Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drago mi je što vidim da nisam mnogo propustila. Ona je jedna od 500 koje planiram za penziju.

Hahaha sad nas ubi u pojam,meni je tek 27,kakva crna penzija:zcepanje:Znaci ta knjiga moze jos da saceka 20-ak godina:zcepanje:
Nego najbolje je ja da uzmem i Zenski rodoslov i MiM i resim dileme,ako mi se svidja citam,ako ne nazad na policu i tragaj dalje;)
Hvala vam svima na odgovorima:heart:

Hahaha sad nas ubi u pojam,meni je tek 27,kakva crna penzija:zcepanje:Znaci ta knjiga moze jos da saceka 20-ak godina:zcepanje:
Nego najbolje je ja da uzmem i Zenski rodoslov i MiM i resim dileme,ako mi se svidja citam,ako ne nazad na policu i tragaj dalje;)
Hvala vam svima na odgovorima :heart:
Ma nista, nista :flert:
I onako smo jedva docekale da nesebicno podelimo sa jos nekim, nase ogroooomno citalacko iskustvo :zcepanje:

Hvala vam svima na odgovorima:heart:

takoe Kolačiću...
ALI, da jadna nijesi, da nam ovdje referat ne dostaviš
ako ti se sviđa, zašto ti se sviđa i šta ti se najviše sviđa
ako ti se ne sviđa, zašto ti se ne sviđa i šta ti se najviše ne sviđa
ako si odustala, zašto si odustala i zađto se nisi mučila do kraja
kolika su slova, koliko ima redova na jednom listu i koliko ima knjiga strana
ko je izdavač i kad je izdata

takoe Kolačiću...

Ženo, uplašićeš devojku.:eek:

Kolačiću, fina je ona teta, šali se malo.:lol:

Vidiš, čitam vas sad (i pitam se dokle li ćete, maaaajku vam....by Radovan III) i mislim se koliko utisak o M&M zavisi od životnog doba ili ovakvih i onakvih perioda...
Mislim da sam to već pominjala, mene je do M&M doveo "Mefisto i Zlatokosa" (koristim priliku da još jednom preporučim od srca, čak i ovima koje ne vole M&M, ima sličnosti, ali ima i razlika, upravo onih koje su vas pretpostavljam smarale u M&M), elem, sve su to meni nekako romani pobune, odbacivanje stega, ruganje okoštalim i zapečenim pravilima, teranje kontre...a jesam oba čitala u tom nekom buntovnom periodu, meni su se poslednje godine puberteta poklopile sa prvim masovnijim demonstracijama 90tih, pa se to lično i društveno "lupanje u šerpe" malčice oteglo...:D... a i inače sam onako po prirodi jedan slatki drkadžija, jelte :mrgreen:
Šta znam, možda ima tu nešto.
A možda samo ne mogu da pojmim kako, zabogamiloga, kako vas je toliko smorio :lol:

takoe Kolačiću...
:rotf:
Nikolas Niklbi - Čarl Dikens :heart:

Zašto mi se sviđa - predivno je napisana. radi se o momku koji nakon smrti oca postaje mnogo siromašan i o njegovoj borbi da sebi i svojoj porodici obezbedi normalan život uprkos mnogobrojnim neprijateljima i problemima. Podsetila me je, zbog bede i sirotinje, na Dostojevskog. Inače, ovde je Dikens često ironičan i duhovit. Happy end za dobre, propast i smrt za loše. Možda mi se baš ovo dopalo, to što dobro pobeđuje, kao u bajci.
Nije mi se svidelo to što ima mnogo opisa. :lol: ali sam izdržala.
Odustala nisam.
Sslova su sitna i ima stvarno mnogo redova, ne mogu da brojim. Ima 2 dela, svaki oko 437 strana.
Izdvač - Nolit, 1965! :super: Miriše na memlu, al volim ova stara izdanja. :)

E, što se tiče M&M, prvi put sam čitala sa nekih 17 godina i oduševila se. Drugi put sa 25 i malo me je smarala. Tak da, en znam šta da kažem.

Jutros sam ušla u knjižaru da kupim selotejp i usput uzela i ''Dolinu lutaka'' Žaklin Suzan, navodno kultna knjiga, meni je početak smor.

Miss smart, ja zbog toga izbegavam Dikensa, svaka njegova knjiga koje sam se dohvatila je tako sitnim slovima štampano da me odbija, sve sam nešto na preskoke čitala, a stvarno je dobar.

slika--ALEKSANDRIJSKI-KVARTET-I-II-Lorens-Darel--5081239v288h216.jpg

Stigle moje lepotice. Ono što me raduje, samo 34 reda (x 1476 strana).:)

Pusika, čitala ja
a i imam je, otkud, ne znam

čitala sam je davno, ono izgutala, bila mi interesantna..neke tri ili bješe 4 lutkice i njihova borba kroz Holivud...ne znam kol'ko je aktuelna sad
nekad je to bila čiklit

Danas bila u... Vulkanu valjda, i videla knjigu Cokolada.
Ali sto je zanimljiva, upakovana kao cokolada.
Vi knjigokupoholicarke ste to vec sigurno videle, ali meni je bila vrlo neobicna i zanimljiva :)

znaš što, Rajka
a da ti fino ja šaljem odavde svaki dan po jednu moju knjigu..ionako ih imaaaaa
samo plaćaš poštarinu :mrgreen:

a ova Bahavatgita ( tako nekako, jel) i nije loša, samo ako imaš živaca za 1ooooooo likova koji se tu muvaju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back