ESTERITA
Domaćin
- Poruka
- 4.485
Da nije promenila avatar![]()
a, vidiiii stvarnooooo

a što ga je promijenilaaaaaa
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da nije promenila avatar![]()
Ja sam Baba jagu cesto preporucivala.Inače, pročitala sam Baba Jaga je snijela jaje Dubravke Ugrešić. I koliko sam u početku bila oduševljena, naročito prvim delom i mislila da ću je pročitati rekordno brzo, toliko sam se do kraja smorila i napustio me početni entuzijazam, pa sam je razvukla, jer mi je bila dosadna.
Prvi deo je divan i topao, piše o svojoj majci, koja je stara, posećuje je onaj Nemac što joj sakriva stvari po kući (Alhcajmer), ali ona se trudi da bude doterana, da joj kuća bude sredjena, da nekako prevari Nemca i ostane dostojanstvena.
Drugi deo (u banji) mi je bio pomalo šokantan, nisam očekivala tako nešto, ali kad sam mu se prepustila bio je beskrajno originalan i zanimljiv.
A treći deo, kao naučna studija o Baba Jagi i njenoj pojavi i varijacijima u različitim kulturama. Mislim, i to je korisno, ali, brate, udavi. Nisam računala na to.
Na momente je ličilo na Uporednu gramatiku slovenskih jezika (predmet na slavistici), koji jeste bio zanimljiv, da vidimo kako su od istog korena nastajale različite reči u različitim jezicima.
Nek se jave ako smeju sve one koje su hvalile Katarinu, Rubin u njenom pupku, Šangajsku konkubinu...
Hvala Bogu pa imam i Mačje oko, Svetu glad...![]()
Ja sam Baba jagu cesto preporucivala.
Samo sam smetnula s' uma da napomenem da ja uopste nisam citala taj III deo.
Tu mitolosku ili kakvu vec pricu.
Mislim probala sam nije da nisam, i odmah odustala, nisam htela da kvarim dotadasnji diiiiivanutisak.
Jednostavno ne volim te mitoloske price, i nisam se lomatala oko toga jer je to i onako potpuno nezavistan deo.
Baba Jaga je predivna knjiga...ali moram da priznam da mi nije omiljena Ugrešićkina iako jeste nahvaljena .. QUOTE]
A koja ti jeste omiljena? Preporuči i nama!
Ja pocela da citam Mama na ivici nervnog sloma,sa Alnarijeve akcije.
A iz biblioteke uzela Beli oleander i Pola zutog sunca.
Kada cu stici da procitam,ne zna se...![]()
presladak ti je avatar![]()
Каква је ''Тигрова жена'', Радо? Видим да је прва на листи на Лагунином сајту (што за мене и није нека препорука)
Ван Зандт, збуњујеш с тим оригиналним именима, ја све време читам по Вуку - Јанице уместо Џенис![]()
Каква је ''Тигрова жена'', Радо? Видим да је прва на листи на Лагунином сајту (што за мене и није нека препорука)
I uvek uvek preporučim Mirjanu Novaković : Strah i njegov sluga. Izvanredan roman, zaista.Mrs. Bi
Uh, to je teško pitanje...meni omiljene su Ministarstvo boli, Poza za prozu i Forsiranje romana - reke.
Ali uzmi u obzir da su to tri knjige koje sam prvo pročitala od nje...tako da sam dosta subjektivna jer sam je na neki način ' upoznala' preko njih pa su na mene ostavili i najjači utisak.
Isplakala sam se ko luda uz Ministarstvo boli...mislim da nikad nisam čitala knjigu vezanu za rat koja bi u toj meri oslikala sve što sam i sama osećala..( iako sam definitivno tada bila premlada za bilo kakve duboke asocijacije na temu). Ali uglavnom, kao da mi je čitala misli u toj knjizi...
No Muzej bezuvjetne predaje je isto vrlo zanimljiva knjiga..i nju preporučujem!
Inače ako voliš ženske pisce, preporučila bih ti i Ameli Notomb
Posebno : Ni rod ni pomoz bog
ili pak Higijena ubice ako voliš nešto malo mračnije.
Nije loša, čitljiva je. Za promenu, malo o odnosu između dede i unuke, malo nerealnog (to je sad moderno.) Evo je Tea u Blic ženi, mlada a već udata i nagrađena. Svaka čast.
![]()
o odnosu između dede i unuke
Jel ima neko na temi da ide u Gradsku biblioteku? I ako ima, zna li na koji mail da im posaljem da zelim da produzim rok, posto im mail koji stoji na sajtu ne valja
Imaš na kartici njihov broj, pa zovi. Tako sam ja radila dok sam bila član. Od onog renoviranja, em ni na šta ne liče, em nemaju nikakve dobre knjige, pa sam prešla u lokalnu biblioteku.![]()
I ja mnogo volim taj roman, bez obzira što puno ljudi koluta očima na njega...Mene je Ugrešićka davno kupila Šteficom Cvek..
Jao super! Zavidim ti...ja stalno hoću sebi da kupim i nikako...moram da si utefterim na šta ide sledeća plataEmocija
Imam je,i to neprocitanu !