Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I zato pocela da citam Oprostajni valcer – Kundera, izdavac Meandar, godina izdanja 2001. I super mi je za sada, mada sam na pocetku. Meandar je hrvatski izdavac. Otkud ta knjiga u mojoj biblioteci samo nebo zna, ali verovatno poklon citalaca.

Tako da je hrvatski prevod, pa mi tako po malo lici na Ugresickinu Baba jagu, jer je radnja smestena takodje u nekim cehoslovackim “toplicama”, pa je hrvatski jezik… I tako. Bas lice za sada. Ma zna Rada :zag: sta da preporuci.

Nego podsetila me na na jos nesto. Secate se (vi mladje :mrgreen: na vas mislim) Visnje na Tasmajdanu? Svi smo je citali i bila nam je lepa i tako. Secate se naravno, ako ne knjige ono barem filma.

Ali u to vreme njen hrvatski pandan je bila Maturanti – Ivica Ivanac, Mladost Zagreb. Imam je i sada, dobila sam je ono “za odlican uspeh i primereno vladanje...” u VII razredu. E ona mi je bila jos lepsa.
Tasmajdan i sve drugo u vezi Beograda nam je bilo poznato, a u Maturantima se govorilo o meni potpuno nepoznatom Zagrebu, Zrinjevcu, nekim ulicama koje su tako dobro zvucale. To mi je bilo tako... :think: ...isto a drugacije... daleko a privlacno.

:lol:

U prolazu kod Moskve, redovno kupujem knjige za 100din i to dobre.
Kupila do sad:
Zlocin i kazna
Zapisi iz podzemlja
Krajcerova sonata Tolstoj
Ocevi i deca Turgenjev
Ljubimac Mopasan
Petrogradske price Gogolj
Kockar
Vaskrsenje Tolstoj
i ove dve sad

Inace, ima i dosta Nusicevih dela, pesnici svi moguci, Molijer, Mir Jam, ....

Procitala Klub ljubitelja cokolade, Carole Matthews. Simpaticna limunadica, malo me podseca na Bridget Jones (mene ona nije nervirala al vidim da mnoge jeste).
Elem mislila sam da ce knjiga lose da deluje na mene u smislu da cu da pojedem kilo cokolade usput, al srecom efekat je bio suprotan, njih cetiri su potamanile toliko cokolada, torti, toplih cokolada i sl da mi je bilo muka i da pomislim da uzmem i sama (sreca moja).
E sad da nadjem u biblioteci ako ima i drugi deo sto je Waterfall procitala, cokoholicarke na dijeti ( a cudo bi bilo i da ne budu posle ovih bahanalija :mrgreen:)

E da, ona knjiozica 'Homer's Odyssey' je diiivna, preporucujem ljubiteljima macaka i zivotinja uopste a i ostalima naravno. Evo da vidite macu:

homer-book.jpg
Vanka,
evo ja sad čitam Čokoholičarke na dijeti
ono, zabavna laganica
pa malo od početka, pa preskoč, pa sredinu, pa preskoč, pa kraj..pa mi ništa nije jasno, pa čitam malo kako treba, pa opet preskoč
a mora na dijetu, jer je udaje
al' se ne uda, tad, nego.....

Vidis, a ja tu nikada i ne gledam :neutral:

Zato sto su najvidljivije neke katastrofe tipa, Srpske sponzoruse.... a ima bas dobrih

Ester i meni su Proces i Stranac bile medju najboljim lektirama, pored njih jos Tihi Don, Zlocin i kazna i Cekajuci Godoa. Ali Godo i Proces posebno. Secam se da su omiljene lektire u mom odeljenju bile Stranac i Prokleta avlija.

edit
VZ moze i: Zdravo, ja sam .... i knjigoholicarka sam.(ostale u glas odgovaraju) Zdravo.... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back