Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sad ću zvanično da se oprostim
naravno, sve sam završila, kako ne znam
još mi se i net pokvario, kučak mi pojeo kablO
nisam se još spakovala, ustvari jesam pola,to k'o da jesam

ponijela sam knjiga dosta
dosta i filmova
i...za nevjerovat' igle i vunicu da pletem
pa javiću vam dal' sam se precijenila

i, sjetila sam se još jednog udvaranja

...Brate, nemoj tako...ti mi se mnogo sviđaš, brate...
(on se obraćao meni...)

Zavrsila sam Ljosin Recnik. Izmucila sam se, nabila skoro 500 strana eseja za dva dana, slobodno mogu reci - na silu. Veceras sam uzela i izvukla u svesku stvari koje sam zelela da upamtim sto mi se nije desilo - ne pamtim. Subjektivna analiza uzroka siromastva i rasne podvojenosti, patriotizma i kvazi patriotizma, hunte i revolucije, znamenitih ljudi uz autobiografske detalje i moja totalna depresija sta jedan covek moze da postigne u zivotu. Nabijen mi je vecni kompleks. Ne preporucujem da je neko cita kao sto sam je citala ja, mozda vredi dati 1500 dinara i sacuvati je u biblioteci kako bi se gustirala segment po segment, k'o za ispit, jer puno toga vredi upamtiti, naravno pod uslovom da covek voli Latinsku Ameriku kao sto je volim ja.
Nocas cu dokrajciti malenu Aleksandridu a sutra se nadam Borhesovom Cekanju, ili bilo cemu drugom od doticnog carobnjaka...:)

sad ću zvanično da se oprostim
naravno, sve sam završila, kako ne znam
još mi se i net pokvario, kučak mi pojeo kablO
nisam se još spakovala, ustvari jesam pola,to k'o da jesam

ponijela sam knjiga dosta
dosta i filmova
i...za nevjerovat' igle i vunicu da pletem
pa javiću vam dal' sam se precijenila

i, sjetila sam se još jednog udvaranja

...Brate, nemoj tako...ti mi se mnogo sviđaš, brate...
(on se obraćao meni...)

Mislićemo na tebe. Srećan ti put. :zag:

Esteeeer
smilie_girl_143.gif

Lep provod
smilie_girl_248.gif

Ja, naravno, i dalje ne citam, osim strucne....ali volim da prozborim koju...naravno...
Elem, tati sam ustupila Zarka...i zove mama pre neki dan i ja pitam je l tata poceo da cita,kad kaze- ne da je poceo , pri kraju je.I nemoj molim te, vise da mu saljes knjige, kad se uhvati ne zna sta je dosta, nit progovara, nit nesto pomaze..ko da nije tu...
Ne stigoh jos da pitam za utiske..
Ni za Bozic ne dobih nijednu knjigu,ali svi oni koji od mene dobise Slovensku mitologiju, bili su odusevljeni...Tata odmah zaplenio sestrinu...
Uspela sam da popisem knjige koje sam nakupovala ove godine, jer u poslednje vreme nisam znala sta imam , a sta ne..
Tako da kod mene moze samo lista kupoholicarska...

Ne mogu vise da pohvatam ko je ko, sad sam trazila da vidim ko bese Elefteria - Pus in Boots :)
Ester i Bi, super su vam ti bivsi udvaraci, posebno onaj sto se boji :lol:

Ja za promenu :mrgreen: citam jos jednu knjigu Mavis Cheek (Getting back Brahms).

ej el vam se desilo nekad da zakasnite jedno dve nedelje sa vraćanjem knjiga u biblioteku =(
joj bre =/ sad mi neprijatno i da odem
al kad sam zaboravila

Ja sam jednom kasnila za vraćanje u Gradskoj biblioteci (otputovala sam i zadužila brata da vrati knjige umesto mene, a on to nije uradio) i stigla mi opomena i novčana kazna, tako da sam platila. Pouka: žena može samo na sebe da se osloni, nikako na muškarca :mrgreen:

Esterita, meni je zec prošlog meseca pregrizao kabel od interneta (a i od zvučnika), tako da te razumem.

Žao mi je ako vam promena mog nadimka/avatara stvara probleme, ja sam lepo objavila promenu i držala stari avatar neko vreme, da se naviknete.A i napisala sam odmah ispod novog nadimka stari. :deda:

Poslednja izmena:
Ja sam jednom kasnila za vraćanje u Gradskoj biblioteci (otputovala sam i zadužila brata da vrati knjige umesto mene, a on to nije uradio) i stigla mi opomena i novčana kazna, tako da sam platila. Pouka: žena može samo na sebe da se osloni, nikako na muškarca :mrgreen:

Esterita, meni je zec prošlog meseca pregrizao kabel od interneta (a i od zvučnika), tako da te razumem.

Žao mi je ako vam promena mog nadimka/avatara stvara probleme, ja sam lepo objavila promenu i držala stari avatar neko vreme, da se naviknete.A i napisala sam odmah ispod novog nadimka stari. :deda:

Vidi stvarno :) moracu i ja da nabavim neke naocare :cistinaocare:

Lamar prava si umetnica sa ovim smajlićima, uskoro nećeš morati da koristiš reči:sanke:
Bila u biblioteci, uzela Tajni zapis i Čitač, a Ime ruže sam vratila nepročitano, nešto mi se sad ne čita, možda kasnije, ipak sam odgledala film pre 2 dana.

Lamar prava si umetnica sa ovim smajlićima, uskoro nećeš morati da koristiš reči:sanke:
Bila u biblioteci, uzela Tajni zapis i Čitač, a Ime ruže sam vratila nepročitano, nešto mi se sad ne čita, možda kasnije, ipak sam odgledala film pre 2 dana.

Imam ja Ime ruže, kad poželiš da čitaš i Tajni zapis , Radin, je kod mene

Ne vredi, moracu da progovorim :lol:

Pravo da ti kazem ja posle filma trajno odustajem od Imena ruze.
Jedino mi zao tog opisa biblioteke-lavirinta koji spominje Vanka.
U filmu nije bas bio neki akcenat na tome. Ili ja od silnih strahota :zelenko: nisam zapazila.

Samo gubiš vreme po bibliotekama, drugi put dođi kod mene, znaš da imam sve.:lol:
I da znaš, čekala sam da me pozovete ti i veštica da se družimo. Kad ću poklon da ti dam?;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back