Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Povratak kuci" privodim kraju pa vec razmisljam sta cu sledece da citam,jel citao neko Zenski rodoslov da mi kaze kakva je knjiga,mama mi kaze da je pocela i odustala,nesto joj se nije svidela jos pre dve tri godine,neznam dal da joj uzimam ili da trazim nesto drugo:?:

Ja obožavam Habjanovićku, pročitala sam i imam sve njene knjige. Međutim, ne volim da je preporučujem, jer sam shvatila da je intelektualke ne gotive, pravdajući se njenom površnošću. Ako se mami nije dopao Ženski rodoslov, bolje joj je više ne uzimaj. U ranijim delima ona je uglavnom pisala svoju biografiju, dok se kasnije okrenula pravoslavlju, gde je možda malo i preterala. Ipak, ja ću kupovati i dalje njene knjige. Nadam se da će za ovaj sajam da izda nešto novo.

meni se Ženski rodoslov jako dopao, čak ga i imam u vlasništvu
ovo ostalo onako, kako koja knjiga
Igra anjela, dobra...ne mogu sad da se sjetim koje su me pomalo nervirale
dobra je ona neka biblioteka gdje ona preporučuje, baš su dobre knjige, ali baš
Moskva suzama ne vjeruje, Ararat...šta ono još bi...

I meni se to sviđa, pa Ode žena kod doktora, Papa Jovana, Marija Antoaneta, ne mogu da se setim šta još, ali obožavam tu ediciju.

"Pred ogledalom" Venjamin Kaverin. :)

Divan, netipican roman o ljubavi.

Kupih veceras "Personu" Bergmanovu i veoma sam radosna. :heart:

U knjizari u Zmaj Jovinoj (novosadjani ce znati), za samo 100 rsd. :)

Uzeh i neke kritike i prikaze. :)

Dok sam uzivala medju knjigama, primetih da se prodavacica zadubljena u knjigu, osmehuje.
Naposletku, poce se smejati glasno.

Cita "Bremasone", novi Djurdjevickin roman. :)
Kaze, jedva ceka da stigne kuci i posveti se citanju.
Kaze, u njihovoj je kuci Mica radosni clan. Vole njene knjige.
Omiljena joj je Kaja. Kao i meni. :)

Kasnije je decak od 2-3 godine uleteo u knjizaru, pobegavsi od oca, i nasmejan, zgrabio rucicama neveliku knjigu, ne zeleci da je pusti. :)

Malo dalje, neodoljivi mops je prednjim sapama upao u kosaru sa snizenim knjigama. :)

Napustila sam blesavo drustvance s dve knjige, osmehom i zirom koji dobih na kasi. :)

Bergmana sam do sada upoznala samo kroz film:)
Ali on mi je uz Hičkoka omiljeni režiser :)
U Gradskoj biblioteci viđam povremeno Personu i Jesenju sonatu ali uvek mi nekako iskliznu iz ruke...ili u tom trenutku imam nešto što mi je hitnije ili zaboravim..

Tako da imam osećaj da ništa od toga dok sama ne odem i ne kupim si svoje...

A te štandove ispred pozorišta i biblioteke sam nezasluženo zaboravila. Kupovala sam na njima ranije ali uvek se vrtela ista ponuda ( uglavnom poezija naših pesnika - to sam pokupovala šta sam htela) i gomila bestselera...tako da sam vremenom prestala da ih oblilazim . Ma generalno se retko zalećem u knjižare ( prošlo je dosta meseci kako kupih Kenoovu - Cacu u metrou) jer već sada nemam gde da stavljam knjige..a žao mi da trunu negde u prašini :(

Ipak sam se pridigla i obukla...godiće mi malo vazduha... i malo da vidim ljude...
A i iskreno baš mi se prijeli forneti sa feta sirom ( ko da sam trudna a ne bolesna) :D

Hvala ti za info <3

I ja sam citala Zenski rodoslov,Paunovo pero,Igra andjela,Iva.Svidele su mi se.
Na knjigama imam i posvete,uzela ih na sajmu pa mi napisala.

Novi naslovi mi se ne svidjaju jer je preterala sa religijom.

Takođe. Znam da sam bila oduševljena Igrom anđela, to je prvo njeno delo koje sam pročitala. Poslednje što sam čitala jeste Voda iz kamena i to je za mene previše religije, mislim da je više neću uzimati u ruke.

čitale smo mnoge Zenski rodoslov i pisale ovde, probaj na pretraživač... različiti su utisci, meni se svideo

Meni se jedino ta njena knjiga svidela.

Završila sam Šangajsku konkubinu i mogu reći da nije loša (recimo 8/10). Puna je preokreta i autorka te do samog kraja drži u neizvesnosti šta se zapravo desilo. Dopao mi se spoj tradicionalne i moderne Kine, nisam čitala mnogo takvih knjiga pa mi je ovo bilo interesantno.

Pisala sam već za Habjanovićku...čitala Ženski rodoslov i Ana Marija me nije volela zaredom i našla nekoliko c/p pasusa, kompletnih, od reči do reči.
Ok, imam ja jako negativno predubeđenje kad je ona u pitanju, zbog njenog političkog angažmana, a i nemam puno poštovanja za komercijalno biranje tema, pisanje onoga što "ide k'o alva", pa mi je možda i problem da koliko toliko objektivno ocenim samo delo...msm, može da se čita, svašta čovek može da pročita, pa i puno gore od ovoga, al' ne bih je stavila na veći nivo od proseka, bez obzira na marketing.

Htela bih da preporucim jednu knjigu koja je namenjena bash zenama, nemojte da vas zbuni naslov. Ime knjige je " Zasto muskarci vole kucke" . Gde je rec "kucka" okarakterisana kao ona "Koja Uvek Cvrsto Kontrolise Atmosferu"!!
Knjiga je izuzetno posebna i namenjena je da bi devojke stekle ne samo sigurnost u sebe vec i u svoje veze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back