Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:tajna: U vezi imena moje cerke, da napisem jednu crticu ``iz zivota``... ako smem.
Sestra mi je profesorka u srednjoj i ona mi sama kaze da je boleciva na devojke koje nose to ime, bas zbog moje cerke, njene sestricine.
Kaze, to je jace od nje...
Povratak na temu: Juce nisam odolela pa sam kupila Savrsena samoubistva - Petra Lazica i Salto mortale - Luidjija Malerba. :dash:
Nisam mogla da odolim. Ova druga je nagradjena ``Medici`` nagradom. Pa cu da vidim...

:zelenko3: Виђу мејла, виђу мејла...
Добио сам Дексу у ПДФ-у, сад кад одем на дугачко у клозет, па са колена оп..Кажу чита се за пар минута лол

Treba da pocnem Dodjoh, videh, prtljag izgubih (Piter Bidlkomb)
Nadam se da ce biti duhovit putopis...

Meni je i sam taj naslov zanimljiv i duhovit. I delo zamišljam takvo

Neko nije čitao šta smo Dana i ja pisale o ovoj knjizi :D Šalim se, nismo je ni pročitale do kraja, bila je suviše nezanimljiva. Možda vama bude ok.

Greška je velika.
Poput one koju ljudi prečesto prave, da je Andrić dobio Nobelovu nagradu za roman Na Drini ćuprija.
Naspram koje je obimnost pripovetke Anikina vremena mala maca.

Ovo me podseti na priču mog profesora književnosti da Na Drini ćuprija nije roman, već izuzetno duga pripovetka.
A Anikina vremena je pripovetka, tu nema mesta sumnji.

I sama sam svaštočit (upravo iznikla reč, po uzoru na svaštojed).
Naravno, bitno je da me delo zainteresuje, i da uživam.
Valja biti šaren u odabirima, tako se više ispitujemo, samospoznajemo.

Mesecinasta, otvoren je veliki Vulkan u Jovinoj. :)

Videla sam sinoc.

Imaju i Remake papirnu galanteriju, bedzeve, porcelan. :)

Moramo ici! :)

Dragonfly, ja sam zaljubljena u tvoj marker :worth:
Kako si ga napravila?

Neko pomenu ciscenje knjiga. Imam jednu policu pravljenu po meri od poda do plafona i od zida do zida, i ko god dodje kod mene uvek reaguje isto - Jao, koliko tebi treba vremena da obrises prasinu. Meni nije problem. Ne treskam knjige, samo otvorim prozor koji je blizu i dunem malo, malo provrtim strane prstima i to je to. Nema nesto puno prasine kod mene.

I dalje citam Murakamija, obiman je a ja imam spavacu bolest u ovom mom drugom stanju, pa obicno posle 20-30 strana zaspim :rumenko:
Juce sam skinula prvu sezonu "Prve damske detektivske agencije", nisam ni znala ranije da postoji serija.
Citala sam nesto od knjiga iz tog serijala i meni knjige nisu legle, bas su nekako naivno napisane za moj ukus. Ali sam znala da ce mi serija prijati, i stvarno sam pozitivno iznenadjena - prelepe scene Afrike, divna muzika, odlicna fotografija, a i glavna glumica mi je bas slatka.
Gledao neko?

A od crtica iz zivota nemam sta da prijavim, osim da mi sutra stize muz :mrgreen:

I sama sam svaštočit (upravo iznikla reč, po uzoru na svaštojed).
Naravno, bitno je da me delo zainteresuje, i da uživam.
Valja biti šaren u odabirima, tako se više ispitujemo, samospoznajemo.

sa'ću da isučem one tašnice
i da nađem moj post gdje sam jasno i glasno izjavila da sam taj, svaštočit
i volim mjesečinastu što je i ona taj...svaštočit
:lol:

a marker mi je trenutno pozivnica za otvaranje izložbe od ol.o3 ove godine
zimi su mi većinom to markeri, te pozivnice, koje uredno dobijam i na koje uredno ne idem, al' na koje sam nekad uredno išla...sad ne idem zato što ne mogu

a ljeti su mi markeri one zezalice za koktele :mrgreen:

ESTERITA;21186164čitala sam malo ovu knjigu što sam već čitala:
.Leva obala Sene...Kejt Mjuir[/COLOR]...e, pa..dobra priča...i jedan filozof i dadilja i žena glumica...i dijete ..priča počinje nestankom djeteta u luna.parku...

pročitana...hepiend na kraju, naravno
ali, meni sam bila facinantna ja ( baš sam se onako fino i rječito izrazila...)
znači...ničega se nisam sjećala, ali, kako pročitam..aha..pa znala sam (ja to sama sebi)
knjiga onako..ni dobra ni loša, pitka priča, lako se čita...

I ja za sebe mislim da sam "svastocit".
Ali mislim da ovde ima dosta onih koji su "svaštočitiji" od mene :lol:

PS. Cekam da se Esterita nanize :whistling:

Pa dok cekam da kazem i ja za markere.
Ja imam jedno 100 komada istih, obicnih papirnih od jedne firme. Njih stalno koristim.

Pa dok cekam jos da kazem da sam ja Levu obalu Sene i onog sto gubi kofere davno zapocinjala i batalila. Nisu me dovoljno privukle.

Cek sad opet da vidim da li se nize Ester :mace:
Nize se :whistling:

Mrzim kad tako nema nista. Ni pogovor, ni o piscu, ni predgovor...

:think: Valjda se sad Ester dovoljno nanizala

AKo se vi svastociti
ja sam onda na rezimu citanja
zvanom Agatiranje :lol:
(ne mogu da se skinem sa Agate Kristi :lol: )

:lol: Najbolje je sto se posle izvesnog vremena zaboravi (bar ja) o cemu se uopste i pricalo. Najcesce se setim na samom kraju jko ono bese ubica :) pa je tim i uzivanje vece.
Mogla bih i ja neku da obnovim uskoro :)
Kada bih dosla u situaciju da bas nista ne mogu da citam, mislim da bih ipak Agatu mogla :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back