Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dabogda te majka rodila – Vedrana Rudan, VBZ 230 str. 10/10

Knjiga je dobra... bas dobra. Ja sam od Rudenke nekada davno nesto uzimala, ali mi se to sto sam uzimala nije dopalo.
Bilo je previse vulgarno za moj ukus. Kao da je bilo samo sa ciljem da sokira. Ovo je drugacije.

Tema je o odnosu prema svojoj jako ostareloj majci i ocu nasilniku koji vise nije ziv.
Majka je u poslednjoj fazi zivota. Pa ko je boleciv prema svojoj mami...

Ne dopada mi se naslovna strana. Takva je da knjigu ne bi bas bilo (Bi) “uputno” citati u busu.
Mada je u njenom stilu naravno. Ali ja sam ipak vise za nesto tipa Sara Kej :lol:

Dabogda te majka rodila – Vedrana Rudan, VBZ 230 str. 10/10

Knjiga je dobra... bas dobra. Ja sam od Rudenke nekada davno nesto uzimala, ali mi se to sto sam uzimala nije dopalo.
Bilo je previse vulgarno za moj ukus. Kao da je bilo samo sa ciljem da sokira. Ovo je drugacije.

Tema je o odnosu prema svojoj jako ostareloj majci i ocu nasilniku koji vise nije ziv.
Majka je u poslednjoj fazi zivota. Pa ko je boleciv prema svojoj mami...

Ne dopada mi se naslovna strana. Takva je da knjigu ne bi bas bilo (Bi) “uputno” citati u busu.
Mada je u njenom stilu naravno. Ali ja sam ipak vise za nesto tipa Sara Kej :lol:

Imam ja lek i za to. Uvijem knjigu u neke novine. Istina to sam radila da bih mogla da osiguram listove koji ispadaju. A najviše volim one flajere iz prodavnica, šta je na akciji.
Čokolada, koju si mi pomenula u repki, da treba da ide posle Kakaa (ne znam ni ja kako se kaže, moža bi moglo i iza Kakaoa:zcepanje:) je ona po kojoj je snimljen film sa Žilijet Binoš? Ima Čokolada Džoane Haris. Jel to to isto?

Dabogda te majka rodila – Vedrana Rudan
To je jedino što sam njeno čitala, i nisam uopšte stekla onaj utisak provokacije sa njene strane, kako je bije glas. Knjiga je baš na svom mestu. Ako doživim ovakvu starost, osećam da ću da budem džangrizava baba...:think: :(

Dabogda te majka rodila – Vedrana Rudan
To je jedino što sam njeno čitala, i nisam uopšte stekla onaj utisak provokacije sa njene strane, kako je bije glas. Knjiga je baš na svom mestu. Ako doživim ovakvu starost, osećam da ću da budem džangrizava baba...:think: :(
Kukuuu...Dabogda ja ne dozivela tu starost :roll:

Šta ima da uvijam. Kažem za Seksualni život moje ujne da nije to što misle...;) To onim radoznalim, što vole sve da znaju.
Znam, citala. Nista od sexa. Samo ostarela ujna :lol:

Imam ja lek i za to. Uvijem knjigu u neke novine. Istina to sam radila da bih mogla da osiguram listove koji ispadaju. A najviše volim one flajere iz prodavnica, šta je na akciji.
Čokolada, koju si mi pomenula u repki, da treba da ide posle Kakaa (ne znam ni ja kako se kaže, moža bi moglo i iza Kakaoa:zcepanje:) je ona po kojoj je snimljen film sa Žilijet Binoš? Ima Čokolada Džoane Haris. Jel to to isto?
Ja ne znam da li su iste. Ali ja nesto ne ljubim tu Binos.
Ni taj film mi nije nesto ostavio utisak, pa se ni za te cokolade u vidu knjiga nesto ne interesujem.
Jedino se interesujem za ove cokolade
girl.gif

ja sam od Vedrane u jedno pero pročitala sve što je bilo u biblioteci
ne znam, Lamarka, (suči tašnice) šta ti je bilo toliko vulgarno..oštra jeste, ali nije baš toliko vulglarna...
bila je nešto aktuelna u ono vrijeme kad je podržavala Srbe, msm pisala je onako kako jeste
meni je ona odlična u tim muško ženskim odnosima, bez dlake na jeziku
ovu tvoju sam relativno skoro čitala..mislim da sam i pisala ovdje

neću hvala, uzdržavam se od čokolada. Za divno čudo, prilično uspešno. Iako to nije za ovu temu, ali na onoj specijalizovanoj mi nije više lepo kao ovde. Daklem, Vedrana Rudan: pretražila ja temu i našla da sam čitala Kad su žene ku.rve, a muškarci pe.deri. I moram da priznam, što sam i tada rekla da mi je smetala velika količina ružnih reči. Jeste da naziva stvari i delove tela njihovim nazivima odomaćenim u narodu, ali meni to nekako nije prijalo. Koja sam puritanka, a umem da opsujem ko kočijaš, što bi se reklo. A što se suštine njenih dela tiče, sve je surova istina. Bar to što sam čitala.

I moram da priznam, što sam i tada rekla da mi je smetala velika količina ružnih reči. Jeste da naziva stvari i delove tela njihovim nazivima odomaćenim u narodu, ali meni to nekako nije prijalo. Koja sam puritanka, a umem da opsujem ko kočijaš, što bi se reklo. A što se suštine njenih dela tiče, sve je surova istina. Bar to što sam čitala.
Isti slucaj, opsujem jos kako :lol:
Ali to mi jednostavno nije recnik za knjigu.

Da se upisem i ja u klub svastocita :)
Lamar, nisam nasla srpski prevod za seriju, nasla sam samo engleski ali kako se ni on nije poklapao gledam bez prevoda.
Nemesis, gde putujes?
Dragonfly, svaka cast jos jednom za obelezivac. Sve si mi lepo objasnila ali i dalje mislim da ja ovo nikada ne bih uspela da napravim.
Moj trenutni obelezivac koji najcesce koristim je reprodukcija Klimtovog Poljupca.
Kerefeka, ozdravi brzo :)
Od Dzoane Haris sam citala nesto u vezi pomorandzi, cini mi se 'Pet cetvrtina pomorandze' i mnogo mi se svidela, prava lepa knjizevnost. Posle sam probala jos dve od nje, nisam se pomakla sa pocetka i nista mi se nije svidelo i ne planiram da joj se vracam vise.

Da prijavim da sam se pre sat vremena srela s Bambikinim mužem da mi uruči one Anželike od prošle godine. Sad sam u problemu gde da ih stavim. Baš mi je bilo lepo dok su stajale kod njih.

Bambi, muž ti je prava lutka. Strašno ličite jedno na drugo, kao da ti je brat.:lol: Potvrdio je pravilo da su Novosađani diiivni ljudi, u svakom pogledu.

Čokolada Džoane Haris je sa Ž.Binoš. Imam ja, ali je nisam čitala.

Ja cu da je uzmem ako naletim nekad na nju. Film mi je mnogo lep. I volim Žilijet Binoš. Sva mi je slatka. Baš joj je legla ta uloga. (a ni Džoni Dep nije za bacanje). I strašno mi se svidja kad je ćerka pita zašto ne nosi crne cipele kao druge žene, nego crvene, a ona kaže: "Nije lako biti drugačiji"
Inače, išla sam opet u biblioteku blizu posla da proverim jel vraćena Smrt i njeni hirovi. Nije:(

Jedva ae pridigoh nakon 5 dana da vidim sta se desava...
Mislim da je ovo onaj virus koji je imala Rada....Devojk,e s dusom se rastajem..kao da me je pregazio brzi voz....sve me boli, umorim se samo da se javim na telefon...
Znam da Rada rece da je bas grozno,ali rekoh virus ko virus kako ko podnosi - ja do sada lako...ali ovaj...mutant neki...Otvorili mi bolovanje, rekoh sad cu da citam..mhm....ne znam gde se nalazim.....
Evo od ova tri reda crkoh...idem da legnem...
Pozdravljam vas
Kerefeko želim ti brzo ozdravljenje.:heart:

Danas nisam otišla na posao, preko noći T 38,3 . Sad sam tu sa vama dok mogu da izdržim . Sve vas pozdravljam. Pokušaću da čitam.

ja ne psujem, al' stvarno
al' mi se omakne kakva nepristojnost (u priči, da ne bude zabune)
Nemam naviku da psujem ,retko kad neka "ružna reč "izađe iz mene.
Devojkeeeeeeeeeee samo da se javnem, ovih dana me nesto nece citanje, u stvari svakoj knjizi nadjem neku falinku :mrgreen:
Pocela da citam Mojim kcerkama s ljubavlju, pa mi nekako prazan, bez emocija, ne znam nije mi se dopalo pa ja to lepo odlozim do daljnjeg :lol: Onda uzmem kraljicu Margo pa mi nesto ne odgovara stil pisanja, nekako mi sve cudno, kaze moja mama pardon nije samo moja mama delim je sa aquarius1 :mrgreen: dakle kaze ona da sam ja prava smaracica :roll: Napokon uzmem Kci nevernice i jos sam na pocetku ali mi se bas dopada :)
Moja Milice ,razumem te!
Meni se to dešava sada usled lošeg izbora moje nove bibliotekarke.
Sve knjige sam počela, pa ostavila. Žao mi je da ih vratim nepročitane. Više se mučim no što uživam.
Jedino, Beleške sa malog ostrva , naslov koje sam zapamtila ovde na temi i uzela sama tog dana iz biblioteke- nije promašaj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back