Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vanka,
evo ja sad čitam Čokoholičarke na dijeti
ono, zabavna laganica
pa malo od početka, pa preskoč, pa sredinu, pa preskoč, pa kraj..pa mi ništa nije jasno, pa čitam malo kako treba, pa opet preskoč
a mora na dijetu, jer je udaje
al' se ne uda, tad, nego.....

Pa da to i ocekujem, laganica. Samo se bojim da mi se ne smuci cokolada nacisto. Jos sam nedavno uzela (hm, kupila) Cokoladu, ne secam se imena autora, neko je bas i spomenuo ovde tu knjigu nedavno.

Kerefeko, Šahovsku mašinu sam upravo po njenoj preporuci uzela. Ništa ne znam o knjizi. I Ugovor sa Bogom mi je ona preporučila, kaže slično Da Vinčijevom kodu, a ja to volim.

Ako je kao DV kod, onda nije za mene..nikako ne volim potrage za crkvenim relikvijama sa umesanim crkvenjacima-velikodostojnicima...
Ali sahovska masina...moze.. - ako sam dobro razumela ona nije kao DV kod - taman da mi popuni cetvorku sa Adrijanom Molom...
Izgleda da cu ja i treci put na akciju...

Poslednja izmena:
Ja sam kupila Proces i Istoriju Vizantije za 100din :maramica:

Proces - sve vreme sam se nervirala dok sam citala...aaaaaaaaaaaaaaaa:dash:
A danas sam se svega i podsetila - bila u opstini po izvod iz maticne knjige rodjenih...sve se modernizovalo - ono semafori, brojevi, enterijer..cuda...ali zaposlene NE! :evil:
Baba na ulazu - kayem sta mi treba,a ona mi uvaljuje uverenje o drzavljanstvu!
Pitam dokle rade, kaze katastar radi do 13h.:eek::eek::eek::besna::besna::besna:
A ja samo hocu izvod iz maticne knjige rodjenih da izvadim novu lk.:rtfm:
Juce kad sam zvala da pitam rekli jednu cenu, danas naplatili drugu - doduse nizu.
Lepo me izludese....:roll::besna::besna::besna:

A tek u MUP-u......hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.........:eek:

Je l mogu malo da spamujem? - pliiiiiiiiiiiz!!!!

Odem da zakazam termin za izadavanje LK i trazim subotu, jer mi covek radi u drugom gradu, pa nema kad.
Kaze to se zakazuje u petak - dan za dan.
Ok.
Taman da krenem, kaze,ali sad se vise ne zakazuje.:eek:
Odlicno!
Ali proverite u kancelariji toj i toj da li moze
JA: ?!:eek:
U toj i toj kancelariji nema nikog - naravno.Iz susedne dobacuju da je na pauzi - pauza u 8:20 - valjda zena umorna od spavanja...otkud znam...
Kad se vratila - pitaam ja besmislicu zbog koje su me poslali.Kaze mora da pita nacelnicu ?!
i cuti.
Pitam pa je l cete vi ili ja i gde je ta nacelnica?:besna:
Ajde , ja cu :telefon:- kaze i nazove. Naravno, ne javlja se.:dash:
Dodjite ponovo za 20 minuta :besna::besna:
!!!!$&&/&%&(/&&=/)&%)(/%#"%%$$$####$$%$$/%(% - TO SAM BILA JA!:evil::mrgreen:
Recite broj mobilnog pa cu vam pustiti sms da li moze subota i u koje vreme.:eek:

I dobih sms.
Moze.:eek:

I tako, setih se ja svojih muka sa Kafkom, a i muka njegovog junaka...
Kamijev Stranac je nesto drugo...Hvala bogu..

i izvin'te na opsirnosti,ali mnogo sam poludela danas.A ako ne podelim s vama, nece mi biti lakse :)

Poslednja izmena:
Secam se da su omiljene lektire u mom odeljenju bile Stranac i Prokleta avlija.
Mozda zato sto su najtanje? :per: I ''Dekameron'' je bio popularan, mada nije tanka knjiga, valjda zbog golicavih prica i jer moze da se cita na preskok.

A smesno mi i ovo sto si napisala da se u prolazu prodaju knjige, pa nabrajas sve same klasike (velikane nase i svetske knjizevnosti) i Mir-Jam. :zcepanje: Nemojte da mislite da je opanjkavam, samo mi bilo zanimljivo sto je rame uz rame s Molijerom i kompanijom.

Ja cu da sad da se bacim na ''Sangajsku konkubinu'', nju sam uzela proslog meseca na ovoj istoj Laguninoj akciji.

Rado, ti si moj idol. :worth:

Rado, Rado kud ti stanu sve knjige!

Ja bila u biblioteci i uzela:

Beli oleander
- Dženet Fič, čini mi se da je neko davno pominjao...
Mačje oko - Margaret Atvud
Antilopa i kosac - M.A. i
Svet koji nestaje - Činua Ačebe, još malo Afrike:heart:

Privodim kraju Ne idimo noćas psima, baš mi se dopala, memoari devojčice belkinje koja odrasta u Africi, porodične tragedije, sitne radosti i nevolje...

Mozda zato sto su najtanje? :per: I ''Dekameron'' je bio popularan, mada nije tanka knjiga, valjda zbog golicavih prica i jer moze da se cita na preskok.

A smesno mi i ovo sto si napisala da se u prolazu prodaju knjige, pa nabrajas sve same klasike (velikane nase i svetske knjizevnosti) i Mir-Jam. :zcepanje: Nemojte da mislite da je opanjkavam, samo mi bilo zanimljivo sto je rame uz rame s Molijerom i kompanijom.

Ma nije zato, tanji su Romeo i Julija, a i Ep o Gilgamesu bese tanak.
Ne prodaje se samo Mir Jam uz velikane, ima i knjiga Srpske sponzoruse :rtfm: :lol:
A ima i Frojda tamo, za nekoga sve, za svakog po nesto :mrgreen:

Meni je ova bila jako depresivna...msm, dobra je, al' crna u pm :(
Mada, i ja sam bila u crnjaku kad sam je dohvatila, pa me skucala u kanal načisto.

Jeste crna, mislim meni su sve Afričke teme uglavnom crne. Tu je rat, malarija, deca očas posla umiru, krokodili, zmije, škorpije... Nema struje, vode, kanalizacije, hrane, lekova, doktora. Kud ćeš crnje. Ali ja ih volim.

Sto? Kakva je to knjiga?

Radi se o dečaku čiji je otac neki Hitlerov saradnik. Za vreme II s.r. odlaze iz Berlina u Aušvic, gde je otac komandant. Priča je kranje jednostavno napisana, iz ugla dečaka kome ništa nije jasno, ni zašto su tu, ni ko su ljudi iza žice... Kraj je mnogo tužan, pa me je već smorenu, dokusurio načisto. Do malopre sam cmizdrila. :sad2:
Autor je Džon Bojd, napisao i Putovanje na kraj sveta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back