuku za laganicu tipa Kinsele?
Meni je bila vrlo zabavna knjiga 'Sa drugim ce sve biti bolje', cini mi se da je neka Nemica pisala.
Takodje i 'Privatni posed', Plato je izdavac a pisala Poljakinja cijeg se imena ne secam.
Meni su te dve znatno bolje od Kinsele, a isto spadaju u knjige za plazu.
Privatni posed - Barbara Kosmovska.
Nikako da dodje na red, a godinama mi je na spisku :lol:

Javite se meni za laganicu :lol: Slazem se sa Kanelom, ne mora uvek da bude Kinsela.

Elem, dobila sam od decka sa Lag.akcije
- Anci Min - Kuca velikog krova, Kada ovo budes citala Lola Dzej, i Kupoholicarku I deo :zskace:
Pa, javili smo se :flert:
Decko ti je :super:

Sinoc pocela, Ne idimo nocas psima. Pocetak obecava.

Palo mi je na pamet pre par dana kada sam videla neki smajlic, kako odredjene smajlice poistovecujem sa pojedinim clanicama ove nase biblioteke.
Tako da cesto kada vidim neki smajlic, odmah pomislim na neku od vas. Recimo:
Emocija
smilie_girl_014.gif

Ester :mrgreen:
Mirka
smilie_girl_086.gif

Rada ;) i :rotf:
Moja Milica :ljutko:

Mozda sam nekog propustila, neka se ne ljuti.
A ostale se, ukljucujuci i mene, podjednako koriste svim raspolozivim smajlicima i nemaju neki karakteristican.

Waterfall, Takodje i 'Privatni posed', Plato je izdavac a pisala Poljakinja cijeg se imena ne secam.
Ni ovde ni tamo, je odlicna :lol:
Privatni posed - Barbara Kosmovska.
Nikako da dodje na red, a godinama mi je na spisku :lol:
Ja sam to kupila drugarici nekom prilikom. Ali ne dovoljno ranije da je pročitam pre nego što joj uručim, što sam imala običaj. Dobro ste to spomenule, moraću da tražim da mi da da pročitam.
Ja mislila da je i ona pevaljka Severina, (gospode boze :pop: ) napisala nesto pa nisam ni otvarala.
A sad otvorim, i bas mi se dopadne :D
Isti slučaj!

Stigla sam blizu kraja Komo (kako se kaže? Koma? Komoa?) Još 30-ak strana i žao mi da završim, jer će pisac onda morati kući iz tog raja

Pročitala pre neki dan Saramaga i Smrt i njeni hirovi.
Roman koji me nije oduševio. Nervirao na momente.
Žao mi jeste što sa takvim romanom počeh čitanje ovog Nobelovca.

Kupila sam danas Ukus koštice jabuka i Jungovu mapu duše.
Radujem se kupljenom.

Nesto me mrzi da pisem u poslednje vreme...
Zavrsila sam roman Zlatna lala. Nije losa, lagana, jednostavan stil pisanja...
Morala sam sebi da ulepsam dan nakon zubara, pa sam jos par knjiga donela iz biblioteke.
A to su:
Malo ostrvo (Andrea Levi)
Jedan dan (Dejvid Nikols)
Povest o mojoj zeni (Milan Fišt)

Inace, meni se mnogo svidja Brajson! :cool:

Nesto me mrzi da pisem u poslednje vreme...
Zavrsila sam roman Zlatna lala. Nije losa, lagana, jednostavan stil pisanja...
Morala sam sebi da ulepsam dan nakon zubara, pa sam jos par knjiga donela iz biblioteke.
A to su:
Malo ostrvo (Andrea Levi)
Jedan dan (Dejvid Nikols)
Povest o mojoj zeni (Milan Fišt)

Inace, meni se mnogo svidja Brajson! :cool:

Šteta, zaista nedostaješ.

Eh, završila sam Komo, Srdjan Valjarević, SamizdatB92, 209 str. Žućkasta hartija lošeg kvaliteta, ali solidna veličina slova i NE RASPADA se, kao sve Lagunine knjige koje sam uzimala iz biblioteke.
Već sam više puta u toku čitanja nabacivala da mi se dopada i da mi prija, a sad još mogu da dodam da je Valjarević za mene jedno veliko, prijatno i radosno otkriće. Imala sam neku vrstu odbojnosti prema njemu, ne znam ni ja zašto. Možda zbog izdavača i što su ga svojevremeno na radiju B92 toliko reklamirali (doduše, najviše Dnevnik druge zime, koliko se sećam) u vreme dok sam ih slušala, da su mi dosadili i oni i Valjarević i Aleksandar Mekol Smit (kog su takodje do besvesti reklamirali) ni krivi ni dužni. Ova dvojica, oni prvi jesu. Mislim, krivi. Jer su preterali s reklamiranjem.
Uh, ja uvek nadugačko i naširoko, sa digresijama o svemu i svačemu.
A odbojnost mozda i zbog toga sto sam mislila da je to neka angažovana književnost, o protestnim šetnjama, bombardovanju, sankcijama i ostalim našim mukama.
I jeste na neki fin i suptilan način o toj bedi, ali s gledišta nekog ko se izmakao na trenutak, u jedan divan, bogat i opušten svet.Pa ni sam ne može da veruje kakva ga je sreća snašla.
Roman u kome se ništa ne dešava, a jedva sam čekala da nastavim da čitam da vidim šta će biti dalje.
Sadržaj u par reči, da ne budete u zabludi o čemu se radi kao što sam ja bila: On je dobio stipendiju, tj. kao neki nagradni boravak od mesec dana na jezeru Komo u Italiji u Rokfelerovom centru, a zamisao je da tamo radi. Smeštaj fantastičan, u jednoj vili ima apartman i radnu sobu sa kompjuterom, aparatom za kafu, frižiderom, sokovima, voćem... U drugoj vili se služe obroci i razna skupa pića u neograničenim količinama... Tu su i razni, uglavnom stariji ljudi, naučnici, biolozi, istoričari ... koji tu kao rade. I on treba da radi, da piše... ali on je izabrao da samo uživa u svemu tome. Šeta po okolini, posmatra ptice, upoznaje se sa lokalnim stanovništvom....
Odlagala sam kraj i njegov povratak u Beograd, ali to na kraju nije ispalo loše. Odeš negde, znaš da je privremeno, trudiš se da iskoristiš priliku najbolje što možeš i znaš da ćeš se vratiti i srećan si što si mogao da osetiš delić tog života bezbrižnih bogataša, koji su ti u medjuvremenu već malo dosadili.
Preporuka od sveg srca.

Dobro jutro,drage moje bibliotekarke ! :D

Retko se javim,jer sada ništa ne čitam.Jurim insekte sa fotoaparatom,pa mi za čitanje ne ostane vremena.
Mada, nije samo to problem,i kada čitam, misli mi odlutaju,tako da brzo odustanem.
Nadam se da ovo nije neka trajna promena.....:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back