ESTERITA
Domaćin
- Poruka
- 4.485
oooo Danče 

....
od sad sam Esterita, da znate

....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Primljeno k znanju!....
Dano, treba li da pročitam nešto konkretno pre Zlatnog runa? Do sada sam pročitala samo Novi Jerusalim, tako da ne znam šta prethodi Runu. Ne znam da l' su mu dela povezana kao kod Ćosića.
Sećam se da ga je Meda čitala, ali nje nema dugo.
Dano, kupila sam ga sebi nedavno. Pročitaću za početak prvu knjgu. Nestrpljiva sam da saznam zašto za njega kažu da je remek delo, po kvalitetu a i po obimu .![]()
do kada ....?
kakvo je to pitanje?
dovijeka, naravno
..od sad pa dovijeka...![]()
Bravo za izbor, predivna knjiga (film je - mimo ocekivanja- jos bolji)nisam ni sumnjala
Odoh da čitam Čitača...
Sirenina stolica je "mlaka" za mene
Meni nesto ovaj roman Nevolje nekako slabo ide, da li su ocekivanja bila prevelika, da li je nekako usporen, da li....ali tek nekih pedesetak stranica, mozda (me) krene![]()
e, baš mi se sviđa da sam Esterita
![]()
Vidim da sve čitate Lauševića, pa se osećam kao neki autsajder. Drugarica je obećala da će mi ga pozajmiti, ali prvo njen brat da pročita. I zato mi je drago što je Dana 'banula' i razmrdala maloTužite me.
Juče sam završila Vestalkinu priču (Šeri Smit, Laguna). Nije toliko loša kao što sam očekivala. Glavna junakinja, Emilija, detaljno opisuje svoj život Vestine sveštenice, od dana kada je izabrana (sa 6 godina), pa sve do kamene grobnice u koju je živa bačena jer je počinila najteži greh (našla je ljubavnika, kao što smo i očekivali). Deluje malo razvučeno jer se u skoro celoj knjizi ništa konkretno ne dešava, samo opisuje šta sve rade ona i ostale vestalke, šta jedu, piju, spletkare jedna protiv druge...Nisam znala mnogo o vestalkama, tako da je bilo lepo saznati nešto novo o tom osamljeničkom i bizarnom načinu života, lišenom slobodne volje.
Rale, ne znam da li si svesna ali sledeceg petka je Noc knjige na kojoj je 40% za 4 i vise knjiga, a ti em izdrzavas nisku Lagunu, em ti treba veci popust no sto imas, pa pocni sa spiskom a mi cemo da navijamo. Mislim, to ti je skoro pa preuranjeni poklon sebi za Novu godinu![]()
E, ali ! ! ! ! Ukucam sad nešto da potražim, pa mi izadje sajt Lagune, pa tu, jel'te, ima njihova top lista najprodavanijih knjiga. I na 17. mestu Nemaš pojma koliko te volim, autor Iva Štrljić. A ja nisam imala pojma da je i ona napisala knjigu. Šta je s tim glumicama? Nije im više dovoljna gluma da se izraze, toliko toga imaju da kažu?!
Uzela sam danas Živi i pamti i Izgubiti Juliju...