Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ester dobro se ti nama vratila :) :zag:

Kako je meni ta Andjelika promakla? Nikad cula dok niste ovde pomenule.
Sad ne znam jel da trazim ili ne, mislim ako je trebalo da je procitam kao klinka sad je malo bzvz? Ili ipak da probam :think:

I meni je izgleda sve promaklo :lol: Nisam citala ni Andjeliku, ni Noru Roberts, ni Amandu Kvik, ni Mir Jam(za nju sam pri put cula u srednjoj skoli kad je moja drugarica uzela iz biblioteke i rekla mi da je sranje :lol:), a ni Danijelu Stil. :eek:

Ja sam citala bre Branka Copica do 7. razreda :rumenko: onda sam presla na Gradimira Stojkovica, to mi je bila :rumenko: literatura (profesorka srpskog nam je govorila da je to glupost, pa me je bilo malo sramota da to citam) i na Zbogom mojih 15 godina to mi je bilo :rumenko::rumenko::rumenko: I tako... Sve u svemu, u tom dobu sam izgleda propustila skoro sve seksualne knjige, bila sam mLogo dosadna :lol:

Ja Noru Roberts ne razlikujem od Sandre Braun.
Završila sam Zaboravljeni vrt i svidela mi se. Nije baš za čitanje na brzaka već više da se s njom ušuškaš u fotelju i tako provedeš sate.
Pročitala sam i Sedam sunčanih dana Kris Menbi. Radnja se dešava u turskom letovalištu Bodrum gde dolazi grupa turista (mahom Britanci), 3 devojke od kojih je jedna pred udajom i par čiji je brak u krizi, bla bla. Nećete ništa propustiti ako je preskočite. Pre par godina sam čitala drugu knjigu ove autorke, Spremna ili ne? i bila mi je zabavna pa sam zato uzela i ovu, ali sam se prešla. E, kupila sam i Letnjikovac Dzejn Grin ali vidim da na vas nije ostavila neki utisak.
Sinoc sam pocela da citam Svinju :-)

Poslednja izmena:

I meni je izgleda sve promaklo :lol: Nisam citala ni Andjeliku, ni Noru Roberts, ni Amandu Kvik, ni Mir Jam(za nju sam pri put cula u srednjoj skoli kad je moja drugarica uzela iz biblioteke i rekla mi da je sranje :lol:), a ni Danijelu Stil. :eek:

Ja sam citala bre Branka Copica do 7. razreda :rumenko: onda sam presla na Gradimira Stojkovica, to mi je bila :rumenko: literatura (profesorka srpskog nam je govorila da je to glupost, pa me je bilo malo sramota da to citam) i na Zbogom mojih 15 godina to mi je bilo :rumenko::rumenko::rumenko: I tako... Sve u svemu, u tom dobu sam izgleda propustila skoro sve seksualne knjige, bila sam mLogo dosadna :lol:

U moje vreme je seksualne knjige je pisao Erik van Lustbader, ako dobro pamtim prezime :rumenko:
Čitala pred kraj osnovne i molila boga da majci ne padne na pamet da prelista :rumenko:

pamtis medo, pamtis - i toga se sacam, al' sam nekako vise brinula da mama ne naleti na filozofiju u budoaru :lol:
danas citam elementarne cestice i platformu i preporucujem btw, ako ih neko nije citao mada takvih verovatno ovde nema.

Ja sam kasnije imala problem sa Milerom, koji je pritom bio u kućnoj biblioteci, mada mislim da sam ja jedina koja ga je uopšte otvorila (ono, knjige na metar), ali opet...đavo nikad ne spava :lol:

I nisam čitala nijedno od tog, jel' da se stidim? :rumenko:

Jao sto sam ja volela tu knigu (Zbogom mojih petnaest godina) :) ne znam koliko puta sam je procitala :lol: Bas me odusevilo da znas tu knjigu.

Ali vidis, meni Mir Jam nije promakla, pa se zato cudim kako nisam znala za ovu Andjeliku. A Noru nisam citala jer ima cini mi se sto knjiga, ne znam sta bih uzela a da nije bzvz a ionako ima toliko jos toga.

Ester cao i pricaj nam sta si procitala :)

šta vam je TABLET :eek: 'ebo vas on
moram li ja to da imam?

dobrarveče

sišla sa planinčine još otkad
ali sam imala brdo vrlo neprijatnih obaveza

i vi ste toliko napisale da mi treba noć da pročitam
bi li bio neko ljubazan da mi odvoji najvažnije?

i čitala sam, čitala, čitala....

Sta ti je prava zena, sidje s`planine na more pa se odmah lati visoke tehnologije... a i hoce sve da sazna! Poooolako po vaski ko svi pravi crn...

Dobro dosla :cmok2::cmok2::cmok2:

A sta si to citala? Kamo spisak?

E, drage moje drugarice, ja danas kupila dve knjige. Ko prati moje aktivnosti ovde, zna da ja uglavnom ne kupujem knjige (nemam gde da ih držim), tako da je ovo značajan dan u mom životu. (I ostalih članica ove biblioteke).
A kupila sam ih u Liliju jer'bo su koštale po 199 dinara.
Pre neki dan sam videla da imaju neki nastavak Slatke male lažljivice Sare Šepard (za tinejdžerke), a moja ćerka je dan-dva pre toga kupila 1. i 2. nastavak u Vulkanu za oko 500 dinara po knjizi. E, radi se o četvrtom delu Neverovatna, pa sam joj kupila. A možda sad zadjem po svim Lili prodavnicama u potrazi za trećim.
Mada na sajtu gde pišu o toj akciji nema tog nastavka.
http://www.alnari.rs/v/988209dd-36c6-4bdd-b260-cd20c2d15b10/Akcije-u-Lilly-objektima.aspx
ali isto tako nema na spisku ni druge knjige koju sam kupila sebi, a to je Bolji čovek Anite Nair. Našla sam da ga je čitala Rada i da su utisci: Bolji čovek je mnogo slabiji od Kupea za dame, mada nije loš.
i da ga je počela Esterka koja na to kaže: kasno Marko...i to..
počela već Bolji čovjek...čitala sam Kupe za dame

A mene je sadržaj na poledjini knjige podsetio na jednu knjigu o kojoj nam je pričao vodič u Tunisu, a ja naravno nisam zapamtila ni kako se zove, ni ko je pisac i sad jedva čekam da počnem da čitam da vidim jel to - to.

Na istoj strani gde se odvija razgovor Rade i Esterke o Boljem čoveku, nalazi se i Donamilevin prikaz radnje u ruskomm romanu, koji je toliko fenomenalan i dobrim delom tačan i nadam se da se nećete ljutiti što ću vas podsetiti:

Radnja u ruskim klasicima
od 1. do 200. strane : opis prohladnog letnjeg prepodneva
od 201. do 400. strane : opis livade koju treba pokositi
od 401. do 600. strane : opis brkova glavne licnosti romana - kosaca
od 601. do 800. strane : opis suknje koju nosi devojka koja sluzi kosace lebom i rujnim vinom
od 801. do 999. strane : opis kosidbe
1000. strana: zaplet, kulminacija, ubistvo, kajanje, zatvor, oslobadjanje, svadba, svaleracija, tumor na mozgu, smrt.

Radnja u ruskim klasicima
od 1. do 200. strane : opis prohladnog letnjeg prepodneva
od 201. do 400. strane : opis livade koju treba pokositi
od 401. do 600. strane : opis brkova glavne licnosti romana - kosaca
od 601. do 800. strane : opis suknje koju nosi devojka koja sluzi kosace lebom i rujnim vinom
od 801. do 999. strane : opis kosidbe
1000. strana: zaplet, kulminacija, ubistvo, kajanje, zatvor, oslobadjanje, svadba, svaleracija, tumor na mozgu, smrt.
Koliko god puta ovo cujem, toliko puta :zcepanje:

Mada ih volim...
Ali, ruku na srce, odavno takvo sta nisam citala... :think:
A volela bih :think:
Al' kad? :think:

Za tvoju (a naravno i ne samo tvoju) informaciju, pocela sam Kuca duhova - Izabela Aljende :zaljubljena:

jel' vi to mene k'o prozivate ?!
jel' znate vi kol'ko sam ja jedna zauzeta žena
nemam kaT

i toliko sam pročitala da moram iz djelova da pišem utiske

krećem
1.
:rumenko::mrgreen: Kusturica čuveni...pa, prva polovina knjige mu je iznenađujuće dobra, prenio je onaj lagani sarajevsku šmek i atmosferu...druga polovina teški smor uz izuzetak opisa tuče u Kanu...toliko se unio u objašnjavanje političkih i životnih opredeljenja da je zaboravio da je to knjiga o njegovom životu...tako, ako vam naleti, pročitajte je do pola i zatvarajte
inače, ostavila sam ga ( Kusturicu) svekrvi, nek se zabavlja..oduševljena je:mrgreen:
2.
i ja sam u tome Liliju kupila 2 knjige po 199...jednu sam ostavila na planinčini, a druga je Povratak u Njujork, neke dvije koje su napisale i Dadiljine dnevnike (koje nisam čitala)..e pa iako je 199 din. ne morate je kupovati ni čitati...tralalajka o visokom društvu i moralu i časti i bogastvu i nebogatstvu...
druga je Dugo putovanje kući, nju sam ostavila da zimus bistrim, čini mi se da nije loša
3.
Ju Nesbe...Crvendać..kriminalistički istorijski triler...odličan...5oo srtana :mrgreen:..Laguna, zamalo zaboravih...ovaj Ju je napisao nekoliko takvih romana sa istim glavnim likom, inspektorom Harijem..ja sam do sada samo na ovaj naletjela,,i sviša mi se, baš...za preporuku, dakle..i, da, radnja se dešava u Norveškoj
4.
još jedan Ju, ali ovaj put Hua, kinez..knjiga Živeti, izd geoptika..15o str :) ...životna priča jednog čovjeka, pisana onako baš kineski, kratkim rečenicama koje pogađaju, optimistična uprkos dešavanjima ..dooobra...čitala sam da je nahvaljena knjiga i da je film po knjizi dobio nagradu Kanskog festivala
5.
Silven Tridel..More tišine, priče...izd geoptika...ja pročitala da je kanađanin, pa se baš obradovala..kad, ono, međutim..mračno, sirovo, ponekad malo humora, neki čudan stil pisanja...treba koncentracija i dobar želudac za čitanje...malo (malo više)sam se mučila sa njom, jer baš i nisam najbolja sad za te takve stvari

za nošas dosta, ne mogu više da pišem, debelo sam se umorila
a imam univerzalni daljinski za klimu, pa nekad 'oče, a nekad neće da upali..pa moram da se penjem na stolicu kad neće (a većinom neće)...a ne mogu mnogo da mi drnda klima..pa mi sve to remeti koncetraciju...

sta je tim ljudima, kako ne traze takva dela :confused:
sta joj je obavezno, rado?

Ništa! :mrgreen:
Na početku godine im je uvalila interpretacije, nema veze što sam već imala od drugog autora, bez pitanja, znači kompletno odeljenju od 32 đaka. Naravno, zbog provizije. To je dovoljno. A ja imam skoro sve lektire. Prikupljam ko krtica. Pitam se, za koga?:think: Za unučiće? Ljubi ih baba Rada :zcepanje:

Mrs.Bi, stojim iza svega što sam rekla o Boljem čoveku. Ne kajem se, ali znam i bolje.

Esterka, bravo za mene, ubola sam tog Crvendaća na Limundu pre par meseci, povoljno. Dobro je da vredi. "Insekat" me nije prevario.:lol:

Ništa! :mrgreen:
Na početku godine im je uvalila interpretacije, nema veze što sam već imala od drugog autora, bez pitanja, znači kompletno odeljenju od 32 đaka. Naravno, zbog provizije. To je dovoljno. A ja imam skoro sve lektire. Prikupljam ko krtica. Pitam se, za koga?:think: Za unučiće? Ljubi ih baba Rada :zcepanje:

Rado, kakve to interpretacije? Sta u stvari deca citaju za lektiru?

jel' vi to mene k'o prozivate ?!
jel' znate vi kol'ko sam ja jedna zauzeta žena
nemam kaT

i toliko sam pročitala da moram iz djelova da pišem utiske

krećem
1.
:rumenko::mrgreen: Kusturica čuveni...pa, prva polovina knjige mu je iznenađujuće dobra, prenio je onaj lagani sarajevsku šmek i atmosferu...druga polovina teški smor uz izuzetak opisa tuče u Kanu...toliko se unio u objašnjavanje političkih i životnih opredeljenja da je zaboravio da je to knjiga o njegovom životu...tako, ako vam naleti, pročitajte je do pola i zatvarajte
inače, ostavila sam ga ( Kusturicu) svekrvi, nek se zabavlja..oduševljena je:mrgreen:
2.
i ja sam u tome Liliju kupila 2 knjige po 199...jednu sam ostavila na planinčini, a druga je Povratak u Njujork, neke dvije koje su napisale i Dadiljine dnevnike (koje nisam čitala)..e pa iako je 199 din. ne morate je kupovati ni čitati...tralalajka o visokom društvu i moralu i časti i bogastvu i nebogatstvu...
druga je Dugo putovanje kući, nju sam ostavila da zimus bistrim, čini mi se da nije loša
3.
Ju Nesbe...Crvendać..kriminalistički istorijski triler...odličan...5oo srtana :mrgreen:..Laguna, zamalo zaboravih...ovaj Ju je napisao nekoliko takvih romana sa istim glavnim likom, inspektorom Harijem..ja sam do sada samo na ovaj naletjela,,i sviša mi se, baš...za preporuku, dakle..i, da, radnja se dešava u Norveškoj
4.
još jedan Ju, ali ovaj put Hua, kinez..knjiga Živeti, izd geoptika..15o str :) ...životna priča jednog čovjeka, pisana onako baš kineski, kratkim rečenicama koje pogađaju, optimistična uprkos dešavanjima ..dooobra...čitala sam da je nahvaljena knjiga i da je film po knjizi dobio nagradu Kanskog festivala
5.
Silven Tridel..More tišine, priče...izd geoptika...ja pročitala da je kanađanin, pa se baš obradovala..kad, ono, međutim..mračno, sirovo, ponekad malo humora, neki čudan stil pisanja...treba koncentracija i dobar želudac za čitanje...malo (malo više)sam se mučila sa njom, jer baš i nisam najbolja sad za te takve stvari

za nošas dosta, ne mogu više da pišem, debelo sam se umorila
a imam univerzalni daljinski za klimu, pa nekad 'oče, a nekad neće da upali..pa moram da se penjem na stolicu kad neće (a većinom neće)...a ne mogu mnogo da mi drnda klima..pa mi sve to remeti koncetraciju...

Gledala sam film snimljen po knjizi Dadiljini dnevnici, čini mi se sa Liv Tajler u glavnoj ulozi...Znam da mi se odužio i da je na momente bio dosadan, sećam se da je ona dadilja kod nekih bogataša, koji obuzeti sobom zanemaruju dete, dadilju tretiraju kao niže biće,a sve pod maskom bogataške usiljenosti...i tako...ništa niste propustile..iako se sećam da je film bio prilično najavljivan...

U vezi sa Crvendaćem, hvalila ga je i glumica Gorica Popović u rubrici "Šta čitate?" jednih dnevnih novina ( ne sećam se kojih)

Poslednja izmena:
I ja sam gledala film, Dadiljini dnevnici (glumi Skarlet Johanson) i citala sam knjigu. A nastavak je kad taj decak sto ga je cuvala odraste (Grejer se zove) i planirala sam da kupim, ali ako je glupost onda da ne bacam pare.
Ovo za ruske klasike prvi put vidim i odusevljena sam. :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back