Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
-Posle smrti - Džim Krejs,
Posle smrti, aaaa :dash: Kako me iznervirala ta knjiga. Od njega sam čitala Iscelitelja, koji mi se više svideo, ali sam ipak digla ruke od tog pisca, mnogo je morbidan za mene.
Popodne ću na Sajam. Zanima me šta to Čarobna knjiga nudi po 100 i 200 dinara. Prošle godine sam probrala tri naslova i baš su super knjige, nisam se pokajala.

Laguna ima kao neku akciju, ali nigde ne pišu cene knjiga. Mene interesuje samo Martinova trilogija Pesme snova, pa ako mi se bude više isplatilo nego sa članskim popustom (u šta sumnjam), uzeću. Inače preskačem Lagunu.
Sezam Book nema neka sniženja, nadam se da je ove godine drugačije, da uzmem Kalogridisovu.

Dano,cestitam.:zag::heart:
Ako imas neko pitanje tu sam.Ipak sam jos uvek sveza po tom pitanju.Da,citaj dok imas vremena,ja sam u trudnoci gutala knige,sada npr Beli oleander citam vise od tri nedelje...

Ove godine idem i ja na sajam:vatromet:
Nisam bila dve godine.
Spisak nemam,ne planiram nesto mnogo da kupujem.Mm i ja cesce kupujemo u antikvarnicama,pa tako i na sajmu.
Znaci sta uleti uleti.:lol:
A da,koristimo ovde dobro poznatu vocku,svasta smo tako nakupovali.

Kao što znate, ja vikendom ne svarćam, pa evo od jutros nikako da iščitam sve što ste pisale.
Mene nije blam da se javljam iako ne čitam, jer kao sad već znate koliko volim knjige, pa se smatram ravnopravnim članom Biblioteke.A i to će se uskoro promeniti - mislim na vreme za čitanje...čim pozavršavam još neke poslovne obaveze...živim za taj trenutak...

Nego, Dano prelepe vesti! Čestitam od srca!!!!!
I sama priželjkujem da se uskoro ostvarim u toj ulozi i stalno zamišljam kako ću dok čekam bebu imati vremena da po čitav dan čitam...

U vezi sa sajmom, iskrslo je da idem i sad se nerviram što je to tek u subotu i što će se sve knjižice na akciji rasprodati...Prošle godine jedva da sam videla neke ostatke od one akcije Čarobne knjige...I sad me to frustriraaaaaa...
Uvek za Sajam odvojim novac - prikupljam ga posebno za tu priliku,ali ove godine sam preterala sa šopingom i uopšte nisam u poziciji da išta kupim,ali kad već idem...glupo je...I sad ću ja koja to nikad ne radim, potrošiti novac koji u stvari nemam.
E malo mi je lakše kad sam vam rekla!

E da, Dano što se tiče čitanja knjiga, ja sam i u trudnoći i kasnije samo čitala knjige o trudnoći i deci, prosto me ništa drugo nije zanimalo. Sve dok me ta faza nije prošla, negde 6 meseci posle porođaja, e onda sam mogla da se skoncentrišem na nešto drugo, ali mi je bilo slađe da gledam u njega nego u bilo kakvu knjigu;). Tek oko godinu dana sam počela aktivnije da čitam.

I ja ću da puknem što ne idem na sajam!:udriglavu:

Ja sam kupila dve knjige preko interneta...i nekako mi nije to to.

Najvece mi je zadovoljstvo da je prelistam i bar tri puta prevrnem uzduz i popreko pre nego sto je kupim.
Na svu srecu.

Ali vockice nisam jos probala....ne mogu nista da tvrdim :rumenka:

E, vidiš, dobro ti je ovo. Ja ne pogledam veličinu slova, posle se jedim kad su mnogo sitna. :(
I, šta ima da gledam kad znam da ću da kupim.:brus:

Skupljacica badema - Simoneta Anjelo Hornbi, M&M, 210 str.

Sinoc zavrsila. Dopala mi se tema (sluzavka sa puno tajni u bogatoj porodici), vreme i mesto desavanja (Sicilija 1950-ih), a nije mi se dopalo kako je prica ispricana. Nekako mi je… najbolji izraz bi bio: previse obicno ispricana.

Dano i od mene cestitke od:heart:

Sto se sajma tice,mozda odem za vikend,drma me virus:dash:,lezim i pijem cajeve i gledam neke spiskove za kupovinu,pa cu jos videti.
Kad sam bolesna sve stvari koje volim da radim mi se ne rade,niti mi se cita,niti filmovi,niti mi se kulinarise,ma nista,eno stoje mi Medicijevi oko 100-te str i ni tamo ni vamo:neutral:

Knjiga Sluzavke - Ketrin Stoker, koju je Bilja pre nekoliko strana preporucila, je cini mi se mnogo dobra. Odnosno tema joj je bas po mom meraku. A tema je: Crne sluzavke u kucama raznih belaca, Misisipi, 1960-ih godina…

Vidim da je i film snimljen po njoj. Svakako mi je otisla na spisak.
Volim teme gde se pise o polozaju zene, pa sad sve jedno da li u nekom drustvu, nekom vremenu, podneblju, porodici…

PS. Ester, sinoc sam procitala knjigu, pogledam se jutros u ogledalo... i vidim... i dalje lepa :flert:
Ni nocni zivot/nocno citanje mi ne moze nista :zcepanje:

Ako niste citali (ako jeste, preporucite i drugima):

UKRADENA NEVINOSTU
Doroti Kumson

".... Takođe se nadam da će ova knjiga – kao što su čitaoci rekli za moje prethodne knjige – uliti hrabrosti onima kojima je potrebna, hrabrosti da izmene svoju situaciju. Bekstvo iz veze u kojoj jedna osoba zlostavlja drugu ni slučajno nije prost slučaj „jednostavnog odlaska“. Da je tako, ne bi bilo toliko zlostavljanih, zar ne? Nadam se da će oni kojima je potrebno hrabrosti da odu shvatiti da razgovor, dodir s nekim, pričanje nekome, jeste već drugi korak na putu bekstva iz takve situacije. Prvi korak je poimanje da nisi ti za to kriv, i da zaslužuješ nešto bolje. A čim se preduzme taj prvi korak, onaj drugi – i svi ostali koraci koji vode od osobe što ti nanosi zlo – trebalo bi da su za toliko lakši.

Ako niste u situaciji gde vas neko zlostavlja, smem li vas blago podstaći da budete malo svesniji toga da je u takvoj vezi možda neko do kog je vama stalo? To je sve, blago podsticanje. O, i jedan mali savet koji veli: ako podozrevate da je neko do kog vam je stalo u opasnoj situaciji, pokušajte da mu ponudite podršku bez osude, šta god taj neko odlučio. Jer ako osete da imaju nekoga na kog se mogu osloniti, a ko ih neće osuđivati niti im pametovati, možda će ustanoviti da je utoliko lakše preduzeti korake koji vode ka slobodi.

Dakle, o tome govori ova knjiga, The Ice Cream Girls. O nadi u budućnost, i nadi u našu sposobnost da neprekidno utičemo na pozitivne promene u ovom svetu.

Nadam se da ćete uživali u njoj i da će vas makar na neki način dotaći" (Doroti Kumson)

Knjiga Sluzavke - Ketrin Stoker, koju je Bilja pre nekoliko strana preporucila, je cini mi se mnogo dobra. Odnosno tema joj je bas po mom meraku. A tema je: Crne sluzavke u kucama raznih belaca, Misisipi, 1960-ih godina…

Vidim da je i film snimljen po njoj. Svakako mi je otisla na spisak.
Volim teme gde se pise o polozaju zene, pa sad sve jedno da li u nekom drustvu, nekom vremenu, podneblju, porodici…

PS. Ester, sinoc sam procitala knjigu, pogledam se jutros u ogledalo... i vidim... i dalje lepa :flert:
Ni nocni zivot/nocno citanje mi ne moze nista :zcepanje:

:heart:

Ti si dusa jedna, ide i "repka", veruj mi na rec - upravo sam je zavrisla, nemam teksta, pleni od prve stranice, i kako pise na koricama - tera te da navijas, i ja sam navijala, naivijala, bila tuzna, besna, smejala se i........one su uspele,u cemu, kako, zasto, u knjizi:)

Neverovatan stil (pisan "jezikom sluzavki") socan, pun....pun...ma pun svega zivotnog, mudrosti pre svega,istrajnosti, borbe da se ucni nesto tamo gde se ne moze skoro nista, ali kad se ima volje i MUDROSTI, moze, jesssssss, krivo mi sto sam je zavrsila:(
:klap:

Ako niste citali (ako jeste, preporucite i drugima):

UKRADENA NEVINOSTU
Doroti Kumson
E pa Biljo, i ova preporuka mi se svidja.
Ja sam ranije mislila da ti volis samo "strasne price za plasljivu decu" (a ja sam plasljiva deca) :lol:
Tj. da volis uglavnom horor i trilere :)

Skoro sam procitala Moramo da razgovaramo o Kevinu (malo me ova tvoja preporuka asocira na nju), i mislim da je to knjiga koju svako ko vec voli da cita knjige, treba i da procita. Zato me i ovaj tvoj naslov jako privukao.

Poslednja izmena:
Pocela sam Tajni svet cula i smorila se posle 10ak strana..devojcica kao moze da vidi duhove i odlazi na elektroshokove na psihijatriju..itd..

Neka hvala, nemam ja zivaca da to citam.

Sto rece Rada jednom - hocu da se opustim uz knjigu, i ovako nam je dovoljno crno..

Btw, sad ste i mene zainteresovale sa Sluzavkama :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back