Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trilogija od Aljende je super.Sasvim slucajno kupila prvi deo i navukla se.
Procitajte i ostale njene knjige.

Ja jos uvek citam Medicijevu zirafu,mada sam istovremeno citala i Tajni zivot pcela.
Beba mi neda da citam,a kad imam vremena zaspim i tako...

Lamar, neko se služi tovojim avatarom i zbunjuje me ovako bunovnu u rano jutro. Vidim ja poznati avatar, ali na Šta kuvamo danas. Pa mi malo čudno, znam da si rekla da si samo na dve teme. Al' k'o velim, pa što i Lamar ne bi mogla da počne da kuva, tj. da forumaši o tome, možda i kuva. Kad, pogledam nik, ono metla na vestici. E, baš sam se osetila kao da je meni neko nešto ukrao. Navikla sam da znam ko je ko i samo po slici, a sad moram da obratim pažnju i na nik.

Eh, tako sam se i ja jedva navikla na Lamar sa ovim avatarom, jedan tip sa Politike je imao isti.

Ja jos uvek citam Medicijevu zirafu,mada sam istovremeno citala i Tajni zivot pcela.

samo ti odmaraj i uzivaj sa bebom, sve te knjige će uvek biti tu negde, a bebe tako brzo porastu.
Inače, čitam Aljendeovu, trilogiju ću morati u kontinuitetu, čitala samo Kuću duhova.
Možda i kupim, da imam. Ali veća je šansa da pročitam kad uzmem iz biblioteke, jer za ovo što imam kod kuće uvek ima vremena, pa to vreme nikako da dodje

Lamar, neko se služi tovojim avatarom i zbunjuje me ovako bunovnu u rano jutro. Vidim ja poznati avatar, ali na Šta kuvamo danas. Pa mi malo čudno, znam da si rekla da si samo na dve teme. Al' k'o velim, pa što i Lamar ne bi mogla da počne da kuva, tj. da forumaši o tome, možda i kuva. Kad, pogledam nik, ono metla na vestici. E, baš sam se osetila kao da je meni neko nešto ukrao. Navikla sam da znam ko je ko i samo po slici, a sad moram da obratim pažnju i na nik.

Ajd da ne bude sve spam: čitam Bolji Čovek Anite Nair. A ćerka je kupila i treći deo Slatke male lažljivice - Savršena, tako da je kompletirala.

Jao i ja sam se zeznula tako pre neki dan, ne znam koja je tema bila u pitanju, ali post je bio baš oštar a reči malo neprimerene Lamar i tako čitam i ne verujem, tek sam na kraju ukapirala da to nije ona:neutral:

E zato ja ne obracam nesto paznju na avatare, tj. uvek gledam ko pise po nicku.

Bila jednom manija presvlacenja, tj, menjanja avatara (meda se jako dobro seca:lol:) i od tad uvek gledam po nicku ko pise .

Inace i dalje ne citam...krivila sam racunar, forum i fejs..i bogtigapitaj koga za to, e juce nisam imala racunar a slobodnog vremena koliko hoces i opet ni makac.
Nesto nije u redu. :think:

Nikada nisam zvirnula ovde, al kad je vec zesci smor na Krsti, aj da vam i ja predlozim nesto za citanje.

Poslednje dve knjige koje sam procitala i odlicne su:
1. Nula
2. Sahranite mi srce kraj Ranjenog kolena

Zaboravila sam pisce ko i obicno pa cu otprilike nagovestiti sadrzaj:

Nula je filozofska knjiga manje vise o matematici, al vise o sustini svega kroz razlikovanje i identifikaciju nule i beskonacnosti. Da biste je potpuno shvatili, potrebno vam je odredjeno opste znanje i dobro znanje matematike.

Ova druga knjiga je o istoriji americkog tla kroz prizmu indijanskih zapisa, piktografa, pripovesti i zvanicnih i nezvanicnih istorijskih dokumenata. Lako se cita i mami emocije prema tamosnjim starosedeocima, njihovoj kulturi i nacionalnom biću.

Pročitala ''Svinju koja bi da bude pojedena'' ;) Zanimljiva je, autor postavlja prava pitanja koja se tiču etike i/ili logike. Super je i to što je podeljena na 100 mini-poglavlja pa možete da čitate 'na rate', npr. ako imate više malih pauza za čitanje u toku dana, a ne jednu veliku.
p.s. tu Kuću duhova ste toliko reklamirale (mada su i glumci sami po sebi najbolja reklama), gledaću ga prekosutra. MM je nešto gunđao kako mu se baš i ne gleda ''stari'' film, ali mene baš briga. Kao da je sve što je novo odmah i bolje.

Tango Macabre

Autor: Milka Knežević- Ivašković

Naiđoh na redak biser domaće proze i moram da podelim impresiju ovde, jer delo to itekako zaslužuje!

Lepo pleten priča, čita se zaista u dahu a putevi junaka se izvrsno prepliću.
Lagano, bez nekih dubljih slojeva sem onih u pomućenoj svesti protagonista. Trebalo je mnogo spisateljskog umeća i poznavanje zanata da se karakteri onako definišu, a da se sama autorka hirurški precizno distancira od ikakvog upliva sebe u svoje junake.

Zanatski deo ovog psihološkog trilera sa primesama melodrame je solidno urađen, nema delova gde bi oko zapelo, sve klizi kao podmazano. Opis scena je doziran taman koliko treba, tako da se i čitaoci koji ne poznaju Bg osećaju kao kod kuće. Ipak, autor je mogao na tome da poradi, delo sasvim sigurno ne bi trpelo zbog toga. Pokoji opis lokacija pride bi se ’ladno mogao progutati, kao salata uz ukusni obrok. (Ne)srećom, naše izdavaštvo očito nema običaj kao u Americi, da se autoru plaća po napisanoj reči (nadam se da ovo objašnjava zašto su dela Stivena Kinga onako razvučena a najnoviji roman koji je napisao ima preko 1200 stranica)..

Na samu tehniku i stil nemam zamerke, ali na radnju i interakciju likova imam.
Da li zaista postoje tolike guske, mislim, da li iko može da voli monstruma toliko da svojevoljno napušta svoj identitet, gubi dodir sa realnošću iako je svesna toga? Kraj je sasvim očekivan i logičan, cela radnja vodi njemu, mislio sam da je „navlakuša“ ali nije. Nadao sam se zaista žestokom twistu, obrtu. Ipak ne mogu da krijem da mi je drago što se radnja onako završi. Uprkos predvidljivom kraju i linearnom toku radnje, autorka je taj isti „linearni“ spust odradila savršeno! Nekada, kada ustreptalo očekujete ono šta treba da dođe, a to ne dođe, šokira vas više nego da je došlo...

Tango M. ima jednu edukativnu notu; iako se smatra (valjda) romanom za žene, trebali bi ga čitati muškarci. Dođe im kao ogledalo, ili u najmanju ruku, uputstvo kako ne treba postupati sa ženama, ili, kako treba, opet zavisno od individualne percepcije.
Sa jedne strane imamo onog bilmeza Acu, sa druge Stevu. Dve suprostavljene krajnosti, jako lepo izbalansirane pričom koja ih povezuje.

Tokom čitanja sam se stideo Ace, sažaljevao Stevu, ljutio se na Sonju i prezirao Irenu:
Zaista, roman koji pokrene u čitatelju nešto.

I naravno, ima moju apsolutnu preporuku, naročito muškarcima koji misle da šaka o astal (a i po bradi ili obrazu) ili pasivno „da dušo, u pravu si dušo“ obezbeđuju trajnu harmoniju i porodičnu sreću.

Way to go, Milka!!!

Nesh ti mene vidjet na kuvanju, to tamo nisam ja, ne ne
dudu2.gif

Jedino... da nije od juce :think:
Msm kuvala sam dzem od sljiva :flert:
Bem ti dzem od sljiva :evil:
Ala prstiiii
smilie_girl_004.gif

PS. Ovo "kuvala" znaci pomagala mami :lol:

Jao i ja sam se zeznula tako pre neki dan, ne znam koja je tema bila u pitanju, ali post je bio baš oštar a reči malo neprimerene Lamar i tako čitam i ne verujem, tek sam na kraju ukapirala da to nije ona:neutral:
Pa naravno da TO nisam ja :flert:

• Podržavam
Reactions: Em.

Majo, stigla beba!!! :heart: Ma ebes citanje uzivaj
smilie_girl_183.gif

samo ti odmaraj i uzivaj sa bebom, sve te knjige će uvek biti tu negde, a bebe tako brzo porastu.
Jeste:(
Bas treba uzivati kad su tako maleni
smilie_girl_227.gif

I mada sam pomislila da će ta osoba biti otrovana, sve vreme sam nekako sumnjala. Mnogo mi je drago što sam konačno ubola roman koji me je zaokupio. Od srca vam preporučujem Oproštajni valcer. Pravi majstor kratko i jasno, na 22o stranica, kaže šta ima. Oduševljena sam Kunderinim mislima, rečenicama, zapletima, raspletima. :zaljubljena:
Moraću da se bacim na njega još. Smešne ljubavi sam davno čitala, vredi se podsetiti. Taman pripovetke, zgodne za bus.:)

Kći pustinje - Talasa Ali.

Uzeh da je čitam pre 10ak dana, svidele mi se korice :rumenko: Radi se o mladoj i blesavoj Engleskinji koja sa tetkom i tečom odlazi u Kabul. Radnja se dešava 1841. Na početku sam se smorila, ima bezbroj likova. Takođe, dobar deo romana opisuje ratne pohodne što Engleza, što Avganistanaca, pa me je to dodatno smorilo.

Međutim, na neki način sam se identifikovala sa mladom junakinjom. I ona, kao i ja se nalazi pred velikom dilemom, a i ima neke tajne koje ne sme da podeli sa drugima. Ima veoma interesantnih delova, a ima i dosadnih, bar su meni bili.

Elem, negde na pola čitanja ja malo bolje zagledam korice i vidim da sitnim slovima piše "treći deo uzbidljive trilogije o viktorijanskoj Indiji. Nastavak romana Dragulj Indije i Prosjak pred vratima."
Lepo što sam počela od kraja. :lol:

Da sam pročitala prva dva dela, sigurno se ne bi prepala na početku.

Privuklo me što se radnja odvija u Avganistanu koji mi je postao naročito interesantan nakon Lovca na zmajeve i Hiljadu čudesnih sunaca.

Ako nekog interesuje istorija ovog dela sveta, toplo preporučujem!

Majo cestitam!!!! :zag: :D

Ja ne citam, samo kuca citaonica, kuca citaonica.... A sto ucim depresivne stvari... Misim privredni razvoj Srbije (jos od shs naravno), pa svega tu ima, procenti malo gore, malo dole, malo vise dole, sve do -30.8% , pa malo sankcije, pa opet sankcije, pa hiperinflacija(116.5 hiljada milijardi procenata, to je bilo 1993. mozda vam zatreba ovo za ucesce u nekom kvizu), pa poljoprivreda, pa industrija... Ocu da kazem, to vam je prava tragedija, gora od bilo koje grcke(dobro ova najnovija grcka je skoro pa malo tu negde)... :lol:

Mogla bih malo tu Nulu duzmem, dodmorim glavu. :think:

Kći pustinje - Talasa Ali.

Uzeh da je čitam pre 10ak dana, svidele mi se korice :rumenko: Radi se o mladoj i blesavoj Engleskinji koja sa tetkom i tečom odlazi u Kabul. Radnja se dešava 1841. Na početku sam se smorila, ima bezbroj likova. Takođe, dobar deo romana opisuje ratne pohodne što Engleza, što Avganistanaca, pa me je to dodatno smorilo.

Međutim, na neki način sam se identifikovala sa mladom junakinjom. I ona, kao i ja se nalazi pred velikom dilemom, a i ima neke tajne koje ne sme da podeli sa drugima. Ima veoma interesantnih delova, a ima i dosadnih, bar su meni bili.

Elem, negde na pola čitanja ja malo bolje zagledam korice i vidim da sitnim slovima piše "treći deo uzbidljive trilogije o viktorijanskoj Indiji. Nastavak romana Dragulj Indije i Prosjak pred vratima."
Lepo što sam počela od kraja. :lol:

Da sam pročitala prva dva dela, sigurno se ne bi prepala na početku.

Privuklo me što se radnja odvija u Avganistanu koji mi je postao naročito interesantan nakon Lovca na zmajeve i Hiljadu čudesnih sunaca.

Ako nekog interesuje istorija ovog dela sveta, toplo preporučujem!

Što mrzim kad mi se to desi...odlepim!
Al' ja sam ionako control freak, pa nije ni čudo...
Samo da je sve po redu i u kontinuitetu i po ps-u i onda me život svakodnevno demantuje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back