Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Biljo nasla sam ovo:

http://www.wuploadsearch.com/download/oKygq6FSpaSd-fabijan_vago_-_sve_knjige.rar-wupload-download-link.html

Izgleda da treba da se registruje pa ti vidi, ja sam tu odustala tako da nisam proverila da li im ai taj Madagaskar :)
Malo mi je cudno, na svim jezicima ne na srspkom, medjutim, ja sam se registrovla i (p)ostavila pitanje na engleskom, nadam se odgovoru...
Jedna dama je na jednom forumu ostavila (isto je neko trazio ovo sto i ja) koja knjizara-antikvarnica zapravo u Beogradu "ima sta nema" i da se tu moze pokusati, pa cu (cim pocne raspust) otici licno (ionako imam da obidjem rodbinu i prijatelje) pa cu pogledat....
Nije daleko od pameti (meni dosad bese) da pozovem telefonom (pronasla sam broj urednice) "Bazara" i da se raspitam, u svakom slucaju ja cu dobiti, a onda cu tebi i ostalim zainteresovanim - prezentovati:)
Hvala ti, mnogo...

jaaao Biljo
sjećam se kroz maglu tih priča, gutala sam ih
tada sam bila baš, baš mlada...i tada sam čitala sve, ali baš sve, što bi mi došlo pod ruku, mislim oko 1o te godine, moje
ali sam zapamtila to Fabijan Vago..i da sam od džeparca kupovala Bazar kad su izlazile te priče u nastavcima
i ja se sjećam da su bile divne, i da su uvijek bile neke posebne žene...stila se sjećam još uvijek, tople rečenice, izgubiš se u njima,...

e, sad, brćakujuči po mojoj memoriji...ostalo mi je da sam se iznenadila da ih je pisao neko sa naših prostora, znači pisao ih je neko pod psudonimom
i znam da ništa posebno, tj, odvojeno nije izdato...kao knjiga...i toga se sjećam da je pisano u Bazaru...i da su je stalno čitateljke tražile
i da nije nijedan intervju izađao sa autorkom, jer je ona tako htjela
znam da sa ovim nisam ništa pomogla, al eto..

Eto:)
Moja mama je kao devojka (skoro devojcica 16-godina) pocela da cita, ne moze da prezali i ja cu joj pronaci, a to sto je ona imala utisak da je Fabijan Sovagovic, ona kaze da on nije bio nesto lep glumac, ali je bio sjajan, volela je da gleda sve sto ono igra i sto joj je bilo dostupno, i cesto je bio gost "Bazara", ono sto je on pricao (govorio novinaru) vrvelo je od predivno izrecenih recenica, mudrosti, neke potihe sete...) prosto je nametalo utisak da je on pisao te predivne price pod pseudonomom...Sad, uz pomoc vas ovde, ja sam (za)bacila udicu, upecacu makar narednu godinu provela samo to radeci u slobdno vreme, inace- sestra i ja smo od mame nasledile tu potrebu za citanjem, bukvalno gutanjem knjiga, moja cera je pocela prilagodjeno njenom uzrastu, ali, voli da cita...
Pozdrav, draga moja:)
P.S. Mozda zato sto ih je (moguce) pisao muskarac?
Videcemo, nismo ni mi macji kasalj;)

sjećam se glumca Fabijana...divan je bio, naročito u ulogama gdje je trebalo sa malo riječi da iznese ulogu
glmio je dosta u ratnim filmovima, u serijama...maestralan
kroz glavu mi prolazi da mu je kćerka nešto pisala...a i glumila

ako nađeš to što tražiš, a hoćeš...voljela bih da i ja ponovo pročitam nešto

znam da su to bile predivne ljubavne priče i nisu se, većinom, završavale hepiendom...

moja Biljo, ja ne prenijeh ni na jedno dijete ljubav prema knjigama
starija osim lektire koju je morala, gotovo ništa pročitaal nije..lažem, jeste sve moguće treš novine koje izlaze :dash:
mlađa neće, kaže ne mogu sama, ti mi čitaj

Danas mi stiglo na mail: :sad2:

Ivo Andrić ima 14.000 fanova na FB-u

Ekrem Jevrić 42.000
Kristijan Golubović 68.000
Jelena Karleusa 182.000. . .

Nas nobelovac napisao je jednom prilikom : "Dodju tako vremena, kada pamet zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.''

Rajka, ima li leka tvojoj bolesti :zag:

Ester, za ono
"naročito u ulogama gdje je trebalo sa malo riječi da iznese ulogu",
si sasvim u pravu.
To sto on moze cutanjem od 1/2 minuta, masa njih ne moze monologom od 1/2 sata :D

Nas nobelovac napisao je jednom prilikom : "Dodju tako vremena, kada pamet zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.''

Uvek jezgrovito i mudro.

Bas sam zavrsila Andriceve Zenske price. :heart:

Plakala sam zbog Ćorkana (Ćorkan i Švabica).

Zbog kolebljivog sunca u ogoljenoj molitvi puste izbe njegovih nedara.

Volim citati Andriceva dela, volim se nastaniti u njegovom grlu Pisca, hraniti se bremenitom raskosi njegovih reci.

Danas sam pocela Tri zivota, Zoao Tordo.
Iako sam tek na pocetku, vec mogu reci da mi se veoma dopada. :)
Veoma lep stil, jasan, pitak, ne suvise kicen.

Danas mi stiglo na mail: :sad2:

Ivo Andrić ima 14.000 fanova na FB-u

Ekrem Jevrić 42.000
Kristijan Golubović 68.000
Jelena Karleusa 182.000. . .

sve je to tako..ali i zavisi ko mu vodi stranu
kad bi taj admin se malo angažovao, bilo i i više članova

mislim, ko MU vodi stranu..ko da je živ

al' Jeca je vrh, nemoj tako :mrgreen:

koji je najveći VRH u CG
kad Šako Polumenta pjeva u Trokadero

Gde ste lepotice moje!
Završi se i slava, 'ladno sam juče na sred slave čitala u drugoj sobi, al' šta ću kad mi dete malo i dali mi neki uzak krevet za njega pa sam sve vreme gledala jednim okom u njega a drugim u knjigu da ne ljosne!:lol:
Rajka draga, knjige su ti sinoć pevajući otišle za Niš, a ja sam isto tako peeeeevajući ostala u mom lepom, najlepšem Novom Sadu:zaljubljena: Pa tebi ako se žuri pre vikenda da te spojim sa mm, mislim ako nemaš šta da čitaš:rotf:.
E još čitam Drhtaj i baš je lepa, uživam, odgovara mi što su u pitanju kratke priče jer tako i čituckam...rascepkano, kad stignem.

A pa to će biti kratak spoj:rotf:!
Dolazim uskoro, pa se vidimo 29. nadam se:ok:
A što se tiče hrane, na slavi sam jela samo supu jer sam prethodno imala gadan stomačni virus i samo sam se još više osušila ako je to moguće:(
Kako mi je drago što si tamo.
Znam, koliko si radosna....vidim ti osmeh odavde.
Pozdravljamo te, i čekamo za rođendan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back