Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dano, treba li da pročitam nešto konkretno pre Zlatnog runa? Do sada sam pročitala samo Novi Jerusalim, tako da ne znam šta prethodi Runu. Ne znam da l' su mu dela povezana kao kod Ćosića.
Sećam se da ga je Meda čitala, ali nje nema dugo.

Dano, treba li da pročitam nešto konkretno pre Zlatnog runa? Do sada sam pročitala samo Novi Jerusalim, tako da ne znam šta prethodi Runu. Ne znam da l' su mu dela povezana kao kod Ćosića.
Sećam se da ga je Meda čitala, ali nje nema dugo.

Mislim da ne. Nisam citala "Runo" ali ostale mu nisu povezane, a i potpuno su onako medju sobom razlicite, pa verujem da i "Runo" mozes zasebno. Samo, to ti je ogroman zalogaj. Ja sam nekako uvek sebe zamisljala da citam "Zlatno runo" kad budem bila u penziji i proputovala malo svetom, a jos sam bistre pameti :cistinaocare:

Završila sam Poslasticu Mjuriel Barberi večeras u busu na povratku kući, pa pošto sam imala još do kuće, krenula sam opet od početka, jer mi na početku ništa nije bilo jasno, ko je ko i ko šta i o kome priča. Pa, ukapirala sam. Pjer (gastronomski kritičar) se priseća jela i situacija u kojima ih je jelo, a neki ljudi iz njegovog života, deca, nećak, neki kuvari, drugi kritičar, kako je on bio uglavnom loš i neprijatan čovek. Pa, šta ja znam, na neki način je zanimljivo. Što reče Dragonfly ranije, rečenice su lepe, stil kićen, rekla bih da je i prevod dobar. Nije mi bilo gubljenje vremena, ali ne verujem da ću je se sećati .

:zcepanje: nisam ni sumnjala

Odoh da čitam Čitača...
Sirenina stolica je "mlaka" za mene
Bravo za izbor, predivna knjiga (film je - mimo ocekivanja- jos bolji):)

Meni nesto ovaj roman Nevolje nekako slabo ide, da li su ocekivanja bila prevelika, da li je nekako usporen, da li....ali tek nekih pedesetak stranica, mozda (me) krene:think:

Poslednja izmena:
Meni nesto ovaj roman Nevolje nekako slabo ide, da li su ocekivanja bila prevelika, da li je nekako usporen, da li....ali tek nekih pedesetak stranica, mozda (me) krene:think:

Biljo nemoj da se sekiras, i meni je isto tako na pocetku isao vrlo traljavo i sporo, par stranica pa ostavim, a vidim da je dobra knjiga. Medjutim, posle te uvuce. Svakako nije knjiga koja se cita u dahu i na brzaka ali je odlicna.
Ja je jos nisam zavrsila, u medjuvremenu sam uzela knjige iz biblioteke pa su one dobile prioritet da bih ih vratila na vreme, a "Nevolje" su moje pa mogu da im se vratim kad hocu, i to cu sigurno u skorije vreme uciniti pa mozemo da razmenimo utiske

Vidim da sve čitate Lauševića, pa se osećam kao neki autsajder. Drugarica je obećala da će mi ga pozajmiti, ali prvo njen brat da pročita. I zato mi je drago što je Dana 'banula' i razmrdala malo :D Tužite me.

Juče sam završila Vestalkinu priču (Šeri Smit, Laguna). Nije toliko loša kao što sam očekivala. Glavna junakinja, Emilija, detaljno opisuje svoj život Vestine sveštenice, od dana kada je izabrana (sa 6 godina), pa sve do kamene grobnice u koju je živa bačena jer je počinila najteži greh (našla je ljubavnika, kao što smo i očekivali). Deluje malo razvučeno jer se u skoro celoj knjizi ništa konkretno ne dešava, samo opisuje šta sve rade ona i ostale vestalke, šta jedu, piju, spletkare jedna protiv druge...Nisam znala mnogo o vestalkama, tako da je bilo lepo saznati nešto novo o tom osamljeničkom i bizarnom načinu života, lišenom slobodne volje.

Vidim da sve čitate Lauševića, pa se osećam kao neki autsajder. Drugarica je obećala da će mi ga pozajmiti, ali prvo njen brat da pročita. I zato mi je drago što je Dana 'banula' i razmrdala malo :D Tužite me.

Juče sam završila Vestalkinu priču (Šeri Smit, Laguna). Nije toliko loša kao što sam očekivala. Glavna junakinja, Emilija, detaljno opisuje svoj život Vestine sveštenice, od dana kada je izabrana (sa 6 godina), pa sve do kamene grobnice u koju je živa bačena jer je počinila najteži greh (našla je ljubavnika, kao što smo i očekivali). Deluje malo razvučeno jer se u skoro celoj knjizi ništa konkretno ne dešava, samo opisuje šta sve rade ona i ostale vestalke, šta jedu, piju, spletkare jedna protiv druge...Nisam znala mnogo o vestalkama, tako da je bilo lepo saznati nešto novo o tom osamljeničkom i bizarnom načinu života, lišenom slobodne volje.

Ja sam o vestalkama citala u okviru "Istorije celibata" Elizabet Abot (Geopoetika), pa mi je to bilo zanimljivo, ali nema sanse da bih sad citala takav roman koji je sporovozan i predvidljiv. Suvise sam kratkih zivaca :)

Rale, ne znam da li si svesna ali sledeceg petka je Noc knjige na kojoj je 40% za 4 i vise knjiga, a ti em izdrzavas nisku Lagunu, em ti treba veci popust no sto imas, pa pocni sa spiskom a mi cemo da navijamo. Mislim, to ti je skoro pa preuranjeni poklon sebi za Novu godinu :lol:

Ja tražila Sireninu stolicu u biblioteci, pa nisu imali. Mislim, nemaju. U toj! Moraću opet da menjam biblioteku.
Uzela Knjigu o groblju. I odmah mi se svidele prve dve strane koliko sam pročitala u busu. Nisma bila koncentrisana, sedeo neki "bizmismen" iza mene koji je prodavao i kupovao neke stvari urlajući u mobilni ko da je na nekoj svojoj planini sa koje je trebalo da sidje, ali očigledno nije.
Sad sam malo pretraživala, pa vidim da su neki odusevljeni Knjigom o groblju (Bilja), a neki su zadovoljni (Rada), ali tvrde da je ipak tinejdžerska knjiga. Pa šta je ovo sa nama, jel to strah od pedestih, (znam da smo Lamar, Rada i ja istih godina, izvinte ako sam sad previše otkrila), pa se vraćamo tinejdzerskoj literaturi. Lamar upravo pročita "Zbogom mojih 15 godina".

E, ali ! ! ! ! Ukucam sad nešto da potražim, pa mi izadje sajt Lagune, pa tu, jel'te, ima njihova top lista najprodavanijih knjiga. I na 17. mestu Nemaš pojma koliko te volim, autor Iva Štrljić. A ja nisam imala pojma da je i ona napisala knjigu. Šta je s tim glumicama? Nije im više dovoljna gluma da se izraze, toliko toga imaju da kažu?!

E, ali ! ! ! ! Ukucam sad nešto da potražim, pa mi izadje sajt Lagune, pa tu, jel'te, ima njihova top lista najprodavanijih knjiga. I na 17. mestu Nemaš pojma koliko te volim, autor Iva Štrljić. A ja nisam imala pojma da je i ona napisala knjigu. Šta je s tim glumicama? Nije im više dovoljna gluma da se izraze, toliko toga imaju da kažu?!

Kako bre sta imaju da kazu? Ima da nam kaze koliko tog nekog voli, vidis da nemamo pojma pa mora da objasni :lol:

"Čitač" - Bernhard Šlink- šta da vam kažem ....dobio je moju naklonost iz prve...
Zahvaljujem se vama, damama sa Biblioteke, što ste mi otkrile Šlinka...

Uzela sam danas Živi i pamti i Izgubiti Juliju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back