Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li iko zivi moze da mi pomogne?

Moja mama me stalno tera da pokusam pronaci neke price koje su nekad izlazile u "Bazaru" koje je pod imenom (ili pseudonimom) potpisivao Fabijan Vago! Guglala sam (vidim da jos neki traze) ali nema sanse...Mama je to dugo cuvala (kaze na srednjim stranama nedeljnika su bile te price i da nikad nece zaboraviti kako su bile divne), dakle, dugo je cuvala ali je davala prijateljicama da citaju, listovi kao listovi ili se iscepaju ili zagube, tek, ona nema vise niti jednu jedinu pricu, seca se nekih naslova "Vetrovi duvaju s Madgaskara" i ne vredi nabrajati, nemoguce pronaci...

Da li neko zna gde da potrazim, kome da se obratim i sl.
Ako zena toliko dugo pamti i pati, mora biti da su bile sjajne (najbolje ja poznajem svoju majku), samo kako, gde, na koji nacin, da li je moguce da u Arhivi nekadasnjeg izdanja "Bazara" ne postoji sacuvano, da li ..?

Eto, pozdravce svima:)

Poslednja izmena:
Ovo je inteersanto: Mama tvrdi da je u to vreme bio jako popularan hrvatski glumac Fabijan Sovagovic (valjda sam dobro napisala) i po ulogama, po svemu sto je o njemu tada citala, ona misli da je mozda on pisao te predivne price pod pseudonimom Fabijan Vago?
Cudno, ali nekako ima smisla, ona se retko vara:think:

Poslednja izmena:
Sta predlazete za cituckanje uoci praznika? U potrazi sam za nekom laganom, opustajucom literaturom uz omiljeno cebe i caj...
Ja ne znam tvoj ukus, ali evo nesto sa moje liste :D

1. Marli i ja - Dzon Grogan, izdavac M&M (o jednom psu)
2. Slepi covek iz Sevilje - Robert Vilson (triler)
3. Ni ovde ni tamo – Bil Brajson, Laguna, (saljivi putopis)
4. Letnji dan do podne – Nebojsa Romcevic, Profil, (urnebesna savremena prica)
5. Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse – Meri En Safer i Eni Barouz, Laguna, 280 str., (topla ljudska prica)
6. Cim prezivim ovaj roman - Mirjana Djurdjevic, Agora, 180 str., (podmitljivi lekari - humor)
7. Sahib – Nenad Velickovic, Stubovi kulture, 170 str., (Bosna-humor, UNPROFOR, moj licni favorit :lol: )
8. Cudo u Poskokovoj Dragi - Ante Tomic, Rende 210 str (urnebesna savremena prica, al’ na hrvatski nacin)
9. Efraim Kison (odlicno mu ide humor) –Salu na stranu, Kita boli more...
10.Samo jedna prilika - Harlan Koben, Laguna 370 str (triler)
11.Azazel – Boris Akunjin, Informatika, 200 str (triler, mesto radnje - Rusija)
12.Aleksandar mekol Smit - Stedljivo s komplimentima, Samizdat 220 str.(laganica) (ili bilo sta drugo od njega)
13.Jel neko video devojcice, k.urve, ratne zlocince - Emir Imamovic Pirke (humor Bosna)
14.Kinesko - engleski recnik za ljubavnike – Sjaolu Guo (ljubavna)

Eto. Tolko od mene :D

Poslednja izmena:
Išla sam do buvljaka po neki feder za bravu. Naiđoh na prodavca polovnih knjiga. :)
Kiš, Grobnica za Borisa Davidoviča, samo 80 dinara. Lelejska gora, 100.
Kaže mm da je za drugu trebalo da meni plate 100 dinara, koliko je dosadna.:zcepanje:
Ono, jeste, i meni je bila dosadna kao obavezna lektira, ali pročitah negde da je to jedna od kultnih knjiga, pa rekoh, 'ajde da joj dam još jednu šansu.

Išla sam do buvljaka po neki feder za bravu. Naiđoh na prodavca polovnih knjiga. :)
Kaže mm da je za drugu trebalo da meni plate 100 dinara, koliko je dosadna.:zcepanje:
Ono, jeste, i meni je bila dosadna kao obavezna lektira, ali pročitah negde da je to jedna od kultnih knjiga, pa rekoh, 'ajde da joj dam još jednu šansu.

Tebe čovek nigde da ne povede....

Leljska gora je bila mojoj starijoj za lektiru..i kad me pitala kakva je knjiga, ja joj rekla...taman da zalelečeš
ona to prenijela đacima u odelenju, tako da sam jedno vrijeme bila baš spominjana u III 4

jaaao Biljo
sjećam se kroz maglu tih priča, gutala sam ih
tada sam bila baš, baš mlada...i tada sam čitala sve, ali baš sve, što bi mi došlo pod ruku, mislim oko 1o te godine, moje
ali sam zapamtila to Fabijan Vago..i da sam od džeparca kupovala Bazar kad su izlazile te priče u nastavcima
i ja se sjećam da su bile divne, i da su uvijek bile neke posebne žene...stila se sjećam još uvijek, tople rečenice, izgubiš se u njima,...

e, sad, brćakujuči po mojoj memoriji...ostalo mi je da sam se iznenadila da ih je pisao neko sa naših prostora, znači pisao ih je neko pod psudonimom
i znam da ništa posebno, tj, odvojeno nije izdato...kao knjiga...i toga se sjećam da je pisano u Bazaru...i da su je stalno čitateljke tražile
i da nije nijedan intervju izađao sa autorkom, jer je ona tako htjela
znam da sa ovim nisam ništa pomogla, al eto..

MajaVA, hvala za link, ja sam davno gledala na sajtu i tada je stajalo da nema više tih knjiga, mora da su dodali kasnije :eek:

Vidim da ste lepo pazarile u Noći knjige, ja nisam mogla da idem jer trenutno nisam u Srbiji.

Pročitala ''Snoviđenja o krvi'' Suzan Parizi, Mono i Manjana. Dosadne li knjige. Radnja se dešava u Veneciji, u 19.veku. Mlada devojka ima neke vizije u vezi s ubistvima koja se dešavaju u gradu, onda upoznaje tajanstvenog Estavija koji joj postaje ljubavnik i postane zavisna od opijuma. I tako ona luta Venecijom, u svoj onoj karnevalskoj pomami, ne razlikujući halucinacije od stvarnosti. Tu su upetljani i stara sluškinja njene pokojne majke, sveštenik, apotekar, akrobatkinja i tarot-vračara. Ima par rečenica o Veneciji koje su mi se dopale pa sam ih prepisala u svesku, ostalo je čista glupost, ni za 'iz biblioteke'. Na poleđini piše da je autorka dobila neku nagradu za najbolji horor.

Pišeš adminu i on kroz nekoliko dana odobri. Stavi i rezervnu varijantu, za slučaj da je taj koji hoćeš već zauzet.
Ja ću i sliku da menjam, nego držim ovu još malo da biste znale ko sam, mada sam vam javila ovde čim su mi promenili ime. Sad sam u klubu s Esteritom i Emocijom (sve na E) :D

Pišeš adminu i on kroz nekoliko dana odobri. Stavi i rezervnu varijantu, za slučaj da je taj koji hoćeš već zauzet.
Ja ću i sliku da menjam, nego držim ovu još malo da biste znale ko sam, mada sam vam javila ovde čim su mi promenili ime. Sad sam u klubu s Esteritom i Emocijom (sve na E) :D

Ok. Videću. ček da smislim prvo neko...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back