Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je l' ti, vazdušasta ovo čitaš?
Kupila sam je nedavno jako povoljno na Limundu, nego sve mi se nešto drugo više čita. Ako nije dosadno, mogla bih nju.

Završila sam Vita brevis. Jako lepa knjiga, pisana kao pismo ostavljene nevenčane žene, čiji je muž izabrao celibat kako bi spasao sopstvenu dušu.

i jel spasao sopstvenu dušu? Uvek jadne žene stradaju, sve moraju da trpe i razumeju. Neću to da čitam. Protestujem.

@ vazdusasta, necu ja da kupujem Slepog ubicu. Ja to uzmem iz biblioteke, pročitam ili nepročitam ako mi se ne svidja i vratim. Tako da samo da naletim kad nije na čitanju u nekoj od sad već 3 biblioteke u koje svraćam.

Ne znam ni ja :think:...Zavrsila sam Brajsona, bas mi se svidela knjiga, ali sada sam u dilemi...Kci srece, Kaja ili Sultanov harem....
Kaja me nesto i ne zanima previse...sve Djurdjevickine knjige su mi bile bzvz....ili najbolje receno...trt :confused:

Ne znam ni ja :think:...Zavrsila sam Brajsona, bas mi se svidela knjiga, ali sada sam u dilemi...Kci srece, Kaja ili Sultanov harem....
Kaja me nesto i ne zanima previse...sve Djurdjevickine knjige su mi bile bzvz....ili najbolje receno...trt :confused:

ej, Cru, Kaja nije loša...to joj je u stvari najzreliji roman...i drugaćija je od ostalih, bar od ovih ostalih što sam ja pročitala...nije loša, majke mi
a Kći sreće je diiiivna, počni nju, uvući će te brzo...i svidjeće ti se
a Sultanov harem je sultanov harem, ako si raspoložena, a vidim da nisi...

Gde ste, što nam je prazna biblioteka?:telefon:
Dana baš nedostaje. I Mirka. I Milicina mama.:think:
Uživam u Kairu tj. Igri karata u Kairu. Uh kako mi se putuje!

bar da se jave...
i meni se putuje..to je meni trajno stanje, to da mi se putuje..al' samo turistički

jedno vrijeme mi je onaj odozgo uslišio molbe da putujem... i zaista sam putovala
put mi se svodio na 15 dana avionom iz istog u isto mjesto...a za tih 15 dana sam radila iste stvari , samo u različitim mjestima..kuvanje, pranje, ribanje i spremanje zamrznutih ručkova za 15 dana...to je trajalo..skoro pa 4 godine...u tim silnim putovanjima najljepša uspomena mi je bila kafa koju bih popila na aerodromu
takoo da se meni obistinilo ono ...pazi šta želiš, možda ti se i ostvari
sad želim samo konkretno...:zper:...pa ako se ostvari, dobro jes'..a ako ne, nikom ništa..biće prilike

bar da se jave...
i meni se putuje..to je meni trajno stanje, to da mi se putuje..al' samo turistički

jedno vrijeme mi je onaj odozgo uslišio molbe da putujem... i zaista sam putovala
put mi se svodio na 15 dana avionom iz istog u isto mjesto...a za tih 15 dana sam radila iste stvari , samo u različitim mjestima..kuvanje, pranje, ribanje i spremanje zamrznutih ručkova za 15 dana...to je trajalo..skoro pa 4 godine...u tim silnim putovanjima najljepša uspomena mi je bila kafa koju bih popila na aerodromu
takoo da se meni obistinilo ono ...pazi šta želiš, možda ti se i ostvari
sad želim samo konkretno...:zper:...pa ako se ostvari, dobro jes'..a ako ne, nikom ništa..biće prilike
Hm, hm :think: ne razumem pa to ti je.

Da znas Ester da sam i ja razmisljala o tome kako je Jergovic nekako ruznjikav. A tako dobro pise.
A sad malo izguglala slike pa... i nije tako los. Kako na kojoj slici.
Na nekoj bude bas simpatican. A na koricama knjiga kao da su mu birali najruzniju sliku koju ima.

PS. Malo mi je sbrdasdolisan post, al' me mrzi da ispravljam i prekucavam :manikir:
Razumeces me ti :D

ovo sam Lamarkici i u repki napisala, al' moram da podijelim sa vama

e, grdan li je ovaj Jergovič, majko božija...al' tako lijepo piše, za nevjerovat'
I meni se mnogo svidja kako pise. Procitala sam Mama Leone ,ovaj deo o detinjstvu, stvarno je diiiivan. Opcinjena sam njegovim razumevanjem svega decijeg!
Takva mu je i kinjiga "Otac", koju sam skoro citala. Imam zelju da je ponovo procitam. A to je zaista jako retko da ja neku knjigu nameravam da citam 2X.

ej, Cru, Kaja nije loša...to joj je u stvari najzreliji roman...i drugaćija je od ostalih, bar od ovih ostalih što sam ja pročitala...nije loša, majke mi
a Kći sreće je diiiivna, počni nju, uvući će te brzo...i svidjeće ti se
a Sultanov harem je sultanov harem, ako si raspoložena, a vidim da nisi...

kaju sam i uzela zato sto su svi ovde rekli da je drugacija od ostalih...

Inace, pocela sam Sultanov harem... za pocetak uopste nije losa....Kci srece nekako ostavljam za kraj...svi je toliko hvale, ukljucujuci i moju bibliotekarku, pa neka bude slag na torti :D

Imam spisak za sajam, ali ga jos nisam podelila sa vama, jer je nerealan...Jeste da uvek kupim mnogo knjiga, ali ovaj spisak je...ipak previse...Nameravam da ga revidiram...Knjige koje mogu redovno da kupujem - narocito Llagunine, ne kupujem na Sajmu....
Ima jos vremena, videcemo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back