Sada mislim da je tako bolje.Kod nas ponekad bude ovako:
Još uvek čitam
Smešne ljubavi.
A sigurno chatujete jedni s drugima, ili ste na istim forumima, ili bar šaljete mailove jedni drugima.
čitaj Kunderu, dobar je. Sad bih i ja da se malo podsetim, ali ima mnogo drugih knjiga koje treba pročitati, nemam vremena da se vraćam na njega. Uglavnom uzimajte starije. Poslednja dobra mu je Nepodnošljiva lakoća postojanja. Posle je sve bilo natezanje na staroj slavi. Naravno, obavezno Šalu, njegov prvi roman, koji je na neki način odredio i njegovu sudbinu. Mada.... i on, kao i Havel, je bio neki disident, a pričalo se da su u stvari bili disidenti po nalogu i uz podršku partije... Ništa im nije falilo, čak i kad su ih zatvarali i kao proganjali. Sve se posle pokazalo kao laž i prevara.
Evo taman sam sebi napravila fin uvod da odgovorim i na Lamarino pitanje:
E, Bi
A pocelo je nekako bas fino.
A onda se sve pretvorilo u... ma nekako je sve kao isforsirano, sta ja znam.
Mislim da cu trajno odustati, mada jos nisam odlucila.
A sta je tebe iznerviralo u Marlboru?
Zivo me zanima
Šta me iznerviralo? Iznervirala sam sama sebe jer nisam uopšte ukapirala da je Sarajevski Marlboro o ovom ratu u Bosni. Ne volim da čitam knjige niti da gledam filmove sa tom tematikom. Ne želim ponovo da proživljavam raspad moje zemlje ni u celini, ni u pojedinostima. Neću da se podsećam surovosti koje su išle uz "Dobro veče" na Dnevniku. Volela bih da se sve to nije desilo, da nije bilo tog vremena ni situacija kad je ljudski život postao (i ostao) tako jeftin. A kad već jeste, bilo ne ponovilo se... dosta je bilo. Mislim da me pomerila pripovetka, ako su to pripovetke, mada mislim da su prekratke za pripovetke, pre neke crtice, trenuci iz života (a u nekima i ceo život), dakle, presudna je bila Brada. I podsetila me na scenu iz Spasitelja, kad .... ma neću da pišem o tome.
A knjižica počinje pričicom Izlet, kao je on išao na izlet u Jajce s maminom firmom, onako iz ugla malog dečaka, kao u Mama Leone (bar u onih 27 strana koje sma pročitala. (ko zna šta me i tamo čeka)), pa se nastavlja Kaktus, gde je mladić, ima devojku, pa Buba, gde je već rat, ali nekako sporedno... pa sve tako, malo po malo dok nije došao do glave u blatu. A u medjuvremenu su u stvari divne priče: Gospar, Bosanski lonac. A jedva da sam prešla polovinu.
Ma lepo piše taj naš zet, pa ne može mene svako tako da iznervira. Puno sam ja toga već videla i pročitala da bih se uzbudjivala... samo sam, kako sam na početku rekla, bila neobaveštena, pa me zateklo.