Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage žene, jel neka od vas napisala knjigu?
Koji su bili motivi za to? Šta vas je navelo?

Pre par meseci sam počela neko 'pisanije'... uzelo je to baš maha... pisala sam kao luda...
Odjednom sam prestala, i sad se pitam, šta je to što me je uopšte navelo da počnem? Uopšte nisam taj tip, niti sam ikad pokazivala i trunku sklonosti ili talenta ka pisanju... zašto se taj momenat desio nemam pojma... :confused:
U zadnjih par godina mi se par puta dešavalo da sednem i odjednom počnem da pišem, to su sve kratke misli, osećaji, neke emocije... i to mi se obično dešavalo kad pomislim da sam stvarno dotakla dno u psihičkom smislu... kao da mi je bilo lakše kad sam to iz sebe izbacila... pa makar to niko nikad ne pročitao...

Jel se vama dešavalo šta slično?

Izvinjavam se što skrećem sa teme...
Što se knjiga tiče, i dalje čitam Anđeli i demoni... zanimljiva je knjiga...:D

Zavrsila sam Jergovica,divno:heart:,ovo srculence je za knigu ne za Miljenka,cisto da se zna zbog Lamar:D;)
Sad citam Knjeginju Milicu:)

Jel citao neko Nefertiti – kraljica Egipta, kći večnosti-Mišel Moran
http://www.delfi.rs/ka1un10453/delfi_knjige_nefertiti_kraljica_egipta_kci_vecnosti.html
Ako ako.
Neka te.
Da se tacno zna sta je za koga :mrgreen:

PS. Ja sam takvom brzinom
smilie_girl_127.gif
procitla ovog Kobena da cu pauzirati citanje par dana :think:

Jok ja. Ne ide mi ova Kuća duhova. Da l' je došlo do prezasićenja, šta li je, pojma nemam.:think:

I ja čitam Kuću duhova, ponovo, posle tačno 6 godina. Čitala sam je u novembru 2005. To je bio moj prvi susret sa Izabel Aljende i potpuno me opčinila. Sad nema taj efekta prvog utiska, ali opet mi se dopada. Čitam je da bih zaokružila trilogiju, ali moram da primetim da, dok su Kći sreće (koju sam ja razvukla iz nekog razloga, ne znam zašto, nemam šta da joj zamerim) i Portret u sepiji zaista jedna celina, jer je Portret baš nastavak, Kuća je potpuno samostalna. Jeste to porodica Severa del Valje, ali sasvim se lepo prati knjiga i kad se ne zna ko je on i šta je radio u prethodnom nastavku. Gledala sam nedavno film, pa sad sve poredim, tražim sličnosti i razlike. U fimu nije bilo blizanaca?

Zavrsila sam Jergovica,divno:heart:,ovo srculence je za knigu ne za Miljenka,cisto da se zna zbog Lamar:D;)
Sad citam Knjeginju Milicu:)

Jel citao neko Nefertiti – kraljica Egipta, kći večnosti-Mišel Moran
http://www.delfi.rs/ka1un10453/delfi_knjige_nefertiti_kraljica_egipta_kci_vecnosti.html

Neku Nefertiti sam citala davno al zaboravi :rumenko: o cemu se radi, mozda je ta a mozda neka slicna:), u svakom slucaju volim te o Egiptu, faraonima, karavanima....

A za one sto vole isto, trilogija Bog reke, Vorlok i Sedmi svitak / Vilbur Smit je meni bila baS :ok:

Citajuci Kci srece setih se Vilbura Smita i njegove Sage o Kortnijevima, opet trilogija -Dok lav jede, Oluja i Vrapcev pad, eto jos jedne preporuke onima sto vole da zabodu nos u deeeebele knjige, otplove u proslost citajuci....

Neku Nefertiti sam citala davno al zaboravi :rumenko: o cemu se radi, mozda je ta a mozda neka slicna:), u svakom slucaju volim te o Egiptu, faraonima, karavanima....

A za one sto vole isto, trilogija Bog reke, Vorlok i Sedmi svitak / Vilbur Smit je meni bila baS :ok:

Citajuci Kci srece setih se Vilbura Smita i njegove Sage o Kortnijevima, opet trilogija -Dok lav jede, Oluja i Vrapcev pad, eto jos jedne preporuke onima sto vole da zabodu nos u deeeebele knjige, otplove u proslost citajuci....

Ja samo da se pohvalim da već godinama imam obe trilogije, koje naaaravno, nisam još stigla da pročitam...
E Rado, stvarno si i mogla da se udaš za mog tatu...k'o da si me rodila...

Evo me drage moje, vidim da sam nekome nedostajala, Dasty, Lamar:cmok2:
Stigla mi tetka iz Bosne pa po ceo dan kafenišemo i ona mesi a ja klopam, pite na 100 načina, pogače, mekike, štrudle:D.
I naravno ništa ne stižem da pročitam, još uvek čitam U senci nara, zanimljiva je ali nemam vremena trenutno.

Evo me drage moje, vidim da sam nekome nedostajala, Dasty, Lamar:cmok2:
Stigla mi tetka iz Bosne pa po ceo dan kafenišemo i ona mesi a ja klopam, pite na 100 načina, pogače, mekike, štrudle:D.
I naravno ništa ne stižem da pročitam, još uvek čitam U senci nara, zanimljiva je ali nemam vremena trenutno.
Ako, ako, samo uzivaj. Blago tebi.
I zato sto ti je dosla tetka, i zato sto ti tako svasta nesto mesi :zaljubljena:
A kad tetka ode, opet ce biti citanja :D

Mila, nedostajala si i meni, ali ne volim da prozivam, možda nekog preskočim, pa bi ispalo da pravim diskriminaciju. :) :zag:
dudu2.gif
No, no! Ti to ne smes da radis, jer ti si mod! :rtfm:

PS. I ja se obicno snebivam da pitam zasto nekog nema. Bojim se da ne zazvuci kao prozivka ili... tako nekako... :)
Ali nekada ipak ne odolim :)

Dok smo kod trilogija.
Evo da izvucem sa svog spiska ovu.
(I)Kisni paviljon – Vikram Set, Laguna,460 str, (Indija,Dana, Gardian…)
(II)Sveta reka - Vikram Set, Laguna, 590 str, (Indija,nastavak III-logije)
(III)Svadbeni sari - Vikram Set, Laguna, 640 str, (Indija, nastavak III-logije)

Dakle jasno je da mi je Dana preporucila I deo, ali vidim da moja sestra ne vadi nos evo vec i iz ovog II dela. Ja ih nisam citala, ali njoj se mnogo dopadaju.

PS. U pravu si Mina, nisam izdrzala, sinoc sam pocela Napad na minibar. Svega nekoliko strana, ali morala sam :)

pročitala sam i ja Kišni paviljon
fin, fin :D

al' sam isto nešto pročitala tako u tri dijela (ja sam samo jedan dio, i otada mičem ruku k'o oparena kad je vidim na izlogu biblioteke)
ne znam od koga :mrgreen:...isto indijska saga, al' savremena, udavače i provodadžijke i porodica i milion likova i sitna slova...

Drage žene, jel neka od vas napisala knjigu?
Koji su bili motivi za to? Šta vas je navelo?

Pre par meseci sam počela neko 'pisanije'... uzelo je to baš maha... pisala sam kao luda...
Odjednom sam prestala, i sad se pitam, šta je to što me je uopšte navelo da počnem? Uopšte nisam taj tip, niti sam ikad pokazivala i trunku sklonosti ili talenta ka pisanju... zašto se taj momenat desio nemam pojma... :confused:
U zadnjih par godina mi se par puta dešavalo da sednem i odjednom počnem da pišem, to su sve kratke misli, osećaji, neke emocije... i to mi se obično dešavalo kad pomislim da sam stvarno dotakla dno u psihičkom smislu... kao da mi je bilo lakše kad sam to iz sebe izbacila... pa makar to niko nikad ne pročitao...

Jel se vama dešavalo šta slično?

Izvinjavam se što skrećem sa teme...
Što se knjiga tiče, i dalje čitam Anđeli i demoni... zanimljiva je knjiga...:D
Da, naravno, ali nemam vremena za knjigu (ni ne pomisljam) ja "razvalim' neku pesmu, kazu da su teske i tmurne, ponekad da su lepe i vedre, to je odraz raspolozenja i onoga sto upravo osecam tog trena...Lepo je moci se na neki nacin "isprazniti", a ja bih ti savetovala da pokusas, ne mora to biti neki roman, probaj sa nekim lepim esejom, pripovetkom, elegijom (cak), nekim stvarnim dogadjajem, dakle, probaj kratke forme, a onda ces videti...U svakom slucaju, JA cu biti prva koja ce kupiti da procitam:)

P.S Jednom sam na jednom drugom forumu procitala predivnu pricu jednog forumasa, ostala mi u secanju skoro svaka recenica, znam i forum (normalno) ali nikako da se setim na kojoj sekciji bese niti kako se zvao, eto, toliko bih zelela ponovo da procitam, stavise, prenela bih i ovde, to je nesto sto mi se urezalo u secanje, a secam se i toga koliko je bio iznapadan zbog teme koju je prica obradjivala...Strasno, kad ne mogu da pomognu, sto odmazu?
Pozdravce i napred samo....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back