Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bome Esterka, tebi ne nedostaje ideja... to malo da razradiš i eto nekog finog pustolovnog romana sa Radom kao glavnom junakinjom.

A ja sam joj isto još davno rekla šta ima da priča s veroučiteljem o drugim verama. Oni su vrlo ograničeni po tim pitanjima. (Mada ne poznajem ni jednog, ali tako mi se javlja)

ne hvali mi ideja, nego sam lijena za taj postupak pisanja...
kad bi moglo kako...ono poćnem, pa kad mogu pišem i kad mi dosadi završim :mrgreen:

a što mu pričaš?
on je vjeroučitelj, nije ispovjednik..il' sam ja pobrkala nešto

a možda ti te knjige leže zato što si u nekim prošlim životima bila ti te druge vjere, ili se možda voljela sa nekim iz tih krajeva, ili te možda oteli gusari pa si bila prinuđena da živiš sa njima, ili su se ratovi vodiči zbog tebe, ili si bila neka indijska boginja (ionako ih imaju milion)....

Aha, variola vera. :lol:

Pročitala sam i treći deo Baba Jage i jako sam zadovoljna! Mislim da bi mi doživljaj bio nepotpun i mutan bez trećeg dela! :)

Pročitala sam i Goricu Nešović i Jelicu Greganović.... Jelica mi se jako sviđa, više puta sam se glasno smejala, a Gorica mi je tako bledunjava... sedam puta se raspline u okviru jedne priče... ne znam ko ju je slagao da ume da piše. :neutral:

đe ste noćas? bačile se na čitanje, a :zper:

ja jesam..:D
završila Jel' neko vidio djevojčice...i ostale....ponovljeno čitanje, uživala, odlična..za preporuku...za opuštanje, zdravi smijeh...za ove što kupuju, slobodno je kupite, može nekoliko puta da se pročita bez problema

e, sad...šta ću, šta ću...imam jednu prijateljicu, tj,majku od moje prijateljice, koja ponekad navrati kod mene na kafu...bila jutros, pa zato i ovo pričam...elem, priča sa njom se svodi na to što kuvam lijepo ( ja, :dash:...al' 'ajde, fina je ženica, slatka, vedra...) i tako, ja joj kaćem...a ona meni, ali redovno, ovako priča...probudim se ja, popijem kaficu, ne ide mi se do prodavnice, a moram da skuvam ručak...ŠTA ĆU, ŠTA ĆU...pogledam u frižider, malo mrkvice i malo luka...ŠTA ČU,ŠTA ĆU...otvorim zamrzivač, malo slaninice, malo nekog mesa ŠTA ĆU, ŠTA ČU...i onda slijedi opis pripreme i jela...

i sad ja treba da čitam nešto sledeće ...šta ću, šta ću...
imam 2 knjige iz biblioteke
Mape za izgubljene ljubavnike, Nadim Aslan (sjećam se da je Dana baš hvalila, đe je ona mala, mogla bi se i javiti)
Tito je mrtav, Marica Bodrožić, priče
slova su jednako sitna i kod jedne i kod druge knjige
ŠTA ĆU, ŠTA ĆU

Pročitala sam i treći deo Baba Jage i jako sam zadovoljna! Mislim da bi mi doživljaj bio nepotpun i mutan bez trećeg dela! :)

Pročitala sam i Goricu Nešović i Jelicu Greganović.... Jelica mi se jako sviđa, više puta sam se glasno smejala, a Gorica mi je tako bledunjava... sedam puta se raspline u okviru jedne priče... ne znam ko ju je slagao da ume da piše. :neutral:

Svaka čast za treći deo Baba Jage... jeste malo davljenje, ali što kažeš i korisno je i daje neka dodatna objašnjena.
I ovaj komentar za Goricu i Jelicu je koristan. Znači, zna se tačno koje je šta pisala. Ja sam mislila da su one to sve zajedničkim snagama. Pa Gorica je bledunjava i kao voditeljka pored Dragana.

A ja upravo završila Kako je nestajala Esmi Lenoks Megi O'Farel. Sjajna je. Baš mi se dopada. Tako je nabijena dogadjajima, emocijama. Sve tačno dozirano koliko i kako treba. (A ne kao onaj Pamuk, sve tri puta duže nego što treba. Mislim, ima on svoje vrednosti, nije lepo da ga stalno kritikujem. Ali nekako mi se nametnulo).Malo je u početku bilo teško pratiti paralelne priče dok se nisu spojile, onda je sve postalo jasno. Rasplet nisam očekivala, mada je samo takav i mogao da bude.

đe ste noćas? bačile se na čitanje, a :zper:

ja jesam..:D
završila Jel' neko vidio djevojčice...i ostale....ponovljeno čitanje, uživala, odlična..za preporuku...za opuštanje, zdravi smijeh...za ove što kupuju, slobodno je kupite, može nekoliko puta da se pročita bez problema

i sad ja treba da čitam nešto sledeće ...šta ću, šta ću...
imam 2 knjige iz biblioteke
Mape za izgubljene ljubavnike, Nadim Aslan (sjećam se da je Dana baš hvalila, đe je ona mala, mogla bi se i javiti)
Tito je mrtav, Marica Bodrožić, priče
slova su jednako sitna i kod jedne i kod druge knjige
ŠTA ĆU, ŠTA ĆU

Te djevojčice... i ostale moram što pre da uzmem.. dosta je bilo stranaca, red je na nešto domaće. Meni su svi ti ex yu domaći. I na popisu ću se izjasniti ka Jugoslovenka. Što sad da menjam kad sam 40 godina to.

Nego od ove dve, ja htela da ti predložim Mapu za izgubljene ljubavnike jer se sećam da su je ovde hvalili, ali sad mi uz gornju izjavu više ide Tito. Pa makar i mrtav. Jel to neka nova knjiga? Videla sam negde pun izlog iste.
Sad sam malo izguglala, pa kaže: Marica Bodrožić: Tito je mrtav - Mlada njemačka spisateljica Marica Bodrožić ... Prevela s njemačkog Latica Bilopavlović: Cijena: 75,00 kn: Cijena s popustom: 10,00 kn:
A vidi taj popust. A kod nas uz sve članske karte i koješta jedva se dostigne 25-30%

@Esterka
Priči nikad kraja, Jelica Greganović i Gorica Nešović, zbirka njihovih priča odnosno blog-postova; tačnije, Jeličinih postova sa Bloga B92 a Goričinih, hmmm? Ne znam, piše da je kolumnistkinja Lise, ne znam jesu li uzimali odatle ili je pisala posebno, za ovo.

Svaka čast za treći deo Baba Jage... jeste malo davljenje, ali što kažeš i korisno je i daje neka dodatna objašnjena.
I ovaj komentar za Goricu i Jelicu je koristan. Znači, zna se tačno koje je šta pisala. Ja sam mislila da su one to sve zajedničkim snagama. Pa Gorica je bledunjava i kao voditeljka pored Dragana.
Da, zna se, pored svake priče stoji ime i prezime. Mada, posle dve-tri priče tačno sam mogla da odredim i vizuelno, Gorica mnogo cepka enter :lol:

Uzela Gordanu Cirjanic...svaka njena knjiga je pravi melem...obozavam njena dela i stilski i tematski...

...ne dopada mi se ideja da Gorica Nesovic bude reklamirana kao pisac, bas mi je zgazila na zulj recenicom - hebes NIN-ovu nagradu ionako je nece dati zeni. Licno to smatram izgovorom za losu knjizevnost a nasi izdavaci dibidus ne paze sta i koga izdaju...:(

Uzela Gordanu Cirjanic...svaka njena knjiga je pravi melem...obozavam njena dela i stilski i tematski...

...ne dopada mi se ideja da Gorica Nesovic bude reklamirana kao pisac, bas mi je zgazila na zulj recenicom - hebes NIN-ovu nagradu ionako je nece dati zeni. Licno to smatram izgovorom za losu knjizevnost a nasi izdavaci dibidus ne paze sta i koga izdaju...:(

Možda smatra da će je teško treći put za redom dobiti žena. Obično čitam komentare da NIN-ovu nagradu ne dobijaju najbolji.

Jel ona to mislila da je ONA neće dobiti? Ako je to mislila stvarno ne zna gde joj je mesto. Dobile su je ozbiljne književnice koje je zaslužuju: Dubravka Ugrešić, Svetlana Velmar Janković, Grozdana Olujić (nije baš po mom ukusu) i Gordana Ćirjanić.

Možda smatra da će je teško treći put za redom dobiti žena. Obično čitam komentare da NIN-ovu nagradu ne dobijaju najbolji.

Pa kao i sve nagrade te vrste. Ipak je to lični utisak. Ne znam kako to mere. Nije to trčanje pa je jasno ko je stigao prvi.

Čitam Igru karata u Kairu, odlična je, toliko informacija, divota jedna!
Ja je mnogo volim

Na zalost, nista o Gorici ne znam do onoga sto sama kaze, citala u novom Bazaru intervju u kome govori o tome da je svesna kako njene knjige ne predstavljaju vrhunsku knjizevnost...ne znam, meni ne pasu takvi pisci, kao da pisu sa pola zara...

Sto se Cirjaniceve tice, po mom miskjenju ona je zasluzila nagradu knjigom Kuca u Peurtu...makar je meni legla vise od ove za koju je dobila NIN-ovu nagradu iako je smatram.kvalitetnim piscem..

Danas sam bila u knjizari i ziva se razocarala kada sam shvatila da mi je potrebno preko 100evra za kupovinu svih knjiga koje me zanimaju, bas su skupe knjige kod nas, sve po 800, 900 dinara...:(

Inace opredelila sam se onako u glavi za Ljosinu Povest o Majti, Secanja u vitrazu i neku Margaret Atvud ili Slinka...mozda cak ponovo Slepog ubicu, citala sam je brat bratu ima 6 godina...

Čitala sam Goricinu kolumnu u Lisi.. (pomenuo već neko), pa ni to me nije oduševilo. Nisam ih sve čitala, jer samo povremeno kupim neki časopis. Ali onako nategnuto. Nema smisla da pričam kad nisam čitala. A ne mislim da piše sa pola žara, nego su joj verovatno takve mogućnosti - ograničene.

Ja sam u potrazi sa Slepim ubicom, a u medjuvremenu sam danas počela da čitam Pola žutog sunca. Posle prve dve strane me nije mnogo zainteresovalo, ali verujem da će se to promeniti, jer su ga hvalile forumašice od poverenja :ok:

Ja uopšte nemam spisak za sajam :neutral:
Neću da se zaebem k'o prošle godine, pa da jurim po onoj gužvi ono što komotno mogu preko neta ili u knjižari da kupim po istim ili čak i nižim cenama.
A pošto neću biti tu ni nedelju pre sajma, ni samu nedelju sajma, tj. samo će mi vikend ostati, prvi put nisam sigurna ni da li ću otići.

Videla sam Slepog ubicu za nekih 850din u Vulkanu...ako nesto znaci...meni ta knjiga ostala u secanju kao kvalitetan roman sa dosta starog "britanskog" smeka sto se zapleta tice...secam se da je bilo poglavlje u Headway knjizi pa smo se svi navukli da je citamo, zacudo nije bas bila laka kako smo ocekivali...

Je l' ti, vazdušasta ovo čitaš?
slika-3699651x400.jpg

Kupila sam je nedavno jako povoljno na Limundu, nego sve mi se nešto drugo više čita. Ako nije dosadno, mogla bih nju.

Završila sam Vita brevis. Jako lepa knjiga, pisana kao pismo ostavljene nevenčane žene, čiji je muž izabrao celibat kako bi spasao sopstvenu dušu.

Mislila sam da nastavim Lakunu, ali su slova nenormalno sitna. Ne znam kako sam i ovih dvesta strana pročitala.

...jeste, jeste to je knjiga za koju je dobila NIN-ovu nagradu...nije dosadan roman, dat je inace u formi pisma ali ja sam nekako ocekivala drugaciju temu povucena Kucom u Puertu...mada kad razmislim, poucna je svakako...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back